שתף קטע נבחר

 

החשמל שב לעזה? "לא נאמין עד שיגיע"

תושבי הרצועה שבעי הבטחות לגבי החשמל שישוב לזרום עד לבתיהם, ולכן לא ממהרים להביע אופטימיות. בכל מקרה בעזה, בחאן יונס וברפיח ייאלצו להסתפק לכל היותר בשמונה שעות חשמל בלבד ביום

 

רצועת עזה אמש    (צילום: רויטרס)

רצועת עזה אמש    (צילום: רויטרס)

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

 

"אנחנו מתקשים להאמין. כל פעם ברגע האחרון גורם אחר - חמאס, ישראל או הרשות הפלסטינית מכשילים את העניין. נאמין רק כשזה יקרה". כך אמר ל-ynet ע', תושב הרצועה, שעל פי הדיווחים אספקת החשמל אמורה להתחדש בשטחה היום (ב'). "בכל מקרה כולם בעזה מכירים את ההכרזה, מחכים ומקווים שהחשמל יחזור", אמר. 

 

ע' הסביר שעד כה אספקת חשמל אורכת ארבע שעות ולאחריהן הפסקה של 12 שעות. "כעת מעריכים שאספקת החשמל תעלה לשש שעות ולאחריהן שמונה שעות בלי חשמל", העריך. 

 

אף שהחשמל מוזרם לבתים רק לשעות בודדות, כמעט לכל בית או שכונה ברצועה יש גנרטור שמופעל בסולר שנרכש במגזר הפרטי, והגנרטור נכנס לפעולה בזמן שבו זרם החשמל נפסק. כך כל משפחה זוכה ליותר שעות חשמל ממה שנהוג לחשוב. ע' ציין כי המיזם אמנם מסייע לתושבים, אבל יש לכך חסרונות: "ראשית התשלום הקבוע לקניית סולר מקשה על החיים בעזה. דבר שני הוא הרעש הרם בכל אזורי המגורים מהגנרטורים".

חאן יונס (צילום: AP) (צילום: AP)
חאן יונס(צילום: AP)

חאן יונס (צילום: AP) (צילום: AP)
חאן יונס(צילום: AP)

מהיום: שש עד שמונה שעות חשמל ביום (צילום: רויטרס) (צילום: רויטרס)
מהיום: שש עד שמונה שעות חשמל ביום(צילום: רויטרס)

חורף בעזה. מסתמכים על הגנרטור (צילום: רויטרס) (צילום: רויטרס)
חורף בעזה. מסתמכים על הגנרטור(צילום: רויטרס)
 

פ', שמתגורר בעיר עזה, אמר שהציבור ממתין להודעה רשמית של חברת החשמל ברצועה. "היום צפויה להתפרסם ההודעה כיצד יחולק החשמל לבתים, שעות ההזרמה לפי האזורים השונים (כל אזור ברצועה מקבל חשמל בשעות אחרות). ההערכה כאן היא שהחשמל ישוב לזרום בין שש לשמונה שעות ביממה בכל בית".

 

משבר החשמל בעזה קיים כבר עשור אך החמיר בקיץ האחרון. זאת כתוצאה מההתכתשויות הבלתי פוסקות בין פתח לחמאס. אבו מאזן החליט לעצור את אספקת הסולר לתחנת הכוח בעזה, שאותו קונים מישראל. זאת בשל התעקשות של חמאס לא לשלם לרשות הפלסטינית את מס הבלו, אף שהוא גבה מהתושבים תשלום חודשי על השימוש בחשמל.

 

ההחלטה שקיבלה רמאללה זמן קצר אחר כך, להפסיק את התשלום החודשי לחברת החשמל בישראל בגין אספקת חשמל לעזה באמצעות קווי חשמל ישירים, הייתה רק סנקציה אחת שהטיל אבו מאזן על חמאס. זאת עקב הקמת ממשלת הצללים שניהלה את הרצועה.

 

ישראל אמנם הפחיתה את הזרמת החשמל בקווים הישירים לעזה אבל לא הפסיקה אותה לחלוטין. בפועל ההפחתה הייתה בשיעור של 50 מגה וואט ומאז הוזרמו לעזה 70 מגה וואט במקום 120.

 

ההפחתה והפסקת פעילות תחנת הכוח הובילו לכך שתושבי עזה קיבלו בממוצע שלוש שעות חשמל ביממה במקום שש עד שמונה שעות טרם ההחמרה במשבר החשמל. חמאס הבין את משמעות ההפחתה ואת הלחץ שעשוי להיות מופנה אליו, והחל לקנות בעשרות מיליוני שקלים סולר ממצרים להפעלה חלקית של תחנת הכוח. כך הרחיב את שעות החשמל המסופק לבית ממוצע ברצועת עזה.

 

היום אמורים קווי החשמל מישראל לשוב ולהזרים את מלוא הכמות לרצועה בעקבות החלטה של אבו מאזן להסיר את הסנקציה הזאת (ורק אותה) נגד חמאס.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים