שתף קטע נבחר

 

האיש שהניע את ההחלטה על ירושלים: פנס מגיע למזה"ת

סגן נשיא ארה"ב המריא הלילה לביקור במצרים, ירדן, וישראל - שבה ישהה מראשון עד שלישי. בכיר בממשל סיפר כי פנס שיחק תפקיד משמעותי בהחלטה של טראמפ להכיר בירושלים כבירת ישראל, חרף התנגדות הגורמים המודיעיניים והדיפלומטיים בארצו, והמחאה העולמית

 

 

מייק פנס ממריא למזרח התיכון    (צילום: רויטרס)

מייק פנס ממריא למזרח התיכון    (צילום: רויטרס)

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

 

 

סגן נשיא ארצות הברית, מייק פנס, המריא הלילה (שבת) לביקור במזרח התיכון. תחנתו הראשונה תהיה במצרים, לאחר מכן ימשיך לירדן ומחר יגיע לישראל, שבה יבקר עד ליום שלישי. הדוברת של סגן הנשיא הודיעה כי למרות ההשבתה של הממשל האמריקני, הביקור יתקיים כמתוכנן, מכיוון שהוא חיוני לביטחון הלאומי וליחסי החוץ של ארה"ב.

 

בכיר בממשל סיפר כי פנס שיחק תפקיד משמעותי בהחלטתו של הנשיא דונלד טראמפ להכיר בירושלים כבירת ישראל בחודש שעבר. פנס סייע לשכנע את טראמפ לקיים את הבטחתו ממסע הבחירות ולהפוך על פניה את המדיניות האמריקנית בנושא, למרות התנגדות מדינות ערב ורבות מבנות הברית המערביות של ארה"ב, כמו גם גורמים מודיעיניים ודיפלומטיים בממשל.

 

פנס, נוצרי שמרן, ניסה לקדם את המהלך במשך זמן רב. בפגישה שנערכה בחדר המצב בבית הלבן לפני קבלת ההחלטה, הוא נשא נאום נלהב לטובת המהלך, ובכך הוביל קבוצה שכללה בין היתר גם את ג'ארד קושנר, יועצו הבכיר וחתנו של הנשיא, וניקי היילי, שגרירת ארה"ב לאו"ם.

בדרכו לישראל. מייק פנס (צילום: AFP) (צילום: AFP)
בדרכו לישראל. מייק פנס(צילום: AFP)
 

 

פנס על אפשרות העברת השגרירות לירושלים

פנס על אפשרות העברת השגרירות לירושלים

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

 

 

זו הייתה עוד דוגמה לכך שבשנה שהתאפיינה בעיקר בכאוס ומאבקים פנימיים בבית הלבן של טראמפ, פנס היה אחד מאנשי הממשל האפקטיביים ביותר בכל הנוגע לקידום המטרות שהוא מאמין בהן.

 

השפעתו מאחורי הקלעים, שתוארה בראיונות עם יותר מ-20 פעילים שמרנים, מחוקקים וגורמים בממשל – מוסיפה ממד לא מוכר לאדם שפעמים רבות הושם ללעג בשל התנהגותו הפומבית, שנתפסה כהתרפסות בפני הבוס שלו.

מחאה של קהילת הלהט"ב ליד ביתו של פנס ()
מחאה של קהילת הלהט"ב ליד ביתו של פנס

פנס ופטרונו הפוליטי, דונלד טראמפ (צילום: רויטרס) (צילום: רויטרס)
פנס ופטרונו הפוליטי, דונלד טראמפ(צילום: רויטרס)

תוך כדי שהוא הטביע את חותמו על המדיניות, הוא חיזק את קשריו עם פעילים שמרנים, תורמים ומחוקקים - בריתות שישרתו אותו היטב אם יחליט בעתיד להתמודד בעצמו לנשיאות.

 

פנס, חבר קונגרס לשעבר, שמתנגד בתוקף לזכות לביצוע הפלה ותומך בהתלהבות בהפחתת הרגולציה על עסקים ובהקטנת הממשל, הותיר את חותמו כסגן נשיא גם על מדיניות הפנים.

 

אך בעוד הוא נחשב ליקיר הרפובליקנים השמרנים, הוא לעיתים קרובות נמצא מימין למיינסטרים של דעת הקהל האמריקנית בסוגיות חברתיות כמו זכויות הלהט"ב. למשל, בשנת 2015, כמושל אינדיאנה, הוא אולץ לשנות חוק שכונה "חירות דתית" שעליו חתם, ומתנגדיו טענו כי התיר אפליה נגד הומוסקסואלים.

 

בנוסף, הוא מינה מתנגדים להפלות לתפקידי מפתח במשרד הבריאות, שקיבל מאז כמה החלטות שקידמו מדיניות שמרנית, בהן הרחבת הפטורים שניתנים למעסיקים שמציינים כי אינם מסבסדים אמצעי מניעה לעובדיהם מסיבות דת או מוסר. פנס גם הוביל לחידוש והרחבתה של "מדיניות מקסיקו סיטי", המגבילה את הזכות של ארגונים התומכים בהפלות לקבל סיוע מהתקציב הפדרלי.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: AFP
סגן נשיא ארה"ב, מייק פנס
צילום: AFP
מומלצים