שתף קטע נבחר

 

המשרד לשוויון חברתי מציג: משפחות חרדיות ללא נשים

מאגר התמונות הישראלי שהשיק המשרד לשוויון חברתי אמור לייצג את כלל המגזרים בישראל בפרסומי הממשלה, והשרה הממונה התגאתה כי "סימנו כאן גבול מוסרי חשוב". ואיך נראית המשפחה החרדית? כמו כל משפחה, רק בלי שום אישה או אפילו ילדה. במשרד לשוויון חברתי הגיבו: "מדובר בפיילוט ראשוני"

 

 

איך נראית המשפחה החרדית? כמו כל משפחה, רק בלי אף אישה: המשרד לשוויון חברתי השיק השבוע מאגר תמונות ישראלי, המתיימר לייצג את כלל המגזרים בחברה הישראלית בפרסומי הממשלה. לצד תמונות של משפחות יהודיות, ערביות ודרוזיות – מופיעות גם משפחות חרדיות, בהבדל קטן: אין אמא, אחות או בת.

 

<< הכול על העולם היהודי - בפייסבוק של ערוץ היהדות >>

 

כשלושים תמונות של משפחות חרדיות צולמו עבור הפיילוט הראשוני, ואין בהן ולו אישה אחת או אפילו ילדה. גם לא בתמונות המתיימרות לייצג את שולחן השבת. בכך מיישר המשרד לשוויון חברתי קו עם מגמת הפרסום בעולם החרדי הנמנע משימוש בדמויות נשיות.

 

קראו עוד בערוץ היהדות:

מתכונים מאושוויץ, סידור על נייר נאצי: החפצים היקרים של ניצולי השואה 

 

בשנים האחרונות כמעט ולא ניתן למצוא נשים או ילדות בפרסומים במגזר, ושלטי חוצות שעליהן נשים מושחתים לא פעם בעיקר באזורים מרובי אוכלוסייה חרדית, כגון ירושלים. המפרסמים מצדם, מעדיפים דימויים נייטרליים ככל האפשר כדי להימנע ממחלוקת.

 

המשרד לשוויון חברתי מתגאה

עד לאחרונה הייתה המשנה ליועמ"ש, דינה זילבר, ממונה על הטיפול בנושא הדרת נשים, אך הסמכויות עברו לטיפולה של השרה לשוויון חברתי, גילה גמליאל. זו האחרונה היא גם מי שדאגה לתקצוב הפרויקט בשני מיליון שקלים.

 

מתוך המאגר: אבא בא, סבא בא, גם הנכד בתמונה. ואיפה אמא? (צילום: לפ"מ) (צילום: לפ
מתוך המאגר: אבא בא, סבא בא, גם הנכד בתמונה. ואיפה אמא?(צילום: לפ"מ)

 

"במשך שנים ראינו בפרסומי הממשלה שטנץ קבוע של בהירי עור, עיניים ושיער", אמרה גמליאל. "לא רק שזה לא מייצג, זה גם חוטא לאמת המציאותית והמוסרית. מאגר התמונות החדש הוא הפנים החדשות של ישראל, הפנים שלנו. סימנו כאן גבול מוסרי חשוב, וכולי תקווה שגם שוק הפרסום בישראל יצעד בעקבות הממשלה".

 

במשרד התגאו השבוע במחשבה שהושקעה בפרויקט: "עבור כל אחד מהנושאים נכתב בריף מפורט לצלמים הכולל מאפייני המצולמים, גילאים, סיטואציות נפוצות, לוקיישנים, הרכבי משפחות כדומה" נכתב בהודעה. אבל במשרד האמון על שוויון חברתי, ובלשכת הפרסום הממשלתית נראה כי השלימו בשלב זה עם כללי המשחק החרדיים.

 

"הקיצוניים משתלטים על המרחב הציבורי"

"כבר התרגלנו שבעיתונות החרדית לא מציגים נשים או ילדות", אומרת מיכל צ'רנוביצקי, יו"ר תנועת "עיר ואם" המקדמת זכויות נשים חרדיות. "יש מי שמסכימים לכך, לצד הרבה ביקורת במגזר החרדי. הילדים שלנו גדלים בעולם וירטואלי שהוא לא הגיוני לחלוטין".

 

 (צילום: לפ"מ) (צילום: לפ
(צילום: לפ"מ)

השרה לשוויון חברתי גילה גמליאל (צילום: יח"צ) (צילום: יח
השרה לשוויון חברתי גילה גמליאל(צילום: יח"צ)

 

צ'רנוביצקי הוסיפה כי "זה עצוב שהמשרד לשוויון חברתי מיישר קו עם המגמה הזו ועם הקיצוניים שבחברה, מבלי לתת את האופציה של משפחה חרדית הכוללת נשים. זו דוגמה לכך שחלקים קיצוניים בחברה החרדית שלוקחים את ההפרדה המגדרית למחוזות האבסורד, הולכים ומשתלטים על כל המרחב הציבורי, ומקבלים חותמת ממשלתית".

 

מהמשרד לשוויון חברתי נמסר בתגובה: "הפיילוט הינו ניסוי כלים ראשוני במיזם היסטורי של בניית מאגר תמונות ישראלי, שיבטיח ייצוג הולם של כלל גווני החברה הישראלית. זהו מקצה ראשוני, המתייחס לארבעה מתוך למעלה מעשרים עולמות תוכן ומגזרים שייכללו במאגר הסופי, הדורש את הערות המשרד לשוויון חברתי.

 

"השרה גמליאל הורתה להביא להשלמות הנדרשות בתקופה הקרובה, ובתוכן ניתן למצוא גם את תצלומי הנשים החרדיות והמשפחה החרדית השלמה".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: לפ"מ
מתוך המאגר. אמא במטבח?
צילום: לפ"מ
מומלצים