השולחן המשפחתי של המדינה: מתכוני המשפחות של שמינית הגמר 2
ממולאים בדברים טובים ובהמון אהבה, קוסקוס עם ירקות ועוף, דג סלמון בסגנון מרוקאי או אורז מעולה? עוד ארבעה מתכונים מבית היותר של השולחן המשפחתי של המדינה לפניכם
בשיתוף אסם
ממולאי אהבה
המתכון של משפחת שטרהל
המרכיבים:
3 כוסות אורז עגול
2 בצלים גדולים
ראש של שום טרי
4 גבעולי סלרי
2 כפות סוכר חום
2 כפות פלפל שחור
1/2 בקבוק שמן קנולה
1/2 ליטר שמן
חבילת קיסמים
10 גמבות ( צהוב ואדום)
5 בטטות
5 תפוחי אדמה גדולים
10 קישואים
3 כפות מלח
חבילת פטרוזיליה טרייה
6 עגבניות גדולות
אופן ההכנה:
- פורסים את תפוחי האדמה והבטטה, שמים בסיר. חותכים את כל הירקות ומרוקנים אותם מהתוכן שלהם.
- מגררים את העגבניות, סלרי, בצל וממלאים את הפלפלים והקישואים המרוקנים עם הירקות, האורז והתבלינים.
- ממלאים מים עד גובה הירקות, מכסים, בהתחלה מבשלים על אש גבוהה ואחר כך מנמיכים לאש נמוכה – מבשלים כשעתיים
קוסקוס עם ירקות ועוף
המתכון של משפחת יחזקאל
המרכיבים:
ק"ג סולת
שמן קנולה
שמן זית
מים
2 בצלים בינוניים
3 עגבניות
רסק עגבניות
אריסה
שום
סלרי נקי
5 גזרים
קולרבי
לפת
כרוב קטן
6 תפו"א
4 קישואים
צרור נענע
צרור כוסברה
צרור פטרוזיליה
מלח
פלפל שחור
פפריקה מתוקה
כורכום
עוף/ בשר/ גרונות הודו ( אחד מהם)
אופן ההכנה:
- שמים את הקוסקוס בקערה, מפזרים כוס מים ומערבבים ביד פתוחה ובמהירות. מנפים את הבלילה בנפה של קוסקוס, מוסיפים 2 כפיות מלח ושליש כוס שמן זית, מעבירים את הקוסקוס לסיר מחורר לבישול באדים, מכסים, ומניחים על גבי סיר עם מים עם אש גבוהה.
- לאחר יציאת אדים מהסיר, מבשלים עוד כעשר דקות ולאחר מכן מטפטפים בעזרת האצבעות כוס מים. לאחר רבע שעה מורידים את הקוסקוס מהאש, ועבירים לקערה ומפזרים כוס מים על הקוסקוס ומערבבים. מחכים קצת זמן שהקוסקוס יתקרר, ולאחר מכן מפוררים אותו בין שתי כפות הידיים ומעבירים אותו לסיר האידוי בשנית לעוד כחצי שעה. לאחר מכן מסננים את הקוסקוס במסננת המיועדת לכך.
- רוטב לקוסקוס: מטגנים בצל, מוסיפים מלח. כשהבצל מעט זהוב מוסיפים עגבניות ומטגנים אותם. מוסיפים רסק עגבניות, אריסה, שום קצוץ, פלפל שחור, פפריקה וכורכום, לאחר מכן מוסיפים כוס מים ומערבבים. מוסיפים את העוף ואת כל הירקות החתוכים - ירקות קשיי הבישול בתחתית הסיר, וקלי הבישול יהיו למעלה. מוסיפים מים. את עשבי הבישול קוצצים ומפזרים מעל לקראת סוף הבישול.
דג סלמון בסגנון מרוקאי
המתכון של משפחת וסינג
המרכיבים:
6 חתיכות דג סלמון ברוחב של כ -3 אצבעות
5 עגבניות בשלות
2 פלפלים אדומים
3 לימונים
ראש שום
2-3 פלפלים מיובשים לא חריפים (אופציונאלי)
כמון
כורכום
פפריקה אדומה
פלפל שחור גרוס
מלח
שמן זית
אופן ההכנה:
- מטפטים לימון על הדג ומשאירים אותו קצת ככה.
- חותכים פלפלים, עגבניות ושום ומכניסים לסיר יחד עם שמן זית.
- מבשלים עד לריכוך ובינתיים שוטפים את הדג מהלימון,
- מפזרים מלח פלפל ואז מוסיפים תבלינים: כורכום, כמון, פפריקה אדומה.
- מעל מוסיפים את הדג ומבשלים כ25 דקות עד שמוכן.
"אורז מעולה"
המתכון של משפחת טריגן
המרכיבים:
כוס אורז
גמבה ירוקה חתוכה
1 גזר חתוך לקוביות
זוקיני אחד
קוביות של בטטה בינונית
3 שיני שום
250 גרם טופו
250 גרם קוביות סלמון טרי
כוסברה
5 גבעולי אספרגוס
שמן סויה
מעט שמן שומשום
חופן אגוזי קשיו
קורט מלח
קורט פלפל
רוטב סויה
רוטב טריאקי
אופן ההכנה:
- משרים את האורז חצי שעה קודם במים קרים, במקביל מרתיחים 1.5 כוסות מים רותחים ומבשלים את האורז על אש נמוכה 20 דקות.
- אופים קוביות בטטה כ25 דקות עד שמבחוץ הופכות לקראנצ'יות.
- מחממים מחבת על אש גבוהה, מטגנים עם שמן סויה ושמים לפי הסדר את הירקות החתוכים הקשים: גמבה, גזר ,זוקיני, אספרגוס ושום. מוסיפים שמן שומשום, טופו, סלמון וחצי מכמות הכוסברה.
- מגישים את התערובת מעל האורז ומפזרים כוסברה לקישוט.
לביבות ירק עם רוטב עירית שום
המתכון של משפחת מרקוביץ
המרכיבים:
2 גזרים
2 תפוחי אדמה
2 בצלים בינוניים
1/4 כרובית
זוקיני גדול
3-4 ביצים
קמח עדשים אדומות
מלח
חוויאג'
מעט שמן זית או תרסיס שמן לשימון תבנית
פרגמנט
שמן רגיל לטיגון
צרור עירית
1 שמנת חמוצה
לימון
מעט שום כתוש
אופן ההכנה:
- שוטפים את הירקות, מקלפים את תפוחי האדמה, הבצלים והגזרים.
- מגררים בפומפייה את תפוחי האדמה והזוקיני.
- טוחנים במעבד מזון את הגזרים והבצלים.
- שמים בקערה גדולה את כל הירקות ומוסיפים קמח עדשים כתום, מלח ומעט חוויאג' ומערבב.
- שוברים ביצים לקערה.
- מלבבים לביבות ומטגנים / אופים בתנור על חום בינוני כחצי שעה.
- הרוטב: מערבבים שמנת חמוצה עם מעט מלח, מוסיפים מעט לימון, שום ועירית קצוצה, מערבבים
בשיתוף אסם