מתחמם, מתחמם
בעוד חודש בדיוק תחל בפיונגצ'אנג שבדרום קוריאה אולימפיאדת החורף, והגיע הזמן להכיר את המשלחת הישראלית שתצא למשחקים. מספר הספורטאים השנה גדול מתמיד - ויש גם חלומות על מדליה
נכון, את מספר ימי השלג שיורד כאן בשנה אפשר לספור על אצבעות כף יד אחת, ולאחרונה אפילו מתפללים אצלנו לגשם, אבל משלחת ישראל לאולימפיאדת החורף, שתחל בעוד חודש בדיוק בפיונגצ'אנג שבדרום קוריאה, כבר ערוכה ומוכנה.
תשעה ספורטאים שיתחרו בשלושה ענפים יעשו את הדרך לאולימפיאדה – המשלחת הגדולה ביותר של ישראל מאז החלה להשתתף במשחקי החורף, בלילהאמר 1994. שבעה מהם יתחרו בשלוש קטגוריות אישיות בהחלקה אמנותית (סולו גברים, זוג ריקוד וזוג ריקוד ספורטיבי), ולראשונה ישתתפו גם בתחרות הקבוצתית.
הבכיר שבהם הוא סגן אלוף אירופה מ-2016, אלכסיי ביצ'נקו, שסיים עשירי באליפות העולם באפריל. ביצ'נקו, עבורו תהיה זו הופעה שנייה במשחקים, סיים לפני ארבע שנים במקום ה-21 בסוצ'י. המחליק האמנותי בן ה-30 עלה מאוקראינה לפני שבע שנים עם אימו ואחיו, והם מתגוררים בנתניה. בארץ הולדתו לא הצליח ביצ'נקו להתקדם ואף שקל לפרוש, אך מאז שהצטרף לנבחרת ישראל ולאימוניה בניו ג'רזי הוא מציג גרף התקדמות מרשים.
עד היום דירוג השיא של ישראל בקטגוריית הסולו היה המקום ה-16 שהשיג מיכאל שמרקין, הישראלי הראשון אי פעם באולימפיאדת החורף. ביצ'נקו יכול בהחלט
לסיים בעשירייה הראשונה.
המתחרה השני שיופיע באותה קטגוריה הוא דניאל סמוכין, אלוף העולם לנוער ב-2016. סמוכין הוא יליד הארץ ובגיל שלוש עזב עם הוריו לארה"ב. האב איגור משמש כמאמנו, והאם אירינה אחראית לכוריאוגרפיה. בגיל 15 הוא החל לייצג את ישראל והתברג בצמרת המחליקים האמנותיים בעולם. ב-2015 סיים במקום העשירי באליפות אירופה לבוגרים ושנה לאחר מכן התקדם עד למקום השביעי.
שידוך חדש לקרסנופולסקי
בספטמבר התקיימה תחרות ההזדמנות האחרונה להשגת כרטיס לאולימפיאדה, שם סיים צמד הריקוד הספורטיבי, יבגני קרסנופולסקי ופייג' קונרס, במקום הרביעי והבטיח את מקומו בפיונגצ'אנג. בסוצ'י 2014 קרסנופולסקי שיתף פעולה עם אנדראה דוידוביץ', והשניים סיימו במקום ה-15. קונרס, ילידת ארה"ב, צוותה אליו רק באפריל האחרון, ובאולימפיאדה הם ינסו להתברג בין 16 הזוגות שעולים לגמר. "הכימיה בינינו הייתה טובה מההתחלה", אומר קרסנופולסקי. "בכל התחרויות היינו בחמישייה הראשונה. עם פייג' אני משיג 30-20 נקודות יותר ממה שהיה עם בנות הזוג הקודמות".
בוועד האולימפי ובאיגוד ההחלקה קיוו לשלוח לפיונגצ'אנג את צמד הריקוד הבכיר איזבלה טוביאס ואיליה טקצ'נקו, אך האחרון לא השלים את הליך קבלת האזרחות. אך הכרטיס בקטגוריה מוענק למדינה, וכך זכה בו הצמד הצעיר שמשתף פעולה בשנה האחרונה, אדל טנקובה ורוני זילברברג. איימי ביוקנן תחליק במסגרת התחרות הקבוצתית.
ביקנוב מחפש היסטוריה
נכון שמדליה במשחקי החורף הייתה עד היום בגדר חלום עבור ישראל, אבל ביום טוב של ולדיסלב ביקנוב הוא עשוי להתגשם.
ביקנוב, שיתחרה בהחלקה מהירה ל-500, 1,000 ו-1,500 מ', לא הצליח לעבור את המוקדמות בסוצ'י (שם נשא את דגל ישראל בטקס הפתיחה), אלא שהפעם הוא מגיע הרבה יותר בוגר ומנוסה. ביקנוב התאמן רוב השנה בהולנד עם המחליקים הטובים בענף, וההצלחות לא איחרו לבוא, בדמות חצאי גמרים באליפויות העולם. באליפות אירופה 2015 הוא זכה במדליית זהב ב-3,000 מ' (מקצה לא אולימפי), וב-2017 באיטליה סיים עם הארד ב-1,500 מ'.
וגם גולש סקי יהיה לנו: איתמר בירן בן ה-19, יליד לונדון שעלה לארץ בגיל חודשיים וכבר מגיל שלוש התלווה לטיולי הגלישה של אביו. עשר שנים לאחר מכן הפך התחביב למקצוע. בירן מתאמן ומתחרה על השלג כשמונה חודשים בשנה, ויתר הזמן מוקדש לאימונים "על יבש" בחדר הכושר.
באולימפיאדה ישתתף בירן בסלאלום ובסלאלום הענק. ב-2016 הוא השתתף
באולימפיאדת הנוער וסיים במקום ה-49 בסלאלום הענק באליפות העולם לבוגרים בשנה שעברה. בנובמבר האחרון הוא זכה במקום הראשון בסלאלום בתחרות סבב שנערכה בצרפת. "המטרה שלי היא להגיע ל־30 הראשונים בסלאלום", אומר בירן. "זה מעולם לא נעשה על ידי ישראלי, ואני רוצה לעשות היסטוריה עבור המדינה שלנו".
המשלחת הישראלית עשויה לגדול בספורטאי נוסף בשבוע הבא, עם נציג ראשון בהיסטוריה בענף מזחלות השלג בתחרות הסקלטון. על הכרטיס לתחרות, שבה ישתתפו 30 ספורטאים, מתמודדים יואל סליגסטיין (מדורג 63 בעולם) ואדם אדלמן (68).