שתף קטע נבחר

 

ההפגנות באיראן: הקרב החל ונמשך ברשתות החברתיות

משטר האייתולות לא הצליח למנוע שימוש באינטרנט, שהפך לכלי מרכזי בהפגנות ההמוניות שמתקיימות בימים האחרונים נגד הנשיא רוחאני והמנהיג העליון חמינאי. בטהרן נותקו קווי האינטרנט כדי לדכא את ההפגנות. בצל הדיווחים על מפגינים הרוגים אומר גורם איראני: "סוכנים זרים הרגו שניים"

 

פינוי פצוע והמשך ההפגנות באיראן    (צילום: רויטרס)

פינוי פצוע והמשך ההפגנות באיראן    (צילום: רויטרס)

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

איראן מורידה את השאלטר: סוכנות הידיעות הצרפתית AFP דיווחה הבוקר (א') כי האינטרנט בטהרן נותק במאבק המשטר נגד ההפגנות שמתחוללות בימים האחרונים נגד הנשיא חסן רוחאני והמנהיג העליון עלי חמינאי בשל יוקר המחיה.

 

למרות המשטר הדיקטטורי, גם הפעם, כמו במחאה הגדולה בשנת 2009, מצליחים צעירים רבים להניע את ההפגנות בזכות האינטרנט ובעיקר ברשתות החברתיות, שפעילות מאוד באיראן. כעת מנסה המשטר לדכא את ההפגנות באמצעות ניתוק האינטרנט - ונכון לעכשיו הוא עושה זאת בבירה טהרן.

תמונה של פינוי פצוע, שהופצה ברשתות החברתיות באיראן (צילום: רויטרס) (צילום: רויטרס)
תמונה של פינוי פצוע, שהופצה ברשתות החברתיות באיראן(צילום: רויטרס)

 (צילום: רויטרס) (צילום: רויטרס)
(צילום: רויטרס)

 (צילום: רויטרס) (צילום: רויטרס)
(צילום: רויטרס)

 (צילום: AFP) (צילום: AFP)
(צילום: AFP)

 (צילום: AFP) (צילום: AFP)
(צילום: AFP)

ברקע הדברים דיווחים כי כמה מפגינים נהרגו מירי כוחות משמרות המהפכה. גורם איראני אמר הבוקר כי השניים שנהרגו בעיר דורוד במערב המדינה נורו על ידי סוכנים זרים ולא על ידי כוחות הביטחון של איראן. שר הפנים האיראני, עבדול ראזה רחמאני פאזיל, הזהיר את המפגינים: "שימוש באלימות ויצירת אי-סדר יביאו את כל מפירי החוק לשלם מחיר. אנחנו נפעל בנחישות נגד כל מי שמטיל אימה".

 

סוכנות הידיעות האיראנית "מאהר", המזוהה עם השמרנים באיראן, פרסמה באפליקציית טלגרם, שבה משתמשים כ-25 מיליון איראנים, סרטון שבו נראים מפגינים תוקפים באלימות את ראש העיר של המחוז השני בטהרן והופכים מכונית משטרה.

 

השימוש בטלגרם ובאפליקציות אחרות להעברת מסרים מיידים תדלק את גל המחאות הנוכחי, שנולד מתסכול האזרחים מהמצב הכלכלי הקשה. אזרחי איראן חשבו כי המצב הכלכלי ישתפר בעקבות הסכם הגרעין שנחתם בין איראן למעצמות. מאז הוסרו חלק מהסנקציות גדל יצוא הנפט, וחברות בינלאומיות חתמו על הסכמי סחר עם איראן.

ויש גם הפגנות בעד המשטר (צילום: AFP) (צילום: AFP)
ויש גם הפגנות בעד המשטר(צילום: AFP)

 (צילום: AP) (צילום: AP)
(צילום: AP)
 

עם זאת, שיעור האבטלה ברפובליקה האיסלאמית הגיע השנה ל-12.4 אחוזים, ויותר משלושה מיליון בני אדם מובטלים. יוקר המחיה מקשה על משפחות לרכוש מזון, וגם המעורבות האיראנית במלחמות במזרח התיכון, בעיקר בסוריה, לא תורמת למצב הכלכלי הקשה ממילא.

 

התסיסה ברשתות החברתיות הובילה גם להתערבות מצידו של שר התקשורת האיראני, מוחמד ג'וואד חרומי, והוא טען בציוץ בחשבון הטוויטר שלו כי השימוש בטלגרם מעודד את "ההתנגדות החמושה" לדבריו. הוא לא היה היחידי, ופוליטיקאים איראנים נוספים השתמשו באותו "נשק" ברשתות החברתיות כדי להעביר את מסריהם.

 

"לאנשים יש זכות למחות, אבל על המפגינים לדעת מי מנחה אותם", כתבה סגנית הנשיא לענייני נשים מאסומה אבטבאקר. היא רמזה כי להפגנות יש מניע נסתר ויש מי שעומד מאחוריהן. בד בבד עם הפגנות הנגד, שבהן כינו המפגינים הזועמים את חמינאי "דיקטטור", היו גם הפגנות תמיכה במנהיג העליון. "האויב רוצה שוב ליצור מהומה ולהשתמש ברשתות החברתיות ובבעיות הכלכליות כדי ליצור פילוג", אמר האייתולה מוחסן עראקי בהפגנה בטהרן.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: רויטרס
מבעירים את הרחובות
צילום: רויטרס
מומלצים