שתף קטע נבחר

 

טסים לחופשת חורף? תראו כמה אתם משלמים על הביטוח

50 אלף ישראלים צפויים לצאת לחופשת סקי במהלך החורף: בדיקת ynet מעלה כי הפער בהצעות ביטוח הנסיעות יכול להגיע לעיתים ל-400% ויותר

בשנים האחרונות חופשת סקי הופכת ליותר ויותר פופולרית בקרב הישראלים. הירידה במחירי הטיסות, ברקע מהפכת השמים הפתוחים וה- low-cost, כמו גם החשיפה של אתרי הסקי המתפתחים במדינות מזרח אירופה לציבור הישראלי, הופכים את הספורט הזה לנגיש לא רק לעשירונים העליונים.

 

על פי הערכות בענף התיירות, צפויים השנה לצאת מישראל כ-45 אלף גולשים לחופשות סקי החורף. לרוב, משך חופשה ממוצע עומד על שבוע ימים, כאשר היעדים הפופולריים ביותר הם האלפים הצרפתים (כ-50% מהנופשים), אוסטריה ואיטליה (בעיקר אזור הדולומיטים), אנדורה ויעדי מזרח אירופה - בעיקר בולגריה.

 

 (צילום: shutterstock) (צילום: shutterstock)
(צילום: shutterstock)

מחירי חבילות הסקי משתנים בהתאם לתקופות במהלך העונה, הנמשכת מינואר ועד מרס, כאשר מחירי פברואר יקרים בדרך כלל ממחירי ינואר ב-10%-20% (זאת לרגל חופשות החורף המרוכזות של האירופאים).

 

על פי נתוני חברת הנסיעות איסתא, החבילות הזולות ביותר (הכוללות טיסה, העברות, מלון וסקי פס) למזרח אירופה עומדות על כ-719 יורו לאדם לשבוע בבולגריה, והמוזלות למערב אירופה (צרפת, איטליה) נעות סביב כ- 1,100 יורו לאדם.

 

פער של 400% במחירים

ואמנם, החבילות הללו אינן כוללות הוצאות נלוות לטיול, כאשר העיקרית שבהן היא הביטוח. מדי שנה נפגעים לא מעט ישראלים באתגר הגלישה, כשהתביעות העיקריות, באופן לא מפתיע, הן בגין שבר, כשההוצאות הרפואיות הכרוכות בטיפול מתחילות בכמה מאות דולרים ומגיעות לאלפים רבים במקרים בהם יש צורך גם בהטסה, אשפוז, ניתוח ועוד.

 

פוליסות הביטוח הבסיסיות אינן כוללות כיסוי לסקי, או מה שמכונה "ספורט חורף" ולשם כך יש לרכוש כיסוי מיוחד, תוספת לסכום הביטוח שנעה סביב 2-7 דולר ליום בחברות הביטוח השונות. בנוסף לכך חשוב שהפוליסה תכלול גם כיסוי למקרה של ביטול וקיצור נסיעה ואיתור וחילוץ.

 

בדיקה השוואתית שערכנו בין חברות הביטוח, מעלה כי קיים פער גדול בין מחירי הפוליסות (הכוללות את כל הכיסויים המפורטים). מדובר בפער של מאות אחוזים ובמקרים מסוימים הוא מגיע ליותר מפי 5.

 

כך לדוגמה, ביטוח לשבוע לאדם בריא בן 34 הכולל את כל הכיסויים הנדרשים, יעלה בחברת AIG כ-87 שקל (ברכישה אונליין) בעוד שביטוח בהראל יעלה כמעט 300 שקל ובחברת כלל 276 שקל.

 

אם ניקח בחשבון גם את הביטוח שמקנה כרטיס האשראי בחינם, עליו נוסיף את הכיסויים הנדרשים שאינם כלולים (ועבורם יש צורך לשלם), הפער יכול להגיע לשיעור גבוה עוד יותר. כך לדוגמה מחזיק כרטיס לאומי קארד או ישראכרט (אותן מבטחת AIG) הזכאים ל-5 ימי ביטוח חינם יכולים להוסיף את הכיסויים הנדרשים שאינם כלולים, כמו גם 2 ימים נוספים בתשלום (לנסיעה של 7 ימים) והם ישלמו על כך מחיר כולל של כ-49 שקל בלבד, זאת לעומת מחירים שנעים סביב 270 שקל, כפי שפירטנו.

 

הוזלה של כ-25 שקל יוכלו לקבל גם מחזיקי כרטיס כאל (אותם מבטחת הראל) אם ירכשו את ההשלמות בחברת הביטוח.

 

כמעט בכל חברות הביטוח תוכלו להוזיל במעט את המחיר, אם תצמצמו את הימים בהם כלול הכיסוי לספורט חורף. כך לדוגמה, במקרים רבים הפעילות עצמה מתרכזת ב-5-6 ימים, גם אם משך השהות הכולל מרגע היציאה מהארץ ועד החזרה עומד על 7-8 ימים. אם תגדירו מראש לחברת הביטוח באילו ימים בדיוק אתם מעוניינים לרכוש כיסוי לספורט חורף, תוכלו לחסוך כמה דולרים בגין כל יום שבו אין צורך בביטוח הזה.

 

נזכיר כי בספטמבר האחרון שינה הפיקוח על הביטוח את מודל ביטוחי הנסיעות, כתוצאה מכך חלק מהפוליסות התייקרות בצורה דרמטית ונוצרו פערים גדולים, כפי שניתן לראות. הפוליסות היקרות מוסיפות להוצאות הטיול מאות שקלים ולעיתים הן כבר ממש לא תוספת שולית.

 

לפרמטרים כגון יעד הנסיעה, גיל, היקף הכיסוי ובוודאי במקרים בהם למבוטח יש רקע של בעיה או צורך רפואי מסויים, יש השפעה גדולה על המחיר ולעיתים חברות ביטוח שזולות בתחום אחד, יהיו יקרות יותר בתחום אחר וכן להיפך.

 

בשורה התחתונה, בין אם מדובר בחופשת סקי או כל נסיעה אחרת, לפני שאתם סוגרים את הדיל כדאי מאוד שתשוו מחירים.

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים