שתף קטע נבחר
הוסף כתבה

פרמייר-ליג? ברור שהליגה הספרדית הטובה בעולם

הספרדיות לקחו יותר תארים בינלאומיים, הקבוצות יותר איכותיות והשמות יותר נוצצים. אז נכון, באנגליה יש יותר מתח, אבל הרמה בלה-ליגה גבוהה יותר. להלן ההוכחות

אחת מהשאלות שטרם נפתרו בכדורגל העולמי היא איזו ליגה יותר טובה – האנגלית או הספרדית. שתיהן ללא ספק הכי טובות בעולם כשהגרמנית והאיטלקית מלאות כישרון אבל לא באמת עוקפות אותן. בכתבה זו אנסה לפתור את השאלה.

 

תארים בינלאומיים

איזו השוואה תשקף יותר את המציאות מאשר מי לקח יותר תארים? וכאן הלה ליגה לוקחת בגדול. לקבוצות הספרדיות 17 גביעי אלופות בארון לעומת 12 בלבד לאנגליות. ומה עם המפעל השני בחשיבותו באירופה? 8:10 לקבוצות ספרד. ואם רוצים לדבר על ההווה – כאן אין שאלה בכלל – מאז 2013/14 זכו רק קבוצות ספרדיות בליגת האלופות ומלבד העונה האחרונה כך היה גם בליגה האירופית.

 

מסי וסוארס (צילום: AFP) (צילום: AFP)
מסי וסוארס

 

בין קבוצות

זאת אמנם השוואה של דעה יותר, אבל מה שייכתב פה יוכל לדבר כנראה לכל אחד שיקרא. כאן אשווה בין הקבוצה הטובה באנגליה לטובה בספרד, השנייה בטיבה באנגליה לזו שבספרד וכן הלאה. יש לציין שתקופות רעות ונדירות כמו שעוברות על ריאל מדריד לא ייחשבו בהשוואה כי זה משהו חד פעמי שלא תואם את אופי המועדון. ההשוואה תתייחס לכל השנים האחרונות, לא רק לחצי הראשון של העונה הנוכחית. בואו נתחיל:

ברצלונה לעומת סיטי: כאן אולי לא כולם יסכימו איתי, יגידו אולי שאני אוהד של הקטאלנים ויפסיקו לקרוא את הכתבה, אבל לדעתי הקבוצה היחידה שטרם נוצחה בליגה מבין חמש הגדולות יותר טובה. אני באמת לא יודע מי הייתה מנצחת במפגש ביניהן, אבל אני משער שבראסה תגיע יותר רחוק בצ'מפיונס.

 

ריאל לעומת צ'לסי: כאן לדעתי התשובה יותר ברורה. אמנם ריאל בתקופה נוראית אבל אם יתקיים משחק כשכל אחת בתקופה אופיינית לה ריאל תנצח.

 

אתלטיקו לעומת יונייטד: כאן זה מתחיל להיות קשה, אבל אתלטיקו הגיעה פעמיים לגמר הצ'מפיונס ויונייטד זכתה באירופית, כשבליגת האלופות היא אפילו לא איימה על התואר בשנים האחרונות. אמנם גם הצד הזה של מדריד לא בתקופה המשגשגת ביותר שלו, אבל האדומים־לבנים לדעתי יותר טובים.

 

טוטנהאם לעומת ולנסיה: עם כל הכבוד שיש לי לוולנסיה, ותאמינו שיש לי לא מעט כבוד, התרנגולים לוקחים את המאבק הזה ולא בקושי רב. כשיש לך את הארי קיין בקבוצה הכל פשוט הרבה יותר מבחינה התקפית.

ליברפול לעומת סביליה: כאן אבחר בסביליה לאור הגביעים הרבים שנכנסו לה לארון בשנים האחרונות. יש שיתווכחו, אבל עוד פעם אזכיר כי אני מדבר על מצב כללי של כל השנים האחרונות, וליברפול לפני קוטיניו, מאנה, סלאח ועוד רבים הייתה די לוזרית שכשלה בדברים רבים.

 

יש עוד השוואות רבות – ויאריאל לעומת ארסנל (בקושי רב אבחר בתותחנים), סלטה ויגו לעומת אברטון (אבחר בספרדים), בילבאו לעומת ווסטהאם (בקושי רב אבחר בבאסקים) וסוסיאדד לעומת לסטר (בעיקר בעקבות האליפות הסנסציונית אבחר בשועלים).

 

שחקנים

יש שיגידו שזו השוואה מאולצת, אבל לדעתי במדידת איכויות היא מוצרכת, גם אם האיכויות נמדדות במסגרת הקבוצתית. כאן זה די ברור מי לוקחת – ספרד עם מסי, רונאלדו, סוארז, אינייסטה, בנזמה, בייל, איסקו, מודריץ', ראקיטיץ', קוסטה, גריזמן, פיקה, ראמוס, גודין, אובלאק, זאזה, טר שטגן, נאבאס ועוד כל כך הרבה שמות, שאחסוך מכם כמה שעות קריאה ואפסיק את הרשימה כאן. כמובן שמלך השערים לשנת 2017 הוא קיין שבא מהפרמייר ליג, ובאנגליה יש גם את פוגבה, זלטאן, לוקאקו, הזאר, מוראטה, אגוארו, דה בריינה ודויד סילבה, אך כשבליגה אחת יש גם את מסי וגם את רונאלדו קשה לנצח בהשוואה הזאת.

 

לכל מי שיש רעיונות נוספים מוזמן כמובן להשוות בין הליגות ולראות איזו ליגה מנצחת. אחרי שלוש ההשוואות האלה רואים בבירור שאיכויות הליגה הספרדית גבוהות בהרבה מאלה של האנגלית. אמנם יש יותר מתח באנגליה, אך קבוצות לא בהכרח טובות יותר אם הן צריכות להתאמץ בשביל לזכות באליפות.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים