נסראללה: הנשק יגיע למרות התקיפות, במלחמה צה"ל יובס
בראיון לערוץ אל-מיאדין אמר מזכ"ל חיזבאללה כי "אם תהיה מלחמה, הכל בא בחשבון - כולל כניסה לגליל. צה"ל יובס". הוא סיפר כי נפגש עם נציגי פתח: "הצעתי לשתף פעולה בכל התחומים"
איומים ישירים: מזכ"ל חיזבאללה חסן נסראללה אמר הערב (ד') בראיון מוקלט לערוץ אל מיאדין, כי "אם תהיה מלחמה גדולה באזור, הכל בא בחשבון - כולל כניסה לגליל. צה"ל יובס. חיל האוויר לא יכול לנצח מלחמה. מי שמצליח להביס את דאעש, ביכולתו להביס בקלות את הצבא הישראלי".
הוא אמר כי התקיפות הישראליות בסוריה לא ימנעו "הגעת נשק אל ההתנגדות, והישראלים יודעים זאת. הגיוני שהאויב יחשוש מהניסיון שצוברים לוחמינו בסוריה".
נסראללה הסביר: "האפשרות של מלחמה קיימת ובאה בחשבון. כשיבוא היום, אנו מוכנים. גם צבא תימן ומה שמכונה הוועדות העממיות הם חלק מציר ההתנגדות של איראן, פלסטין, סוריה ולבנון". הוא הזכיר כי במלחמת לבנון השנייה וכן בקרבות בעזה אנשיו ראו ש"החיילים שלהם פחדנים. הם רק מתאמנים. הבעיה שלהם היא לא בטנק אלא באנשים".
לדבריו, "הרעיון של תנועות ההתנגדות הוא התשת האויב וצבירת נצחונות. ההתנגדות אינה מלחמה קלאסית. ההתנגדות בלבנון היא זו שכפתה על ישראל לסגת מדרום לבנון.
"התקוות של טראמפ, סגנו, ממשלתו, של נתניהו וישראל ושל הבכירים בסעודיה נכזבו. כל ציר ההתנגדות יכול להיות רגוע ולא לחשוש".
נסראללה ציין כי "אף אחד לא יכול לצפות מה יעשה נשיא ארה"ב. נתניהו וטראמפ יכולים לפתוח במלחמה בעזה, לבנון וסוריה. על ציר ההתנגדות להפוך את האיום הזה של מלחמה, להזדמנות היסטורית 'מעבר לגליל'. אנחנו בציר ההתנגדות נמצאים בתיאום. אני לא יכול לצפות היכן המלחמה הזאת תתחיל ואיך היא תתפתח". הוא הדגיש: "אחד מגורמי המערכה החשובים ביותר הוא גורם ההפתעה".
נסראללה חזר והדגיש כי "חיזבאללה מכיר את נקודות החולשה של ישראל. אנחנו לא זקוקים למאה אלף טילים כדי להביס אותם. אנחנו לא מכירים בלגיטימיות של הישות הכובשת הזאת". הוא סיפר כי בתקופת כהונתו של אובמה כנשיא, "ניסו ליצור איתנו קשר באמצעות גופי המודיעין. הם העבירו לנו מסרים ביותר מציר אחד, אך אנו סירבנו. אחד הניסיונות האחרונים ליצור איתנו קשר היה מעט לפני שטראמפ נבחר". הוא סירב לנקוב בשמן של מדינות באירופה שיצרו קשר עם הארגון. עם זאת, אישר כי ישנו תיאום עם חלק מהן.
לגבי המצב בלבנון ובסוריה אמר: "ההתנגדות בלבנון חזקה כיום יותר מבכל זמן אחר בעבר. סוריה, למרות כל ההרס שבה, תבנה כוח התנגדות". נסראללה סירב להשיב לשאלה כמה כסף איראן מעבירה לחיזבאללה מדי שנה.
בהתייחס לאיומים של נשיא ארה"ב בנוגע לסיוע הכלכלי לפלסטינים, אמר: "טראמפ, בהצהרתו, הביא לסיומו של תהליך השלום. בין הפלסטינים עצמם יש מחלוקות רבות, אך לא בנוגע לירושלים. שם יש תמימות דעים".
"לא מספקים סיוע כספי לפלסטינים"
נסראללה הבהיר כי לאחרונה נפגש עם נציגי החזית העממית, החזית הדמוקרטית, חמאס, הג'יהאד האיסלאמי ואף עם נציגי פתח. "הפגישה האחרונה הייתה ביום שבת האחרון עם פתח. אמרתי להם, בואו נשתף כולנו פעולה בכל התחומים. הנושא העיקרי היה האינתיפאדה בתוך פלסטין הכבושה ומחוצה לה. שוחחנו על הגברת האינתיפאדה והתמיכה בה. הפעילות בגדה המערבית ובירושלים משפיעה מאוד על כל מה שקורה. אנחנו מתווכים, לא מספקים סיוע כספי לפלגים. איראן מתגאה בכך שהיא תומכת בהם כספית וטראמפ מעניש אותם".
לדבריו, "להתנגדות בתוך פלסטין צריכים להיות כלי הנשק והיכולות המתאימות. אנחנו לא נשתהה במקרה שהם יצטרכו עזרה. היחסים שלנו עם חמאס לא נקטעו לרגע. כיום היחסים שבו להיות כפי שהיו בעבר. טרם שוחחנו עם הנשיא הסורי אסד על חידוש היחסים בין חמאס ודמשק.
נסראללה אמר עוד: אנחנו ניצבים בפני ניצחון גדול בסוריה, אך עדיין לא מדובר בניצחון סופי. נפגשתי עם אסד לפני כמה שבועות. למלחמה בסוריה נותרו עוד שנה או שנתיים עד שתסתיים. אסד יישאר בתפקידו. היציאה שלנו מסוריה תלויה בתוצאות המלחמה. ההחלטה הזאת קשורה גם למה שתגיד ההנהגה הסורית. היינו נוכחים בתוך סוריה גם לפני 2011 (תחילת מלחמת האזרחים. ל"א). לא נחשוב פעמיים אם להגן על סוריה אם ישראל תתקוף אותה.
"התנסינו בכל סוגי הלחימה בסוריה. אנו נלחמים בסוריה בשטחים הגדולים פי חמש מזה של לבנון. ניכנס לשם כשאנו מנוסים בלחימת גרילה ולא בצורות לחימה קלאסיות. לחמנו כתף אל כתף עם הצבא הסורי".
על המשבר של בין ראש ממשלת לבנון אל-חרירי וסעודיה אמר נסראללה: "סעודיה תכננה לקבל את התפטרותו של אל-חרירי, לא לאפשר לו לשוב ללבנון, וכך למנת במקומו ראש ממשלה חדש. הם תכננו ליצור ואקום בממשלה שהיה מוביל בהמשך למלחמת אזרחים".
לאחר שבוע מפרוץ המחאה באיראן, ואחד מבעלי בריתו הגדולים של משטר האייתוללות סבור שההפגנות יסתיימו בקרוב. כי "מה שקורה באיראן לא מתקרב למה שהיה בעבר. אני מאמין שהמצב ישוב לשגרה במהרה".
לטענת נסראללה, "הנושא הפעם אינו הנושא הפוליטי - בשנת 2009 המחאות היו על רקע הבחירות. היקף המחאות אינו גדול ומה שניפח את הנושא הם ההתפרעויות והמעורבות החיצונית. הבעיה באיראן נובעת משחיתות של חברות ומסוגיות כלכליות ואינה פוליטית".
עוד אמר: "הנושא הכלכלי הוא האתגר הגדול ביותר עבור איראן. מאז הקמתה איראן הייתה נתונה תחת מצור ומלחמות. המוחים יצאו לרחובות בשל האבטחה, יוקר המחיה. כל האנשים צריכים שיקשיבו להם ועלינו לשמוע. האויב מחכה להזדמנות".
עם זאת הסביר נסראללה כי לדעתו "רוב העם באיראן תומך במדיניות החוץ שמובילה הנהגתו. אין עם אחד בעולם שמסכים על הכל במאה אחוזים. אבל כאן מדובר על מעטים".