שתף קטע נבחר
 

תחליפי עצם מאלמוגים - תוצרת כחול-לבן

ענף תחליפי העצם הולך וצובר תאוצה בעולם. חברת CoreBone הישראלית שמוצריה מיוצרים באופן מבוקר מאלמוגים נחשבת בין המובילות בעולם עם תחליפי העצם מאלמוגים. "בישראל ובעולם אוהבים טכנולוגיה והרופאים לא מפחדים להתנסות בה"

העלייה באיכות החיים וההתפתחויות הטכנולוגיות מציעות פתרונות רפואיים מתקדמים בתחומים רבים. במקרים של פציעות או כשחסרה עצם, נהוג להשתמש בהשתלות עצם, שמשמשות כפיגום עליו צומחת עצם, כחלק מתהליך ההתחדשות שלה.

 

קצב גידול העצם תלוי במשתנים כמו מיקום השתל, מצב בריאותי וגיל המטופל, אבל החברה הישראלית CoreBone הצליחה לפתח תחליף עצם מאלמוגים עם סיכויי בניה טובים ועמידים יותר לאורך זמן.

 

רוב תחליפי העצם, שנמצאים בשימוש היום, הם מעצם של גופת אדם ( מדינות רבות אוסרות את התהליך. בארה"ב וישראל זה מקובל) מעצמות בעלי חיים או מחומר סיננטי תחליף העצם מהווה 'פיגום' עליו מתחדשת העצם הטבעית. השימוש בתחליפי עצם מיועד לתחום האורתופדיה ולתחום הדנטלי.

 

רפאל מוג, מנהלת ענף דנטל במכון היצוא מספרת שענף תחליפי העצם נמצא במגמת עליה עולמית. בישראל הצטבר ידע רב בתחום השתלים ויש בו ניסיון וידע רב, בטח ביחס לגודל האוכלוסייה כאן. כרגע, היא מספרת, יש 4 חברות כאלה עם פתרונות שונים בישראל ועוד כמה בדרך.

 

"הבנתי שיש אפשרות להשתמש באלמוגים לצורך יצור תחליפי עצם", אוהד שוורץ.  (צילום: CoreBone ) (צילום: CoreBone )
"הבנתי שיש אפשרות להשתמש באלמוגים לצורך יצור תחליפי עצם", אוהד שוורץ. (צילום: CoreBone )

 

"בענף הדנטל יש כ-130 יצואניות ורובן עוסקות בתחום השתלים", מספרת רפאל מוג, מנהלת הענף במכון היצוא. "מה שמייחד את החברות הישראליות הוא הידע המצטבר שיש בהן. בישראל אוהבים טכנולוגיה והרופאים לא מפחדים להתנסות בה. זה מאד משמעותי".

 

"השתלים הישראלים עומדים בתחרות העולמית ברמת האיכות מול המחיר. האיכות והמחירים של החברות הישראליות עושה אותן אטרקטיביות בעולם ואנחנו נותנים להם פלטפורמה שיווקית בתערוכות ע"י חומרים ופרסומים וסיוע בארגון פגישות. השנה יתקיימו פעילויות במסגרות תערוכות גדולות בסין ובאיטליה, תוכנן גם רואד שואו בגרמניה בין היתר. במקביל עובדים על ביקורים עסקיים כגון מפיצים וקליניקות מחו"ל", מסכמת מוג.

 

תחום תחליפי העצם מחולק לפי המקור, והתחום בו עוסקת חברת CoreBone חדשני מאד. ב-2018 העולם עדיין לומד את יתרונות המוצר הייחודי.

 

חוות גידול אלמוגים ישראלית

חברת CoreBone המפתחת תחליפי עצם הוקמה לפני 5 שנים על ידי אוהד שוורץ ופרופסור יצחק בינדרמן ופועלת בשוק האורתופדיה והשיניים, שוק שגדל בגלל התארכות והשתפרות אורח החיים והיכולות הטכנולוגיות לשפר את חיי החולים.

 

"הייתי יזם של סטארטאפים בעולם הרפואה", מספר שוורץ על הדרך בה הגיע לענף. "הגיע אליי משקיע בתחום האלמוגים וביקש עזרה. הוא השקיע בחווה לגידול אלמוגים ותהה כיצד יוכל להרחיב את עסקיו. צללתי לתחום ולמדתי אותו".

 

תשתית לצמיחת העצם, אלמוגים.  (צילום: CoreBone ) (צילום: CoreBone )
תשתית לצמיחת העצם, אלמוגים. (צילום: CoreBone )

 

כשנכנס שוורץ לחקור את התחום הוא גילה שב-2005 נחתמה אמנת קיוטו, שהתייחסה להתחממות הגלובלית. האמנה קבעה, שריפי האלמוגים הנחשב למקור חשוב בקיום הימי הולך ונעלם. כ-50% מריפי האלמוגים נעלמו ב-30 השנה האחרונות בגלל זיהום הים, ההתחממות הגלובלית ועוד מעשי ידי האדם. כתוצאה מהאמנה, חל איסור עולמי על קציר וסחר באלמוגים.

 

"קמו חוות לגידול אלמוגים שיהוו תחליף לקציר מן הים. צריך להבין, יש שוק לא קטן של אלמוגים לצרכי נוי - אקווריומים, תכשיטים וכו'. בגלל האיסור בסחר, המחירים לא היו תחרותיים יותר והמשקיע חיפש שווקים נוספים וככל שהעמקתי בתחום הבנתי שיש אפשרות להשתמש באלמוגים לצורך יצור תחליפי עצם".

