שתף קטע נבחר

 

מחאת הלחם של הסודנים

ממשלת סודן החליטה לבטל את סבסוד מוצרי היסוד כחלק מצעדי הצנע שהיא נוקטת כדי להמריץ את הכלכלה. המהלך הוביל להכפלת מחיר הלחם ולהוצאת המוני מפגינים לרחובות המדינה האפריקנית: תלמיד תיכון נהרג, מנהיג אופוזיציה נעצר וכמה עיתונים שביקרו את השלטונות הוחרמו

 (צילום: AFP) (צילום: AFP)
(צילום: AFP)

 

ברחבי סודן פרצה אתמול (יום א') מחאה בשל עליית מחירי הלחם. תלמיד תיכון נהרג ומנהיג אופוזיציה בולט נעצר על ידי הרשויות, שגם השתלטו על כמה עיתונים כחלק ממאמציהן לדכא את התסיסה הגוברת.

 

עוד חדשות מעניינות מהעולם בדף הפייסבוק של דסק החוץ

 

ההפגנות אמש נערכו יממה לאחר מחאה שפרצה בעיר סנאר בדרום-מזרח סודן לאחר שמחירי הלחם הוכפלו עם הודעת הממשלה בחודש שעבר שהיא מבטלת את סבסוד מוצרי היסוד בתקציב שלה לשנת 2018.

 

 (צילום: AFP) (צילום: AFP)
(צילום: AFP)
בעיר אל-דמאזין בדרום-מזרח סודן ירתה המשטרה גז מדמיע לעבר כ-400 מפגינים שצעקו "לא, לא לעליית המחיר!". תושב מקומי סיפר לסוכנות הידיעות רויטרס שחלק מהמפגינים הציתו צמיגים.

 

אינפלציה עולה

הסרת הסובסידיות מתקציב המדינה האפריקנית היא חלק מצעדי הצנע שאותם היא נוקטת כדי להתמודד עם האינפלציה העולה בשיעור 25 אחוזים והמחסור החמור במטבע קשה שהחלישו את הייבוא למדינה.

 

צעדי הצנע בסודן הובילו בשנים האחרונות לכמה מחאות ציבוריות ספורדיות. ארגון זכויות האדם הבינלאומי "אמנסטי אינטרנשיונל" מסר שכ-185 בני אדם נהרגו ב-2013 כשאלפים יצאו לרחובות למחות נגד עליית מחירי הדלק. מאז היו המחאות קטנות בהרבה בהיקפן, ומפלגות האופוזיציה הגדולות קראו למחאות לא אלימות נגד עליית מחיר הלחם.

 

 (צילום: AFP) (צילום: AFP)
(צילום: AFP)

 (צילום: AFP) (צילום: AFP)
(צילום: AFP)

 (צילום: AFP) (צילום: AFP)
(צילום: AFP)

 (צילום: AFP) (צילום: AFP)
(צילום: AFP)

היום התפשטה המחאה בסודן לבירה חרטום ולשלוש ערים בדרום המדינה: נייאלה וג'ניינה בדרום-מערב ואל-דמאזין בדרום-מזרח. כך סיפרו תושבי אזורים אלה לסוכנות הידיעות רויטרס.

 

מושל ג'ניינה מסר שתלמיד תיכון נהרג ושישה בני אדם נוספים נפצעו באזור במהלך המחאה נגד השלטונות. סיבת המוות לא נמסרה, אולם נמסר שהאירוע ייחקר.

 

הרשויות בסודן עצרו את עומאר אל-דאגייר, נשיא אחד מארגוני האופוזיציה הגדולים במדינה, "מפלגת הקונגרס הסודנית". כך סיפרו חברי המפלגה. הרשויות הסודניות גם עצרו את מכירתם של שישה עיתונים יומיים שמתחו ביקורת על עליית מחירי הלחם וביטול הסובסידיות.

 

סוכנות הידיעות SUNA דיווחה ששר הפנים של סודן, באבקאר דאקנה, הכחיש שההפגנות פרצו בתגובה לעליית המחירים, ואמר שהמפגינים ה"הרסניים" יטופלו בכוח.

 

סודן החלה לבצע שורה של רפורמות כלכליות בהתאם להמלצות קרן המטבע הבינלאומית כדי לנסות להמריץ את כלכלתה, כמה חודשים לאחר שארצות הברית החליטה להסיר את הסנקציות מעליה. הצעד האמריקני הפיח תקווה בקרב הסודנים לשובם של המשקיעים הזרים למדינה.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים