שתף קטע נבחר

העתיד בידיכן

תלמידות י"א שמצטיינות במקצועות הריאליים מוזמנות להגיש מועמדות ל"מהנדסות העתיד 3" ולפתח מיזמים טכנולוגיים פורצי דרך עם מהנדסות מובילות מהתעשייה האווירית

בשיתוף התעשייה האווירית

 

חולמת ליצור פיתוחים טכנולוגיים פורצי דרך? לעבוד עם טובי המוחות כדי להגשים את החלום? אם את תלמידת כיתה י"א שמצטיינת במקצועות ריאליים - זו ההזדמנות שלך: היום נפתחת ההרשמה לפרויקט "מהנדסות העתיד 3".

  

התעשייה האווירית, "ידיעות אחרונות" ו-ynet יצרו את הפעילות במטרה לעודד נערות בגיל תיכון לבחור בלימודי המדעים וההנדסה, לקבל כלים ולהצטיין בהם, לטעום כיצד נראים "החיים האמיתיים" בתחום הטכנולוגיה וליצור מוצרים ויישומים שיוכלו לשפר את חיי כולנו.

 

היכנסו והירשמו>>

  

הרקע ליצירת הפרויקט היה המחסור שהולך וגובר במהנדסים בכלל, ובמהנדסות בפרט, אשר מציב בסכנה את מעמדה הבינלאומי של ישראל כמעצמת היי־טק וטכנולוגיה. התקווה היא שבוגרות הפרויקט יגיעו לתחומים אלה בלימודים האקדמיים ואחר כך בתעשייה.

 

בשנתיים האחרונות עבדו 200 נערות מצטיינות על פרויקטים הנדסיים בליווי ובייעוץ של לא פחות מ־40 מדעניות ומהנדסות בכירות מהתעשייה האווירית. הן יצרו 20 מוצרים פורצי דרך, ביניהם אלונקה חכמה שמנטרת את המדדים הרפואיים של הפצוע ומאפשרת להעניק לו טיפול מדויק, עגלת שירות רובוטית למטוסי נוסעים, פתרון לאיסוף פסולת בחלל ועוד.

 

כך זה נראה בטקס סיום מהנדסות העתיד 2:

  

אז מי יכולות להירשם?

תלמידות י"א שלומדות מקצועות ריאליים או הנדסיים ברמה מוגברת (חמש יחידות) ויש להן ציון של לפחות 90 באחד המקצועות האלה. מעבר לכך יש צורך בהמלצה של מנהל בית־הספר ובאישור ההורים. בתום תקופת ההרשמה, שתסתיים ב־19 בחודש, יתקיים תהליך מיון שבו ייבחרו 100 תלמידות מצטיינות שישתתפו בפרויקט.

  

התלמידות, שיחולקו לקבוצות, יעבדו עם מנטוריות מהתעשייה האווירית בשבעה מפגשים חווייתיים ולימודיים. במהלך המפגשים תפתח כל קבוצה פרויקט בתחום המדעי־הנדסי, והמטרה היא להגיע עד שלב המוצרים המוגמרים. בסיומה של הפעילות, במארס, יוצגו המוצרים בטקס סיום חגיגי.

  

"אנחנו נמצאים בעת שבה הולך וגובר הצורך בבניית דור עתיד של מהנדסות ומהנדסים, מדעניות ומדענים. אני קורא לבנות מוכשרות ודעתניות מכל רחבי ישראל להצטרף אלינו ולהפוך לחלק מהמועדון ההולך וגדל של מהנדסות העתיד", אומר יוסי וייס, מנכ"ל התעשייה האווירית.

  

"ידיעות אחרונות" ו-ynet ילוו בשבועות הקרובים את הנערות ואת המיזם. מכירים נערות שמצטיינות במדעים? ספרו להן על המיזם, ואולי תשפיעו על העתיד שלהן.

 

הכתבה פורסמה ב"ידיעות אחרונות"

 

בשיתוף התעשייה האווירית

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: shutterstock
חולמת להגיע רחוק? הירשמי למהנדסות העתיד
צילום: shutterstock
מומלצים