נתניהו ואלוביץ' נפגשו שבע פעמים בשנתיים
בהתאם לפסיקת בית המשפט, פרסמה לשכת ראש הממשלה את יומן הפגישות בין נתניהו למקורבו ובעל השליטה בחברת בזק, שאול אלוביץ'. שלוש מהפגישות נערכו בעת שנתניהו החזיק בתיק התקשורת. מגיש העתירה: "תמה מדוע היועמ"ש לא פועל בעניין". לשכת ראש הממשלה: "הפגישות לא דנו בעניינו המיזוג בין בזק ויס"
ראש הממשלה בנימין נתניהו קיים במשך כשנתיים במעונו בירושלים שבעה מפגשים עם שאול אלוביץ', בעל השליטה בחברת בזק. שלוש מהפגישות התקיימו כשנתניהו היה שר התקשורת ואחראי על בזק, וזאת למרות שלא דיווח על קשריו עם אלוביץ' כשנטל את סמכויות שר התקשורת.
לשכת ראש הממשלה נאלצה לפרסם היום (ה') את יומן הפגישות בין נתניהו לאלוביץ', המתועדות ביומן לשכת ראש הממשלה בין התאריכים 1 בינואר 2013 ל-17 בנובמבר 2015. זאת בהתאם לפסק דין של שופט בית המשפט המחוזי בירושלים ארנון דראל, שקיבל את עתירת עו"ד שחר בן מאיר לחשוף את מועדי הפגישות במסגרת חופש המידע.
נתניהו התנגד בתוקף לפרסום מועדי הפגישות בנימוק של פגיעה בפרטיות אך עתירתו נדחתה. גם הפרקליטות שינתה את עמדתה לאחר פסק הדין של בית המשפט העליון בעתירה שהגיש עיתונאי ערוץ 10, שאילץ את נתניהו לחשוף גם את מועדי השיחות שלו עם מו"ל ישראל היום שלדון אדלסון ועורך העיתון לשעבר עמוס רגב.
נתניהו הודה בעבר כי לו ולאלוביץ' יש קשרי חברות ארוכי שנים. בתצהיר שהגיש לבית המשפט בנובמבר 2016 כתב ראש הממשלה: "אלוביץ' הוא רעי וחברי זה 20 שנה. יש לנו יחסי חברות ואנחנו מתחזקים את הקשר בפגיעות מעת לעת".
ארבע הפגישות הראשונות בין השניים במעון הרשמי של ראש ממהלש התקיימו כשאת תפקיד שר התקשורת נשא גלעד ארדן. הפגישה שהתקיימה ב-24 במרס 2014, נערכה יומיים בלבד לפני שרשות ההגבלים אישרה בתנאים את עסקת המיזוג בין בזק ל-yes. ב-5 בנובמבר, יום לאחר התפטרותו של ארדן מתיק התקשורת, נתניהו נטל את סמכויות שר התקשורת וכשלושה שבועות לאחר מכן הוא נפגש עם אלוביץ'. נתניהו לא דיווח לאף גורם על קשריו עם אלוביץ'.
בהיותו שר תקשורת נועד נתניהו בסך הכול שלוש פעמים עם אלוביץ', וזאת כשהיה בעיצומו של קמפיין בחירות. בעקבות הביקורת שנמתחה עליו בדו"ח מבקר המדינה על כך שהיה פעיל בנושאים שונים שנוגעים לבזק למרות קרבתו לבעל השליטה אלוביץ', נאלץ נתניהו להיפרד מסמכויותיו ובפברואר 2017 מינה את השר צחי הנגבי לממלא מקום שר התקשורת למשך שלושה חודשים ולאחר מכן את איוב קרא לשר התקשורת.
שלמה פילבר, מקורבו של נתניהו שהיה מנכ"ל משרד התקשורת, נמצא כעת בנבצרות, והרשות לניירות ערך ממליצה להעמידו לדין בנוגע לחשדות הנקשרים להתנהלותו בפרשת בזק.
"ביצע לכאורה עבירת הפרת אמונים"
מגיש העתירה עו"ד בן מאיר אמר כי כעת ידרוש את פירוט שיחות הטלפון בין נתניהו לאלוביץ' במסגרת חופש המידע ואם נתניהו יסרב לפרסמם יעתור לבית המשפט. לדבריו, "מבחינה משפטית גרידא ברגע שנתניהו מונה שר תקשורת הוא היה חייב לדווח על החברות ולא לקבל החלטות על בזק ובטח לא להיפגש כלל עם אלוביץ'. מועדי הפגישות מחזקים את המסקנה שהוא ביצע לכאורה עבירת הפרת אמונים ואני תמה מדוע היועץ המשפטי לא פועל בעניין".
מטעמו של ראש הממשלה נמסר בתגובה: "מדובר בשבע פגישות במשך שלוש שנים. בניגוד לפרסומים, על רקע מדיניות בית המשפט העליון שהתקבלה לאחרונה, ראש הממשלה לא התנגד לפרסם את מועדי הפגישות.
הפגישות לא דנו בענייני המיזוג בין בזק ויס. ההחלטות והאישורים בנושא זה התקבלו על ידי הגורמים המקצועיים לרבות הרשות להגבלים עסקיים. ראש הממשלה לא התערב בשום צורה שהיא בהחלטות של הרשות להגבלים עסקיים וגם לא התערב בעבודתם של הוועדות המקצועיות, שאת המלצותיהן הוא אישר. כל ניסיון לקשור בינו לבין עסקת בזק-יס הוא מגוחך וחסר שחר".
מטעמו של שאול אלוביץ' נמסר בתגובה: "אין כל חדש בפרסום מהיום, מאחר ששאול אלוביץ' וראש הממשלה כבר אישרו את דבר קיומם של מפגשים אלה בעבר, שכולם על רקע חברתי. יודגש כי אלוביץ' הסכים לפרסום מועדי הפגישות ואישר את דבר קיומן כך שעל פני שלוש שנים נפגשו שבע פעמים בלבד, בניגוד לרושם שנוצר בזמנו בתקשורת כאילו מדובר במפגשים תדירים".
עוד הבהיר כי "הניסיון לקשור בין אחד המפגשים, שהתרחש כיומיים לפני מועד אישור המיזוג בין בזק ליס על ידי הממונה על ההגבלים, הוא מופרך. ידוע לכל, כי המיזוג המדובר היה הליך מורכב שנמשך על פני כחמש שנים, זאת בנוסף לשימוע ציבורי שהתקיים כחמישה חודשים, טרם אישור המיזוג. מופרך ומנותק מהמציאות לחשוב, כי פגישה שנערכה יומיים לפני אישור הממונה, הייתה גורמת לשינוי כלשהו בהחלטה, הגם שידוע כי אין לראש הממשלה כל השפעה על החלטות הממונה".