שתף קטע נבחר

 

החל הליך הגירוש: "קחו 3,500 דולר ועזבו לרואנדה"

רשות האוכלוסין פרסמה את התוכנית שבמסגרתה היא מקווה להביא לעזיבה "מרצון" של עשרות אלפי אפריקנים. מי שלא יעזוב - מסתכן במעצר בסהרונים. לפי נתוני הרשות, ב-2017 כבר עזבו בדרך זו 4,012 שוהים לא חוקיים

 

ארכיון. מתקן חולות (צילום: הרצל יוסף) (צילום: הרצל יוסף)
ארכיון. מתקן חולות(צילום: הרצל יוסף)

תוכנית הגירוש יוצאת לדרך: החל מהיום (ב') ועד סוף מרס תינתן למסתננים למבקשי מקלט מסודן ואריתריאה אפשרות ל"יציאה מרצון" במסגרת מסלול מיוחד שיכלול מענק בסך 3,500 דולר, מימון כרטיס טיסה למולדתם או למדינה שלישית וסיוע בהסדרת מסמכי הנסיעה. המדינה השלישית היא רואנדה, שאיתה חתמה ישראל הסכם שלפיו ניתן יהיה להעביר אליה מבקשי מקלט גם ללא הסכמתם. בשלב הראשון המסתננים שלא ייצאו צפויים להיכלא בכלא סהרונים.

 

רשות האוכלוסין וההגירה פרסמה מודעות שבהן נכתב כי "בהתאם להודעת הממשלה על סגירת מתקן חולות בתוך שלושה חודשים, רשות האוכלוסין וההגירה קוראת למסתננים, נתיני סודן ואריתריאה, לצאת מרצון למדינתם או למדינה שלישית".

 

עוד נכתב כי בסוף מרס יקטן סכום המענק המוצע לאלה השוהים בארץ שלא כדין ומסכימים לעזוב: "נגד מסתננים שנקצבה להם על ידי רשות האוכלוסין וההגירה תקופת יציאה מהארץ ולא ייצאו - יינקטו פעולות אכיפה. פעולות האכיפה יינקטו אף נגד מעסיקיהם".

 

על פי נתוני רשות האוכלוסין וההגירה, ב-2017 עזבו את ישראל "מרצון" 4,012 שוהים בלתי חוקיים. מתוכם 3,332 שמוצאם במדינות שונות באפריקה, והיתר משאר העולם. מנגד, מבקשי המקלט וארגוני הסיוע שמלווים אותם בארץ טוענים שנוהל העזיבה מסכן את המגורשים עד כדי חשש לחייהם.

 

הפגנה אשתקד נגד גירוש למדינה שלישית    (צילום: אלי מנדלבאום)

הפגנה אשתקד נגד גירוש למדינה שלישית    (צילום: אלי מנדלבאום)

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

 

"בקשות למקלט מדיני שיוגשו מהיום לא יעכבו את הדרישה ליציאתו של מסתנן למדינה שלישית", נכתב בהודעה. "ככל שמסתנן כאמור ייצא למדינה שלישית, בקשתו למקלט תעבור להמשך טיפול בהתאם". המשמעות היא שגם מבקשי מקלט שבקשותיהם טרם נבדקו נדרשים לעזוב את ישראל בתוך שלושה חודשים.

 

המודעות יופיעו בכל השפות הרלוונטיות ובאתר האינטרנט של רשות האוכלוסין וההגירה, שמזמינה את מבקשי המקלט והמסתננים לפנות ל"יחידה לסיוע ליציאה מרצון" בבני ברק.

 

"להחזיר לדרום תל אביב את השגרה"

על פי נתוני הרשות שוהים בישראל כ-38 אלף מסתננים. מתוכם 970 נמצאים במתקן השהייה חולות ו-450 בכלא סהרונים. מחרתיים תתקיים ישיבת ממשלה מיוחדת שבה תועלה להצבעה החלטת שר הפנים אריה דרעי והשר לביטחון פנים גלעד ארדן להתחיל מהלך שיציב בפני המסתננים שתי אפשרויות בלבד – "יציאה מרצון" או ישיבה בכלא.

 

לפני כשלושה שבועות אישרה מליאת הכנסת את התיקון לחוק למניעת הסתננות, שעל פיו מתקן השהייה חולות צפוי להיסגר בעוד שלושה חודשים.

 

על פי נתוני רשות האוכלוסין וההגירה שהתפרסמו לרגל השנה האזרחית החדשה, ב-2017 לא נכנסו מסתננים לישראל. ב-2016 נכנסו לארץ 18 מסתננים ושנה קודם לכן עמד מספרם על 220. השיא נרשם ב-2011, אז נכנסו לישראל יותר מ-17 אלף מסתננים.

 

בשנה האחרונה התקבלו 7,710 בקשות מקלט של נתיני אוקראינה, 1,682 של נתיני אריתריאה, 1,350 של נתיני גיאורגיה ו-868 של נתיני סודן. ראש מנהל אכיפה וזרים ברשות האוכלוסין וההגירה, יוסי אדלשטיין, אמר כי "לצערנו הנתינים מנצלים לרעה את מנגנון המקלט שקיים במדינת ישראל ומגישים בקשות מקלט שעל פי מה שבדקנו ולמדנו הן בקשות סרק".

 

במהלך השנה החולפת נרשמו 1,043 קנסות מנהליים בסך של 11.1 מיליון שקל על מעסיקים בגין העסקת עובדים זרים שלא כדין.

 

שר הפנים, אריה דרעי: "בימים אלה אנחנו מתחילים סוף סוף במבצע הגדול להוצאת המסתננים למדינה שלישית. נושא המסתננים השוהים בישראל הוא סוגיה בוערת וזאת ההזדמנות לקיים את הבטחתי לתושבי דרום תל אביב ולהשיב להם את השקט והביטחון. למסתנני עבודה יש שתי אפשרויות בלבד – יציאה מרצון או כניסה למשמורת ללא הגבלת זמן. מתקן 'חולות' ייסגר. עניי עירך קודמים".

 

השר לביטחון פנים גלעד ארדן הוסיף: "יזמנו את סגירת חולות כדי להעביר מסר ברור למסתננים - מדינת ישראל נחושה להחזיר לתושבי דרום תל אביב את שגרת חייהם ולהוציא חזרה את עשרות אלפי המסתננים הבלתי חוקיים שהשתקעו ברחבי המדינה".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: הרצל יוסף
מתקן חולות. ארכיון
צילום: הרצל יוסף
מומלצים