המדינה לבג"ץ: מפקד חדש ללהב 433 - עד אפריל
מפכ"ל המשטרה אלשיך הודיע כי הליך בחירת מפקד חדש ליחידה יושלם עד 1 באפריל. אלשיך יכריז בתוך שבוע אילו אמצעים פיקודיים ינקוט כלפי ניצב רוני ריטמן, שהודיע על סיום תפקידו על רקע תלונה שלפיה הטריד מינית
המדינה הודיעה הערב (יום ה') לבג"ץ כי בתוך שבוע יחליט מפכ"ל המשטרה רוני אלשיך אילו אמצעים פיקודיים-מנהליים בכוונתו לנקוט כלפי ניצב רוני ריטמן, שהחליט לסיים את תפקידו כמפקד יחידת להב 433, לאחר שנחקר על הטרדות מיניות. כמו כן, המפכ"ל הודיע כי הליך בחירת מפקד חדש ללהב 433, ביצוע חפיפה וכניסתו לתפקיד - יושלם עד 1 באפריל.
הודעתו של ריטמן מגיעה חודשיים לאחר שבג"ץ הורה למפכ"ל המשטרה, רב-ניצב רוני אלשיך, לקבל החלטה אחרת בנוגע להחזרת הקצין הבכיר לתפקידו.
במכתב ששלח לאלשיך ולשר גלעד ארדן ביום שלישי האחרון כתב ריטמן: "הנני להודיעכם כי בנסיבות שנוצרו ולאחר ששקלתי את הדברים בכובד ראש, החלטתי לבקש לפרוש מתפקידי כראש להב 433 בשבועות הקרובים, וזאת לאחר שייבחר מפקד חדש לתפקיד וביצוע חפיפה מסודרת שתאפשר רציפות במשימות העומדות בפני היחידה".
יומיים אחרי הודעתו של ריטמן, אמר השר ארדן כי "זו הייתה החלטה נכונה לאור מה שהיה בבג"ץ ומעבר לכך, בימים הקרובים ימסור המפכ"ל את החלטתו בנוגע לצעדים הפיקודיים נגד ניצב ריטמן".
ניצב ריטמן ביקש לעמוד לדין משמעתי - אך נדחה
גם המפכ"ל אלשיך התייחס לנושא ואמר: "המשטרה לא טעתה בהתנהלותה לגבי ניצב ריטמן. אנחנו ניתן את התגובה לבג"ץ לגבי רוני ריטמן ולאחר מכן נודיע מה הולך לקרות בעתיד. בינתיים הודענו על פנייתו ובקשתו".
ל"ידיעות אחרונות" נודע כי לפני שהודיע על פרישתו, ביקש ניצב ריטמן ביקש לעמוד לדין משמעתי כדי להוכיח את חפותו, אך הצעתו נדחתה על ידי היועצת המשפטית של המשטרה.
כשהבין ריטמן שגם בסביבת המפכ"ל וגם בסביבת השר דורשים להעניש אותו, הוא ביקש להישפט בבית הדין המשמעתי. בזמנו, לא נפתח כנגד ריטמן הליך משמעתי בעניין, וזאת לאור העובדה שחלה התיישנות על העבירה.
"אני מוכן לוותר על התיישנות ולעמוד לדין כדי להוכיח את חפותי", הסביר ריטמן. בקשתו הועברה לעיונה של היועצת המשפטית של משטרת ישראל, וזו דחתה אותה בנימוק כי "אי אפשר להמציא את החוקים מחדש".