שתף קטע נבחר
 

לחקור את מצב החירום בזמן אמת

אין חכם כבעל ניסיון ואין טוב ממחקר בשטח - בכנס העשור לרשות הלאומית לחירום שנערך השבוע, הוכרז על השקת מרכז ידע להתמודדות עם מצבי חירום ומטרתו לסייע בצורה המיטבית ביותר להכין את המשק ואת הציבור לכל תרחיש אפשרי

בשיתוף הרשות הלאומית לחירום

 

צילום: עפר מאיר, אלי לוי הפקות, הרשות הלאומית לחירום עריכה: גלעד ילון

צילום: עפר מאיר, אלי לוי הפקות, הרשות הלאומית לחירום עריכה: גלעד ילון

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

 

הכותרות מספרות בימים אלו על ארה"ב קפואה, על טמפ' שצונחת אל מתחת לאפס, על אי יכולת לצאת מהבית כדי לקנות מוצרי מזון בסיסיים. באותו הזמן, אנחנו עדים גם למזג אוויר קיצוני באירופה, לונדון שלא ידעה שלג מזה עשר שנים, נאלצה להתמודד עם שדות תעופה סגורים ואלפי תיירים שאין להם אפשרות אפילו להגיע למלון חזרה בגלל כבישים מושלגים.

 

האם ישראל ערוכה למצב חירום? עוד כתבות במתחם "ערוכים תמיד"

 

אבל אין מדובר רק בנזקי מזג אוויר, וגם אין צורך להרחיק לאירופה, בשבועות האחרונים אנחנו שומעים על רקטות שנורות לעבר ישראל, על חשש מהסלמה ותוך כדי גם ניסיון להמשיך ולנהל חיים נורמליים באותם אזורים. כמדינה שהמצב הבטחוני פעמים רבות מנהל אותה, אנחנו יודעים כיצד להתמודד עם המציאות, אבל תמיד אפשר להיות מוכנים יותר.

 

השבוע (א') הוכרז, בכנס העשור לרשות הלאומית לחירום, על השקת מרכז מחקר המתמחה בתחום ההיערכות למצבי חירום - מיזם ייחודי בקנה מידה בינלאומי המשותף לרשות הלאומית לחירום, משרד המדע ומשרד הביטחון, שנועד לתת מענה לאתגרים הבאים: סיוע מחקרי ברמה הגבוהה ביותר לכלל גורמי הממשל הרלוונטיים, טיפוח דור החוקרים הבא, עידוד מחקר בתחום, עידוד ההפריה ההדדית בין אנשי היישום ואנשי המחקר וקידום שיתופי-פעולה בין-ארגוניים.

 

"אנחנו נמצאים אחרי תהליך ארוך של בחירה שנעשה בשיתוף עם משרד המדע ושמוביל אותנו לראשונה להקמת מרכז מחקר וידע בתחום החירום", אמר בצלאל טרייבר, ראש הרשות הלאומית לחירום. "כולי תקווה שייקח אותנו לצדדים המעשיים של המחקר שיביאו אותנו קדימה בתובנות וביכולות על מנת שנממש את המסקנות המחקריות ביישום בשטח, ואני שמח שאנחנו עושים את הצעד. זה עוד נדבך בקיר הביטחון הלאומי."

 

לשם בחירת מרכז המחקר, הרשות הלאומית לחירום ומשרד המדע והטכנולוגיה הוציאו קול קורא לחוקרים ומוסדות מחקר בו נאמר כי ההיערכות למצבי חירום היא נושא בעל חשיבות לאומית עליונה. מחקר יישומי מתקדם בתחום זה מהווה נדבך משמעותי בתהליך שיפור המוכנות הלאומית למצבי החירום השונים, אך, למעשה, כיום אין בישראל ארגון ממשלתי או אקדמי שמפתח ומרכז ברמה הלאומית את מכלול הידע המחקרי בתחום החירום.

 

במסגרת הקול הקורא התמודדו 5 קבוצות שכללו את מרבית מוסדות המחקר וההשכלה הגבוהה - הזוכה היא קבוצת חוקרים בהובלת אוניברסיטת חיפה שיעבדו בשיתוף פעולה עם חוקרים מהטכניון ומהאוניברסיטה העברית שיבחנו ויחקרו מצבי חירום שונים על מנת לבנות תכניות פעולה שיתנו המענה המיטבי בעת חירום. במקביל ייפתח המחקר גם לכלל המוסדות האקדמיים האחרים. מהלך זה נוצר מתוך המחשבה שכמדינת הייטק שמצמיחה את החידושים הטכנולוגיים הבולטים ביותר ובהיותה מדינה למודת מציאות של חירום, קיים קשר הדוק בין מדע וחדשנות לבין תחום המוכנות לחירום.

 

בשיתוף הרשות הלאומית לחירום

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: shutterstock
לחקור בזמן אמת, להסיק מסקנות, ליישם ולהציל חיים
צילום: shutterstock
מומלצים