שתף קטע נבחר

 

איגוד ה-Wi-Fi העולמי הודיע על תקן אבטחה חדש

לאחר 15 שנים ולאחרונה גם פרצות אבטחה מדאיגות בפרוטקול האבטחה WPA2, הודיע איגוד ה-Wi-Fi העולמי על תקן אבטחה חדש ומשופר לרשתות אלחוטיות

איגוד ה-Wi-Fi העולמי הודיע על הדור הבא של פרוטוקול אבטחת הרשת האלחוטית (Wi-Fi Protected Access - WPA3). התקן החדש יחליף את תקן האבטחה הנוכחי של הרשת האלחוטית WPA2, שקיים כבר לפחות 15 שנים, ונמצא בשימוש נרחב על ידי מיליארדי מכשירים אלחוטיים בכל יום, כולל טלפונים חכמים, מחשבים ניידים ומכשירי IoT.

 

עוד כתבות באתר ג'ירפה:

בכיר ב-LG: "נכריז על מכשירים חדשים רק כשיהיה צורך בכך"

לנובו מציגה את המוצרים שיהפכו את המציאות לטובה יותר

רשמית: צמד מכשירי Galaxy S9 יוכרזו בסוף חודש פברואר

 

עם זאת, WPA2 נחשב מזה זמן רב לבעייתי בשל בעיית האבטחה הנפוצה שלו, רשתות Wi-Fi פתוחות "לא מוצפנות", דבר המאפשר לכל אחד באותה רשת Wi-Fi ליירט חיבורים על מכשירים אחרים.

 

אילוסטרציה (צילום: shutterstock) (צילום: shutterstock)
אילוסטרציה(צילום: shutterstock)

 

רק באוקטובר האחרון, נחשפה פרצת אבטחה חמורה בפרוטוקול הנוכחי KRACK)) המאפשרת לתוקפים ליירט ולפענח תעבורת ה-Wi-Fi העוברת בין מחשבים ונקודות גישה. המשמעות של הדבר היא ש-90% ממשתמשי ה-Wi-Fi בעולם עלולים להיות חשופים למתקפות האקרים. הפרצה מאפשרת לתוקפים לפרוץ לרשתות Wi-Fi ולעשות כרצונם. למשל, אם האקר פורץ לרשת Wi-Fi הוא בעצם יכול לגנוב את הסיסמאות או מידע אחר של מי שגולש על אותה רשת. וזוהי רק דוגמה קטנה.

 

פרוטוקול האבטחה החדש, אשר לטענת איגוד ה-Wi-Fi יהיה זמין עבור רשתות אלחוטיות פרטיות וארגוניות בהמשך השנה, מציע אבטחה משופרת והגנה טובה יותר על הפרטיות שלנו:

 

- מחזק את פרטיות המשתמש ברשתות פתוחות באמצעות הצפנת נתונים מותאמת אישית.

 

- מגן מפני התקפות brute-force, ובכך מונע מהאקרים לעשות ניסיונות התחברות מרובים באמצעות סיסמאות נפוצות.

 

- משפר את האבטחה עבור מכשירים שלרוב אין להם תצוגת הגדרות אבטחה, כלומר, מכשירי IoT.

 

- יאפשר חבילת אבטחה להגנה על הרשתות של משתמשי ה- WiFi עם דרישות אבטחה גבוהות יותר, כגון ממשלות, גופים ביטחוניים וארגונים תעשייתיים.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים