"הקרבות שאני הכי גאה בהם, הם אלו שלא שמעתם עליהם"
הוא פיקד על גדוד 202 של הצנחנים במלחמת יום הכיפורים, והוביל את חטיבה 500 של השריון בלחימה בלבנון. בריאיון האחרון שהעניק, יממה לפני שנפטר, התייחס אלוף (במיל') דורון רובין בגילוי לב לקרבות העלומים שלחם
ביום חמישי האחרון הגיע דורון רובין לפגישה במשרדי ההוצאה לאור קונטנטו-נאו בתל־אביב. בזמן שסגר האלוף (במיל') את הקצוות האחרונים לקראת יציאת ספרו "בדרכי" בשבועות הקרובים, הספיק ללגום שתי כוסות קפה. "הספר הזה הוא מורשתי וצוואתי ללוחמי צה"ל", אמר.
במשך שעות הוא ישב עם העורכים והדהים אותם כשחלק סיפורי מורשת קרב שעליהם איש מעולם לא שמע. רגע לפני שעזב, נשאל אם ישוב בשבוע הבא. בתגובה קם, הזדקף, והעניק להם חיוך לבבי, שנותר מבחינתם חיוכו האחרון. ביום שישי הלך לעולמו דורון רובין בגיל 73 לאחר מאבק במחלה. הוא הותיר אחריו אישה וארבעה ילדים.
בפגישה האחרונה סיפר רובין על הקרבות שבהם הוא גאה יותר מכל: אלה שלא התפרסמו מעולם. אף שלא ירד לפרטים, רמז למה התכוון כשהתייחס בגילוי לב לחלקו בקרב עין זחלתא נגד הצבא הסורי במלחמת שלום הגליל. "היום מותר לי להגיד שאני לא גאה בעצמי על קרב זה. בכלל, אני לא גאה ברוב הקרבות המפורסמים בגינם התפרסמתי", אמר. "יודעים באיזה קרבות אני גאה? באינספור הקרבות שלעולם לא תשמעו עליהם. ומדוע? מפני שאלו היו קרבות של ניצחונות מבריקים ולרוב נטולי נפגעים. אבל לכן הם יישארו עלומים".
בהוצאה לאור סיפרו כי בספרו החדש שוחט רובין פרות קדושות, במטרה להוריש לדורות הבאים של לוחמים את הלקחים שהפיק בקריירה הצבאית המפוארת שלו. "הספר אינו קל לקריאה", הודה רובין, שמנתח באופן ביקורתי כמה מתפיסות היסוד - ומהמפקדים הנערצים - של צה"ל. רובין מציג את מה שהוא הגדיר כתפיסה ערכית ופיקודית חדשה. "דורון היה אדם נדיר באיכותו. זכינו לאמון אדיר מצידו", אמר נתנאל סמריק, המו"ל שלו.
רובין שירת 28 שנים בצה"ל והשתתף במלחמות ששת הימים, ההתשה, יום הכיפורים ושלום הגליל. הוא החל את דרכו בחטיבת הצנחנים, הקים את יחידת "מגלן" וביצע שורה של תפקידי מפתח. בין תפקידיו: מפקד גדוד 202 ביום הכיפורים, מפקד החטיבה, מפקד בה"ד 1, ומפקד חטיבת השריון 500 בשלום הגליל. בתפקידו האחרון בצה"ל שימש כראש מחלקת הדרכה. ב־1992 פשט את מדיו ופנה לעולם העסקי. ב־1998 התמודד על ראשות עיריית תל־אביב.
"לא אשכח את הפעם הראשונה שראיתי את האיש הענק הזה, ערב מלחמת יום הכיפורים. הוא מג"ד 202 ואני חייל צעיר, מביט עליו בהערצה. מאז לא הפסקתי ללכת אחריו", סיפר האלוף (במיל') יום טוב סמיה. "דורון היה ויהיה גדול מפקדיי בצבא. חבר ומפקד".