 

למיזם ברה הצטרף בשלב זה פרופ' יצחק בינדרמן, מומחה עולמי בתחום העצם, שעוסק שנים רבות בחקר עידוד יצירת העצם. "כשבאתי אליו עם הרעיון הוא התלהב ויחד רשמנו פטנט על אופן גידול אלמוג כתחליף עצם. גייסנו כסף מהמדען הראשי באמצעות חממת Trendlines, מתחום הציוד הרפואי. צרפנו אלינו את אסף שחם, מגדל אלמוגים מעין יהב. כולנו כיום בעלי מניות בחברה ויש לנו מוצר עם אישורים רגולטוריים לשיווק באירופה ובישראל עם פטנטים רשומים על השיטה בארה"ב ובאירופה".

 

פיגומי עצמות

ואיך האלמוג מתחבר לגוף? שוורץ מסביר שזו בעצם שיטה טבעית ופשוטה ביותר: "כששמים תחליף עצם , הוא מהווה תשתית לצמיחת העצם. לתשתית זו קוראים 'פיגום' והיא מהווה תשתית זמנית, שעוזרת למלא את החסר , לאפשר ורצוי לעודד צמיחת עצם ומאוחר יותר להתפנות מהגוף באמצעות תאים. תאי העצם יזהו את החומר החדש וחשוב שיהיה ביניהם סינכרון. אותו סינכרון, בין החומרים הגדלים ואלה הנסוגים נקרא השתחלפות והוא לב ליבה של השתלת העצם. זה גם היתרון של המוצר שלנו".

 

- איך הוא נותן לכם יתרון?

"המוצרים מהים של המתחרים חשופים בעיקר לזיהומי הים. אותן חברות גם קוטפות וקוצרות את האלמוגים באופן לא חוקי", הוא מסביר. "כיום, אנחנו החברה היחידה בעולם, למיטב ידיעתנו, שמגדלת אלמוגים לצרכים רפואיים וזה אומר שיש לנו אישור רגולטורי לשימוש בחומר - CE - של משרדי הבריאות האירופאיים וממשרד הבריאות הישראלי. אגב, האישור הרגולטורי הצרפתי מציין שיש לנו אישור להחזקת 'חוות חיות לגידול רקמות להשתלה בבני אדם'", הוא צוחק.

 

שוורץ מול משקיעים מסין.  (צילום: CoreBone ) (צילום: CoreBone )
שוורץ מול משקיעים מסין. (צילום: CoreBone )

 

"המתחרות שלנו מציעות אלטרנטיבה לתחליפי עצם מעצמות אדם או חיה, אבל השִיחלוף שלנו, כך אנחנו צופים, הוא הטוב ביותר בטווח הארוך". מה גם שאנו ידידותיים לסביבה, ואטרקטיביים לטבעונים, לשוק ההודי ולדתיים .

 

במהלך התהליך, מזקקים מי שתיה, מוסיפים מינרליים בהרכב דומה לזה שבים, מוסיפים חומרים מינרלים ביו אקטיביים, שמעודדים צמיחת עצם לפי הפטנט שלנו. את כל זה אנחנו מגדלים בחווה, במושב עין יהב. במעבדה הסמוכה מבצעים בקרה קבועה על התנאים האופטימליים בהם האלמוגים גדלים על ידי כימאים וביולוגים ואחרי שהאלמוג מגיע לגודל אופטימלי, קוצרים מעבדים אותו באופן שיהיה מוכן לשיווק.

 

עם הפנים אל השווקים בחו"ל

אחרי 5 שנים של עבודה הושק המוצר במרץ 2017 ובבתי החולים בישראל החלו להשתמש במוצר הדנטלי שפותח וכעת שוורץ מרגיש שהחברה בשלה לשיווק מאסיבי ומאז החברה פועלת לשיווקו בלא מעט מקומות בעולם, בינתיים בתחום הדנטלי ותוך מספר חודשים גם לשוק האורטופדי. לאחרונה אף השתתפה החברה בביתן הלאומי בתערוכה המובילה בקלן בענף הדנטל. במהלכה מכון היצוא אירגנו ל- CoreBone פגישה עם מפיץ צרפתי גדול, עם משלחות מסין והיעד הבא שלהם הוא להכניס את החברה לפעילות המכון בגרמניה עוד ב-2018.

 

 (צילום: CoreBone ) (צילום: CoreBone )
(צילום: CoreBone )

 

"לפני כחודש יצאנו בקמפיין המונים לגיוס 500 אלף דולר באתר EXITVALLEY, לטובת העמקת השיווק של החברה בעולם.רק בשבוע שעבר התבשרנו על תמיכה שיווקית של משרד הכלכלה, במסגרת תכנית שליו לעידוד היצוא לגרמניה וספרד, השווקים המובילים בעולם. בשנה הבאה ניכנס לשיווק גם בשוק האמריקאי, ונמצאים בתהליכי השקעה ושיווק גם באסיה. מבחינתנו, השמים הם הגבול. נכנסנו קודם כל לשוק הדנטלי ובשנה הבאה ניכנס גם לשוק האורתופדי. לשוק בארה"ב ואנחנו בתהליכי בחינת השקעה ושיווק גם באסיה", מסכם שוורץ.

 

בשיתוף מכון היצוא

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים