שתף קטע נבחר
 

השולחן המשפחתי של המדינה: מתכוני המשפחות של שמינית הגמר 4

מרק לבן עם מקלות זיתים, דפי אורז ממולאים, סטייק פרגית במרינדה על מצע פטריות אסייתי ואורז עם פירות יבשים ולביבות ירק עם רוטב עירית שום - המתכונים של 4 המשפחות בשמינית גמר אחרונה

בשיתוף אסם 

 

מרק לבן ומקלות זיתים

המתכון של משפחת שפירא

 

המרכיבים:

 

למרק הלבן:

 

1 בצל גדול

2 שיני שום

1 גבעול כרשה (החלק הלבן)

2 תפוחי אדמה בינוניים

1/4 כרובית

2 שורש סלרי (רק השורש בלי העלים)

מלח ופלפל לתיבול

עירית קצוצה לפזר מעל בהגשה

 

למקלות זיתים:

עפ"י מתכון של אורי שפט ממאפיית לחמים האהובה

 

המרכיבים (לכ- 12-15 מקלות זיתים):

1 כוס קמח לחם מנופה

3/4 כוס + 1.5 כף קמח כוסמין מלא מנופה

50 גר' קמח שיפון מלא מנופה

3/4 כוס מים (200 גר' )

1.5 כף שמרים טריים (15 גר')

1 כפית מלח

1/2 כוס זיתים שאוהבים, מגולענים וחתוכים (כ 120 גר')

1 שן שום כתושה

1 כף סולת או קמח מחיטה קשה כמו קמח פסטה

100 גר' גבינה צהובה חתוכה לקוביות קטנות

 

ביצה טרופה

 (צילום: דנה קופל)
(צילום: דנה קופל)
 

אופן ההכנה:

  1. מקלפים וקוצצים את הבצל, ואת גבעול הכרשה שוטפים היטב ופורסים לטבעות.
  2. מאדים את הבצל והכרשה בסיר עם מעט שמן זית, כמה דקות עד שמזהיב. מוסיפים גם את השום.
  3. שוטפים/ קולפים כל יתר הירקות, חותכים לריבועים, מוסיפים גם אותם לסיר מערבבים ונותנים מס' דקות לכל הירקות להתאדות יחדיו.
  4. מוסיפים מים לבישול על כל כוס ירק כוס מים, ובכל מקרה המים צריכים לכסות את הירקות ולעלות מעליהם כ- 2-3 ס"מ.
  5. מכסים את הסיר, מביאים לרתיחה, אח"כ מבשלים על אש קטנה כ-1/2 שעה עד 40 דקות עד שהירקות רכים.
  6. טוחנים במוט חשמלי ליצירת מרק קרמי סמיך.
  7. מגישים עם עירית קצוצה במרכז.
  8. מקלות זיתים: בקערית קטנה מערבבים הזיתים עם השום הגבינה והסולת (או קמח הפסטה), ומניחים בצד.
  9. יוצקים המים לקערת הלישה של המיקסר, ומפוררים לתוכם השמרים. מוסיפים לפי הסדר את קמח הלחם, קמח הכוסמין קמח השיפון, והמלח. בעזרת וו הלישה לשים במהירות נמוכה 5 דקות לאיחוד חומרים.
  10. מגבירים למהירות בינונית לשים עוד 6 דקות לבצק גמיש.
  11. מנמיכים למהירות נמוכה, מוסיפים תערובת הזיתים, לשים עוד דקה בלבד עד שנטמעים.
  12. מוציאים מהמיקסר, לשים את גוש הבצק לכדור, מניחים להתפחה בקערה מקומחת מכוסה כ- 30 דקות במקום חמים.
  13. מוציאים למשטח עבודה מקומח, חותכים הבצק לעיגולים ומהם מכינים גלילים באורך של כ- 10-15 ס"מ.
  14. מניחים את המקלות על תבנית מרופדת בנייר אפייה מכסים במגבת ומתפיחים כ- 35 דקות במקום חמים.
  15. מורחים בביצה טרופה ואופים כ-15 דקות בתנור שחומם מראש לטמפרטורה של 200 מעלות בטורבו.

 

דפי אורז ממולאים

המתכון של משפחת מתיתיהו

 

המרכיבים:

דג מוסר טרי מפולט ונקי ללא עור (רק בשר הדג) טרי

פלפל ירוק לא חריף.

כרוב סגול

פלפל צ'ילי חריף אדום

צנוניות

4 גזרים

צרור עלי בזיליקום

ראש שום

4 לימונים

בקבוק שמן זית

מלח, פלפל

שמן קנולה לטיגון

אבוקדו רך בשל

גביע יוגורט 5-6% שומן, קרמי

דבש צנצנת

צרור עלי נענע

 

 (צילום: יאיר שגיא)
(צילום: יאיר שגיא)
 

אופן ההכנה:

  1. חותכים את כל הירקות לסלט.
  2. חותכים את הדג
  3. מטגנים את דפי האורז.
  4. מחמיצים את הדג במיץ לימון.
  5. מערבבים הכל ומתבלים.
  6. ממרח אבוקדו: חותכים אבוקדו ונענע ומכניסים למעבד המזון. מוסיפים את שאר המרכיבים, מערבבים ומתבלים לפי הצורך.

 

סטייק פרגית במרינדה על מצע פטריות אסייתי ואורז עם פירות יבשים

המתכון של משפחת שגיא

 

המרכיבים:

 

סטייק פרגית

 

לתיבול:

סילאן

צ׳ילי מתוק

אגוז מוסקט

שום

מלח

פלפל

כורכום

יין אדום

 

לפטריות

פטריות שמפיניון

פטריות חורש

בצל ירוק

קשיו קלוי לא מלוח או קשיו טבעי ואקלה במקום

בצל

יין לבן

 

לאורז

אורז יסמין

שקד טבעי מקולף

חמוציות

משמש יבש

שזיף יבש

 

 (צילום: יאיר שגיא)
(צילום: יאיר שגיא)
 

אופן ההכנה:

  1. מערבבים את כל מצרכי המרינדה האסייתית ומשרים בה את הפרגית למשך 20 דקות, וצולים על הפלאנצ׳ה.
  2. למצע הפטריות: מטגנים בצל, מוסיפים פטריות, יין לבן, צ׳לי, סילאן, פרוסות שום, מלח, פלפל ובסוף מוסיפים בצל ירוק קצוץ וקשיו קלוי.
  3. מכינים את האורז לפי הוראות היצרן.
  4. לפירות היבשים: מטגנים בצל ואת שאר הפירות היבשים, מוסיפים כף סויה ו-3 כפות סוכר חום.
  5. מוסיפים הכל לאורז ומערבבים ביחד.

 

לביבות ירק עם רוטב עירית שום

המתכון של משפחת מרקוביץ

 

המרכיבים:

2 גזרים

2 תפוחי אדמה

2 בצלים בינוניים

1/4 כרובית

זוקיני גדול

3-4 ביצים

קמח עדשים אדומות

מלח

חוויאג'

מעט שמן זית או תרסיס שמן לשימון תבנית

פרגמנט

שמן רגיל לטיגון

צרור עירית

1 שמנת חמוצה

לימון

מעט שום כתוש

 

 (צילום: ירן ברנר)
(צילום: ירן ברנר)

אופן ההכנה:

  1. שוטפים את הירקות, מקלפים את תפוחי האדמה, הבצלים והגזרים.
  2. מגררים בפומפייה את תפוחי האדמה והזוקיני.
  3. טוחנים במעבד מזון את הגזרים והבצלים.
  4. שמים בקערה גדולה את כל הירקות ומוסיפים קמח עדשים כתום, מלח ומעט חוויאג' ומערבב.
  5. שוברים ביצים לקערה.
  6. מלבבים לביבות ומטגנים/ אופים בתנור על חום בינוני כחצי שעה.

 

בשיתוף אסם

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים