בלי ראפ בטלוויזיה: סין נלחמת בהיפ הופ
הז'אנר שמצליח בכל העולם כבש גם את הנוער בסין, והממשלה קיוותה לנצל את הסצנה כדי להעביר לצעירים את ערכי השלטון. סערה שהתחילה בהתנצלות על מילים גסות בשירים הובילה לאיסור על הופעות ראפ בטלוויזיה - ואנשים עם קעקועים
לצנזורה בסין יש אויב חדש במלחמה שלה נגד התרבות הפופולרית: סצנת ההיפ הופ במדינה, שכבשה את הנוער בשנה שעברה עם הלהיט הטלוויזיוני Rap of China. ראפרים כמו וואנג האו (שמכונה PG One) וזו יאן (GAI) – שני המנצחים של תוכנית הריאליטי – נענשו בשבועות האחרונים על התנהגות בלתי הולמת, בגלל תכנים שסותרים את ערכי המפלגה הקומוניסטית. בשבוע שעבר הודח הראפר GAI מתוכנית ריאליטי אחרת, "הזמר".
המאבק בהיפ הופ, מהז'אנרים הפופולריים ברחבי העולם שבסין עדיין נמצא בחיתוליו, משקף מלחמה גדולה יותר בתרבות שאותה צורך הנוער. בייג'ינג רוצה להשתמש בתרבות הפופולרית כדי לעצב את דעת הקהל, וגייסה ראפרים מקומיים להשתתף בקונגרס של מפלגת השלטון בשנה שעברה. לצד התמיכה בסצנת הראפ - המפלגה הקומוניסטית מתעקשת שהערכים שלה חייבים לבוא לידי ביטוי בשירים של האמנים.
הסערה האחרונה התחילה כשהראפר PG נאלץ להתנצל על מילים גסות בשירים, שלטענת המבקרים מעליבות נשים ומעודדות שימוש בסמים. סוכנות הידיעות הממלכתית כתבה שלראפר "לא מגיע להופיע", ושהסינים "צריכים לומר 'לא' למי שנותן במה לתכנים ברמה נמוכה". כלי תקשורת וחברות בסין מיהרו ליישר קו, ושמו של הראפר נעלם במהרה מרוב האתרים.
הראפר GAI, שהגיע למקום השלישי בתוכנית "הזמר", הודח מהתוכנית בשבוע שעבר - ובתוכנית לא פרסמו את הסיבה להדחה. ראפרית אחרת, VAVA, הודחה מתוכנית הכישרונות "המחנה השמח" בגלל הקשר שלה לתרבות ההיפ ההופ. "ההצלחה של ההיפ הופ בסין בסכנה אחרי הדחתם של ראפרים מתוכניות טלוויזיה", נכתב בעיתון הממלכתי "גלובל טיימס".
באותו עיתון נכתב החודש שההיפ הופ, "כלי להבעת זעם, צער ותלונות", לא מתאים לסין ולא "יכול לפרוח" במדינה הקומוניסטית. הקמפיין מדגיש את הרצון של הצנזורה להעלים מהתרבות המקומית תכנים שסותרים את האידיאולוגיה של השלטון.
ביום שישי דיווח פורטל החדשות הסיני SINA שהצנזורה במדינה קבעה שאסור לשדר תכנית בוטים ובלתי מוסריים – כולל היפ הופ, ואפילו להראות בטלוויזיה אנשים עם קעקועים. לא מדובר בפעם הראשונה שבה הצנזורים נאבקים במוזיקאים. ב-2015 אסר משרד התרבות על שידור של 120 שירים – בעיקר שירי ראפ – ש"מקדמים אלימות, פשע וגסות, ומאיימים על המוסר הציבורי".
בחודש יולי אשתקד משרד התרבות של בייג'ינג קבע כי סיבוב ההופעות המתוכנן של ג'סטין ביבר בסין "אינו הולם". חודש אחר כך המארגנים שרצו להביא את הזמר לסין אמרו שיקדמו רק "אמנים עם תדמית חיובית ובריאה".
לי ייג'י, ראפר סיני פטריוטי, אמר שהרגולטורים לא מחרימים את כל סצנת ההיפ הופ, אך מדגיש שהפרשות האחרונות "מראות שחלק מהמוסדות, החברות, תחנות הטלוויזיה והציבור איבדו את האמון בהיפ הופ". הוא הוסיף ש"אולי תחנות הטלוויזיה המקומיות חושבות שכרגע להקרין תוכניות היפ הופ זה דבר רגיש מדי".