חיילים אימצו כלב שנחשד כחולה כלבת - ופונו לבית החולים
18 חיילים מרמת הגולן הגיעו למרכז הרפואי "זיו" לאחר שנחשפו לבעל חיים שנמצא מת. הם טופלו בחיסון מנע ושוחררו. אתמול התגלו 5 מקרים כלבת נוספים
התפרצות הכלבת : 18 חיילים מבסיס ברמת הגולן שאימצו כלב שנחשד כנגוע בכלבת פונו הבוקר (יום ד') למרכז הרפואי זיו בצפת. לאחר שהכלב נמצא מת טופלו החיילים בחיסון מנע ושוחררו. רק מאוחר יותר נמסר מדובר צה"ל כי פגר הכלב נבדק ונמצא כי אינו חולה בכלבת.
כלבת מסכנת חיים וכל אדם החושש שבא במגע עם בעל חיים נגוע בכלבת חייב בחיסון מנע באופן מיידי. על פי פקודות מטכ"ל, על מפקדי יחידות למנוע ולצמצם הימצאות בעלי חיים משוטטים או בלתי מורשים ביחידה.
מנהל המחלקה לרפואה דחופה ב"זיו", ד"ר יוסף נביה: "בתקופה זו חלה עלייה ניכרת במחלת הכלבת, ובמספר המקרים של מגע עם בעלי חיים נגועים או החשודים כנגועים בכלבת. בשל כך הוגדלה כמות החיסונים המוחזקת במלאי חדר המיון. רופאי המיון מהתחומים השונים במקצועות הליבה הפנימית, כירורגיה ואורתופדיה, מנוסים כולם במתן הטיפול המתאים וכל מקרה מתועד ומדווח ללשכת הבריאות המחוזית".
אתמול התגלו חמישה מקרי כלבת חדשים ביישובי הצפון. מתחילת התפרצות המחלה לפני כשלושה חודשים מדובר בקרוב ל-65 מקרים. ממשרד הבריאות נמסר על שלושה תנים נגועים בקיבוצי עמק המעיינות - שלוחות, מעוז חיים וכפר רופין. בהמשך נמסר על שני תנים נגועים בכפר יהושע, שבמועצה האזורית עמק יזרעאל.
מאז תחילת מגיפת הכלבת באזור קובלות הרשויות על היעדר מענה מספק מטעם משרד החקלאות, והדברים אף עלו בישיבת ועדת הכלכלה של הכנסת בשבוע שעבר. ראשי הרשויות עובד ניר ממועצה אזורית גלבוע ויורם קרין מהמועצה האזורית עמק המעיינות, יחד עם מנהלי המחלקות הרלוונטים, הקימו בשבועות האחרונים חמ"ל להתמודדות עם ההתפרצות, והשבוע החליטו לתגבר כוחות בשטח בלי להמתין עוד לסיוע ממשלתי.
במשרד החקלאות הודיעו אתמול שהם מכינים "תוכנית מגירה" לדילול חיות הבר באמצעות הרעלה באזורים הרלוונטיים. "המנכ"ל הורה למנהל השירותים הווטרינרים להכין תכנית הדרגתית שבה יעשה שימוש ברעל כדי להבטיח את בריאות הציבור באזורים המוגדרים בסיכון", נאמר בהודעת המשרד.
עד כה מבוצע דילול תנים באזור הצפון באמצעות ירי, אולם רשות הטבע והגנים מסרבת למסור מספר מדויק של תנים שחוסלו במסגרת הדילול. בחודש שעבר נמסר כי מדובר בכ-600 תנים.
רשות הטבע והגנים, ה"מוציאה לפועל" של דילול אוכלוסיית התנים, הודיעה כי היא מתנגדת להרעלה. "הרעלות נקודתיות והרעלות נרחבות הן צעדים מרחיקי לכת שעלותם רבה מתועלתם. אין הם נחוצים כעת וכלל לא ברור מה תהיה נחיצותם בעתיד", אומרים ברשות.