שתף קטע נבחר
 

לפרק את אלוביץ': הרשימה החשאית של המתעניינים בנכסי יורוקום

קרן אפולו מתעניינת באינטרנט זהב, ישראל קנדה - ביורוקום נדל"ן. בתוך כך, בנק דיסקונט מתנה את תמיכתו בהסדר ביורוקום בהגדלת רכיב המזומן שישלמו נתי סיידוף ושאול אלוביץ' מ-400 מיליון שקל ל-500. בבנק בוחנים מכירה בנפרד של נכסי יורוקום כדי למקסם את התמורה

חילוקי דעות בין הנושים המרכזיים של יורוקום, הבנקים פועלים ודיסקונט, על מבנה הסדר החוב - ובקבוצה מאיימים לתקוע את מכירת נכסיה לאיש העסקים נתי סיידוף - כך נודע ל"כלכליסט".

 

בעוד שבנק הפועלים מצדד במכירת קבוצת יורוקום כולה לגורם אחד, בדיסקונט טוענים שהמחיר שמציע סיידוף נמוך משמעותית ממכירת נכסי הקבוצה בחלקים.

 

יורוקום הגישה לביהמ"ש בקשה להסדר חוב: סיידוף יזרים 400 מיליון שקל

סיידוף יגיש הצעה חד צדדית לרכישת יורוקום

אדוארדו אלשטיין מצטרף למירוץ לרכישת השליטה בבזק

 

שאול אלוביץ' ונתי סיידוף (צילום: יובל חן, מתוך אתר IAC) (צילום: יובל חן, מתוך אתר IAC)
שאול אלוביץ' ונתי סיידוף(צילום: יובל חן, מתוך אתר IAC)

מכירת קבוצת יורוקום בחבילה אחת לסיידוף תזרים לבנקים הנושים מיידית וללא תנאים 400 מיליון שקל במזומן, וכן תעביר לידיהם 323 מיליון שקל נוספים שייפרסו על פני מספר שנים.

 

עם זאת, מכירת הקבוצה בחלקים עשויה לארוך תקופה של מספר חודשים עד שנה, אבל צפויה להניב בסופו של דבר תמורה גדולה ביותר. בשיחות שערכו נציגי דיסקונט עם יורוקום וסיידוף הם דרשו להגדיל את הזרמת המזומן ל-500 מיליון שקל, כתנאי לתמיכת הבנק בהצעת ההסדר. סיידוף סירב לדרישה זו.

 

בבנק דיסקונט, בניהולה של לילך אשר טופילסקי, החלו לגבש רשימה של גופים המתעניינים ברכישה בנפרד של נכסי יורוקום. הטיפול בחובות קבוצת יורוקום לבנק מובל בידי מנכ"לית דיסקונט קפיטל הילה חימי אלפרט, ראש אגף אשראים מיוחדים טל כרמי וראש החטיבה העסקית אורית אלסטר.

 

קבוצת יורוקום זימנה ליום שלישי 30 בחודש אסיפת נושים לדיון בהצעתו של סיידוף לרכוש את נכסיה. אישור ההצעה באסיפה דורש רוב של 75% מבין בעלי החוב, ומאחר שהבנקים דיסקונט והפועלים מחזיקים כל אחד ביותר מ־25% מהחוב סירוב של דיסקונט להצעה ימנע את אישורה.

 

עד כה נודעו רק שמות המתעניינים ברכישת בזק לבדה מתוך קבוצת החברות ביורוקום, אך לא זהות הבוחנים רכישה בנפרד של החברות־הבנות בקבוצת יורוקום. אולם מתחת לפני השטח הועברו לבנקים מספר הצעות לא רשמיות לרכישת החברות בקבוצה, וכעת הן נחשפות לראשונה ב"כלכליסט".

 

בלגן סביב מכירת בזק, צניחת שווי מהותית בחלל

אחזקתה הישירה העיקרית של יורוקום - והמושכת ביותר עבור הרוכשים - היא אינטרנט זהב, שמחזיקה בשליטה בביקום ודרכה בבזק. עד כה עוררה פעילות זו התעניינות מצד קרן תש"י וכן אי.די.בי של אדוארדו אלשטיין. עם זאת, בימים האחרונים החלו גם קרן ההשקעה אפולו ומשפחת דיין הישראלים לנהל מגעים משותפים מול הבנקים לרכישת השליטה באינטרנט הזהב סביב מחיר של 400-420 מיליון שקל.

 

הקרן, שמנהלת נכסים של 232 מיליארד דולר, כבר חברה למשפחת דיין לפני כשלושה חודשים להשתלטות משותפת על חברת איי.די.או, הפעילה בתחום הנדל"ן בגרמניה. שני הגופים רכשו במשותף 37% מחברת הנדל"ן ואילצו את בעלת השליטה עד אז, שיכון ובינוי, להיכנס עימן לשליטה משותפת. משפחת דיין רכשה לפני כחצי שנה את חברת המלונות של אפריקה.

