שתף קטע נבחר

 

צבא המעודדות של קים בדרך לדרום קוריאה

כל ביקור צפון קוריאני מעורר עניין אצל השכנה מדרום - בטח כשמדובר ב"צבא היפות". כ-300 צעירות מתכוננות לביקור הנדיר, באולימפיאדת החורף בחודש הבא. המארגנים: "זה יעזור למכירות, רוצים אולימפיאדה של שלום"

צבא המעודדות של צפון קוריאה מתכונן לביקור נדיר אצל השכנה מדרום, באולימפיאדת החורף שתיפתח בחודש הבא בפיונג'אנג. כ-300 נשים צעירות, שנבחרו בקפידה לפי המראה החיצוני שלהן ומחויבותן למשטר, יתמכו בספורטאים הצפון קוריאנים במשחקים.

 

זו הפעם הרביעית בלבד שבה שולחת צפון קוריאה "צבא עידוד" לשכנה השנואה. הפעם האחרונה הייתה ב-2005. בין המעודדות שחצו את הגבול באותה שנה הייתה רי סול ג'ו, שלימים הפכה לאשתו של השליט קים ג'ונג און. לפני ארבע שנים החליטה צפון קוריאה ברגע האחרון שלא לשלוח את צבא המעודדות למשחקי אסיה, אחרי ויכוחים סוערים עם נציגים מסיאול.

צבא המעודדות של קים ג'ונג און

צבא המעודדות של קים ג'ונג און

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

 

"צבא היפות" של צפון קוריאה (צילום: AFP) (צילום: AFP)
"צבא היפות" של צפון קוריאה(צילום: AFP)
אן צ'אן איל, שערק מצפון קוריאה ומנהל את המכון העולמי למחקרים על המדינה המבודדת, מספר שגובהן של המעודדות שמתקבלות חייב להיות מעל 1.63 מטר ושעליהן להגיע ממשפחה טובה. "אלו שמנגנות מגיעות מתזמורת, והאחרות הן בעיקר סטודנטיות מהאוניברסיטה היוקרתית על שם קים איל סונג", הוא אומר.

 

כל משלחת צפון קוריאנית שמגיעה למדינה השכנה נבחרת בקפידה, וכשהיא חוצה את הגבול היא מלווה באבטחה צמודה. לפי הדיווחים, המשלחת שתגיע לאולימפיאדת החורף תגיע בספינת תענוגות שתעגון בעיר סוקצ'ו, וכך יהיה קל יותר לעקוב אחריה.

עם דגל האיחוד (צילום: AP) (צילום: AP)
עם דגל האיחוד(צילום: AP)
 

בדרום קוריאה, שאינה רגילה לביקורים של צפון קוריאנים, מכנים את חבורת המעודדות "צבא היפות" והן מעוררות עניין רב. כשהמעודדות הגיעו לדרום קוריאה לראשונה, למשחקי אסיה ב-2002 בבוסאן, המתינו להן בנמל מאות תושבים מקומיים. המעודדות נופפו לתושבים הנרגשים ב"דגל האיחוד" - צללית כחולה של חצי האי קוריאה על רקע לבן. שלוש שנים אחר כך הופיעה צ'ו מיונג איי - שהייתה מעודדת והפכה לכוכבת בדרום קוריאה - בפרסומת לסמסונג עם כוכבת הפופ הדרום קוריאנית לי היו רי.

 

גם הפעם מגלה הקהל הדרום קוריאני עניין לקראת הגעתן של הצעירות מצפון. "זה יעזור למכירות הכרטיסים", בטוח סונג בייק יו, דובר הוועדה המארגנת. "זה יגשים את המשאלה שתהיה אולימפיאדה של שלום".

הדרום קוריאנים מחכים למעודדות (צילום: AP) (צילום: AP)
הדרום קוריאנים מחכים למעודדות(צילום: AP)
 

אוהדים צפון קוריאנים אינם מגיעים למשחקים בדרום, ודרום קוריאנים התומכים באיחוד נוהגים להגיע למשחקים ולעודד את שחקני הצפון. כך היה למשל בשנה שעברה, כשנבחרת צפון קוריאה בהוקי קרח נשים שיחקה בדרום קוריאה. אלא שהפעם קיים חשש שלאור המתיחות הגדולה בין שתי המדינות בשל תוכנית הגרעין הצפון קוריאנית, הספורטאים של פיונגיאנג לא יתקבלו בצורה יפה. מארגני התחרות חוששים מכאב ראש דיפלומטי.

 

סוגייה נוספת שעלולה לגרום למתיחות היא הצגת הדגל הצפון קוריאני והשמעת ההמנון של המדינה, שאסורים על פי חוק בדרום קוריאה. בעבר נעשה במקומו שימוש בדגל האיחוד בתחרויות בין שתי המדינות. החוק אינו תקף במשחקים האולימפיים שייפתחו בחודש הבא (התקנון של הוועד האולימפי מבטל אותו), אך בדרום קוריאה חוששים שחברי המשלחת של צפון קוריאה יניפו את דגל המדינה וישמיעו את ההמנון מחוץ למשחקים.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: AFP
צבא המעודדות של צפון קוריאה
צילום: AFP
מומלצים