"ככל שמתאמצים יותר, מצליחים יותר"
כיצד חושפים תלמידות צעירות לעולמות חדשים של ידע המציעים להן הצצה לעתיד של כולנו? המנטוריות של פרויקט "מהנדסות העתיד" מספרות על ההחלטה להפוך למכוונות דרך עבור תלמידות צעירות, איך מקשרים בין העולמות ולמה זה כל-כך חשוב להתחיל בגיל צעיר
בשיתוף תעשייה אווירית
השבוע מסתיימת ההרשמה למהנדסות העתיד 3 - זה הזמן להצטרף ולהגשים חלומות
מיזם "מהנדסות העתיד'" של ידיעות אחרונות ו-ynet בשיתוף התעשייה האווירית יוצא לדרך זו השנה השלישית, במטרה לאפשר לתלמידות כיתה י"א להתנסות בעולמות הטכנולוגיה והמדעים ולפתח יחד עם מדעניות בכירות מיזמים טכנולוגיים פורצי דרך. כדי להבין כיצד מחליטים על תוכן הפרויקט, איך יוצרים חיבור עם תלמידות צעירות שלא בטוחות בדרך שלהן לעתיד ומחברים אותן עם עולמות של טכנולוגיות מתקדמות, הגיעו לאולפן ynet שתי מנטוריות שליווי את הפרויקט בשנה שעברה - עדי קוצ'ין, הנדסת תהליכים, מפעל טכנולוגיית ייצור, ושירה גד-סעד, תוכנה ומודיעין, מפעל הסייבר, שתיהן מתעשייה אווירית.
"לקחנו בנות בכיתה י"א, בנות 17, שלא אמורות לדעת מה הן רוצות לעשות כשהן יהיו גדולות, הן אמורות להיות די מבולבלות בגיל הזה ונפגשנו עם נשים אמיתיות, זאת אומרת, נשים עם המון המון כוח, עם המון יכולת, עם המון תשוקה. לגלות עולם חדש, למצוא עולם חדש, לראות בעצם מה זה הדבר הזה שמדברים עליו", הן מספרות.
המוטיבציה שלהן להצטרף הייתה מורכבת מכמה סיבות, מסבירה גד-סער, "קודם כל להביא בנות צעירות ולהראות להן שעולם ההייטק, עולם התעשייה הוא לא כל כך רחוק מהן ושאפשר לעשות את זה. אני קראתי על 'מהנדסות העתיד' לגמרי במייל וזה נראה לי נורא יפה, נראה לי משהו מאוד מאוד מיוחד. עצם העובדה הזאת שהתעשייה האווירית משקיעה הרבה מאוד זמן ומאמץ לקחת בנות צעירות וללמד אותן, להראות להן, לפתוח בפניהן עולם מאוד מאוד קסם לי, זה נראה לי נורא יפה, נראה לי משהו מאוד מיוחד. "
במהלך הפעילות עובדות התלמידות על פרויקטים מיוחדים המשתמשים בטכנולוגיות מתקדמות ומצריכים מהלכי חשיבה מתקדמת מצד התלמידות, וכל זה במטרה ליצור מוצר שיגיע לשוק הרחב. "המטרה היא לבחור משהו שמצד אחד להראות להן שזה איזושהי בעיה שקיימת, למשל בקבוצה שאני הייתי בה אז היה נושא של שיימינג ברשתות החברתיות," מסבירה קוצ'ין. "צד אחד, זה לקחת בעיה שהיא כללית, מצד שני, משהו שהוא כמו שאנחנו ראינו את זה, שיהיה מאוד קל לבנות להתחבר וגם יהיה להם פה איזשהו משהו אישי יותר, גם רשתות חברתיות, גם נושא של שיימינג שעכשיו נמצא המון בתקשורת ואז לקחת את השילוב של שני הדברים יגרום להם להרבה יותר מוטיבציה לחשוב על דברים, על פתרונות, על יצירתיות ויוזמות חדשות כדי להגיע למוצר הכי טוב בסוף הפרויקט."
לסיכום העבירו המנטוריות מסר אישי לכל התלמידות, בכל הגילאים, שחושבות על העתיד:
עדי: "קודם כל תמיד לשאוף קדימה ולשאוף להגשמה עצמית. כמה שיותר להמשיך ללמוד, להסתקרן, שיהיה לך תמיד את הגירוי ואת המוטיבציה לחדשנות, וליזמות. דרך זה אפשר תמיד לגלות ולהיחשף לעוד עולמות ותחומים חדשים."
שירה: "לא לפחד. פשוט לא לפחד. לנסות ולהעז ולהתאמץ ולהשתדל כי עם החשק בא התיאבון, עם היכולות, ככל שמנסים יותר וככל שמתאמצים יותר מצליחים יותר אז פשוט לנסות ולהעז ולהכיר."
רוצות להיות מהנדסות העתיד? ההרשמה מסיימת בסוף השבוע, הירשמו עכשיו
בשיתוף תעשייה אווירית