 

עם זאת, כניסתה של הקרן האקטיביסטית אליוט לאחזקות של 4.8% בבזק עשויה להקשות על מכירת השליטה באינטרנט זהב. אליוט מבקשת לגייס את תמיכת בעלי המניות מהציבור בבזק (74%) כדי למנות לחברה דירקטוריון עצמאי שלא יהיה כפוף לבעל השליטה. הצלחת מהלך זה תביא לכך שמי שירכוש את השליטה באינטרנט זהב יוותר בלי שליטה אפקטיבית בבזק עצמה.

 

אחזקתה השנייה במעלה של יורוקום היא 55% ממניות חלל תקשורת, הפועלת בתחום הלוויינים ונסחרת בשווי של 400 מיליון שקל. החברה עמדה להימכר לפני כשנתיים לפי שווי של 1.5 מיליארד שקל, אך אובדן שני הלוויינים עמוס 5 ו-6 הביאו לצניחה בשווייה ולמעשה היו גורם מרכזי בהסתבכותו של אלוביץ'.

 

מניות אלוביץ' בחלל, ששוות כ-220 מיליון שקל בלבד, מרכזות עניין מצד קרו פורטיסימו שמנוהלת בידי יובל כהן. פורטיסימו טרם הגישה הצעה פורמלית אבל בשיחות עם הבנקים ננקב למניות מחיר של 300–280 מיליון שקל המשקפים פרמיית שליטה נאה. בנוסף הביעה גם קרן זרה התעניינת בשליטה בחברת הלוויינים.

 

התעניינות ברכישת פעילויות הלוויינים ופרויקט הנדל"ן

החברה הבאה בהיצע הנכסים של יורוקום תקשורת היא אנלייט, העוסקת בפרויקטים סולאריים ואנרגיות רוח בישראל ובעולם. ב-2009 רכש אלוביץ' 20% מניות החברה תמורת 10 מיליון שקל, ששיקפו לה שווי של 50 מיליון שקל.

 

כיום הכפילה החברה את שוויה פי 17 והיא נסחרת לפי שווי של 866 מיליון שקל, מה שמביא את מניות אלוביץ' בה לשווי של 130 מיליון שקל. עם זאת, היותן של המניות מניות שליטה שווה להביא את שוויין במכירה ל-160–150 מיליון שקל.

 

ההתעניינות העיקרית באנלייט מגיעה מאורי אדלסבורג, מבעלי תחנת הכוח הפרטית דוראד, שמנהל שיחות עם הבנקים. התעניינות נרשמה גם מצד מייסדי אנלייט צפריר יואלי, עמית פז וגלעד יעבץ וכן מהקרנות תש"י ונוי.

 

דיון בפרשת בזק, בית המשפט המחוזי בת"א    (צילום: עידו ארז)

דיון בפרשת בזק, בית המשפט המחוזי בת"א    (צילום: עידו ארז)

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

 

החברה הציבורית הקטנה ביותר של אלוביץ היא סאטקום שירותי לוויין. אלוביץ' הפתיע את הבנקים כשהציע לרכוש את מניות השליטה בחברה ב-40 מיליון שקל כחלק מהצעתו המשותפת עם סיידוף. למעשה, אלוביץ' הציע לשמר את שליטתו בחברה בתמורה להזרמה אישית של 40 מיליון שקל.

 

עם זאת, שווי החברה במסחר (50 מיליון שקל) ושווי מניות אלוביץ' בה (34 מיליון שקל) הביאו את הבנקים להאמין שאפשר לקבל יותר תמורת מניותיו של אלוביץ', ולכן הם מחפשים רוכש נפרד.

 

נכס מעניין נוסף בקבוצת יורוקום הוא יורוקום נדל"ן, שמושכת עניין מצד ישראל קנדה של ברק רוזן ואסי טוכמאייר. השניים מנהלים שיחות עם אלוביץ' והבנקים הנושים, שנראה כי מעוניינים לצרף לעסקה גם את אלקטרה.

 

קנדה ישראל ואלקטרה מחזיקות בשני שליש מפרויקט הנדל"ן מידטאון, שהוא למעשה הנכס היחיד של יורוקום נדל"ן. שווי מניות יורוקום נדל"ן הפרטית נאמד ב-240 מיליון שקל.

 

החברות התפעוליות בקבוצה יורוקום דיגיטל וסלולר (יבואניות מוצרי פנסוניק, מכשירי הסלולר של נוקיה ומזגני TCL), מצויות במשבר קשה לזקוקות מיידית למזומנים. ל"כלכליסט" נודע כי מתנהל מו"מ מתקדם למכירתן תמורת 60–50 מיליון שקל לידי ברימאג דיגיטל הבורסאית, יבואני מוצרי החשמל LG, קנווד ובקו שבשליטת שאול זילברשטיין.

  

בנוסף מחזיקה קבוצת יורקום ב־75% מחברת די.אם הנדסה והיא ניהלה מגעים למכירתה לקרן סקיי. עם זאת עיקר המגעים למכירת החברה ב-50–40 מיליון שקל מתנהלים כעת מול אפקון שבשליטת יורשי שלמה שמלצר ובניהול ישראל רייף, ומול חברת אלקטרה.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: יובל חן; אוריאל כהן
צילום: יובל חן; אוריאל כהן
מומלצים