נתניהו בדאבוס: בליץ מדיני לשינוי הסכם הגרעין
לקנצלרית גרמניה מרקל אמר נתניהו כי "האופציה היחידה היא להכניס תיקונים אמיתיים בהסכם עם איראן", גם בפגישות בעיירת הסקי עם ראש ממשלת קנדה טרודו ועם מנהיגי בלגיה ושווייץ התמקד נתניהו בנושא האיראני. הוא נועד גם עם נשיא רואנדה, המדינה שאליה יגורשו מבקשי המקלט
סבב פגישות בעיירת הסקי בשווייץ, אולי בניסיון אחרון לשנות את הסכם הגרעין: ראש הממשלה בנימין נתניהו נפגש הערב (יום ד') עם קנצלרית גרמניה אנגלה מרקל בדאבוס. ראש הממשלה ניצל את נוכחותו בכינוס כדי לשוחח גם עם ראשי מדינות אחרים בניסיון לשכנע לערוך שינויים בהסכם המעצמות עם איראן.
בתום הפגישה אמר ראש הממשלה: "הייתה פגישה חשובה, דיברנו כמובן על הסכם הגרעין עם איראן. אמרתי שלהערכתי האופציה היחידה הקיימת כרגע היא להכניס תיקונים אמיתיים ולא קוסמטיים שימנעו את ההתגרענות של איראן. אחרת, התגרענותה מובטחת על ידי ההסכם כפי שהוא".
לדברי נתניהו, "ביטאתי את הערכתי למחויבות האמיתית של הקנצלרית מרקל לביטחונה של ישראל. היא גם חזרה על המחויבות הזו. היא אמרה שהיא מבינה את הדאגות שלנו ביחס להסכם הגרעין, לא בהכרח מסכימה עם הדרך שבה אנחנו רוצים לטפל בזה. על כך הרי יהיו דיונים בינם לבין עצמם, האירופים, וגם ארה"ב, אבל היא מבינה שהדבר הזה נוגע לדאגה שלנו, הדברים שיכולים לאיים על עצם קיומנו. היא הוכיחה את המחויבות הזאת בעבר בהזדמנויות אחרות. אני מרוצה שעמדותינו הובנו היטב".
הבוקר נפגש נתניהו גם עם ראש ממשלת קנדה ג'סטין טרודו, ראש ממשלת בלגיה שארל מישל ונשיא שוויץ אלן ברסט. גם עמם הוא שוחח על הסכם הגרעין עם איראן וקרא לנצל את ההזדמנות שנוצרה בעקבות הכרזת הנשיא טראמפ. ראש הממשלה ציין כי הוא לא יאפשר לאיראן להתבסס צבאית בסוריה ושישראל פועלת למנוע זאת.
באשר לסוגיית הפלסטינים, אמר נתניהו כי הוא לא יתפשר על צרכי הביטחון של ישראל בכל הסדר עתידי. בנוסף, הוא הציג את השינויים שמתרחשים במזרח התיכון ואת ההזדמנויות שנוצרות.
ראש הממשלה הביע בפני המנהיגים רצון להעמיק את שיתופי הפעולה הכלכליים והטכנולוגיים עם המדינות. בפגישתו עם נשיא שוויץ ברסט סוכם שיש לפעול כדי לייצר מסלולים חדשים לשיתוף פעולה כלכלי בין המדינות. בהודעה מטעם לשכת ראש הממשלה נאמר כי נתניהו הזמין את ראשי המדינות לביקור בישראל.
לאחר הפגישה עם מרקל נועד נתניהו עם פול קגאמה, נשיא רואנדה, המדינה שאיתה חתמה ישראל הסכם לגירוש מבקשי המקלט מסודן ומאריתריאה. ואולם מוקדם יותר היום הבהיר שר במשרד החוץ של רואנדה, כי המדינה לעולם לא תקלוט שום מהגר אפריקני שגורש אליה בניגוד לרצונו. "מדיניות הדלתות הפתוחות שלנו נוגעת רק למי שמגיע לרואנדה מרצונו החופשי, מבלי שהופעל עליו לחץ. כל מניפולציה שמפעילים על נשים, גברים וילדים במצוקה היא מזעזעת".