לאחר כ-8 שעות: גולש סנפלינג חולץ מנחל זוויתן ומת
צוותי חילוץ פעלו מאז השעה 14:00 ובגשם שוטף לאיתורו של דקל שגב, בן 40 מקריית מלאכי, שנתקע בין בריכות בנחל שברמת הגולן. לאחר שעות ארוכות הוא נמצא מחוסר הכרה וכשהוא סובל מהיפותרמיה. הוא פונה במסוק לבית החולים פוריה שבטבריה שם נקבע מותו
חילוץ דרמטי ברמת הגולן: דקל שגב, בן 40 מקריית מלאכי, שנתקע בין בריכות בנחל זוויתן, אותר על ידי מתנדבים של יחידת חילוץ גולן כשהוא מחוסר הכרה ובמצב קשה. החיפושים אחר הגבר נמשכו יותר מ-8 שעות ובסופם הגיעו ללכוד כוחות רפואה מיחידת החילוץ 669, העניקו לו טיפול רפואי ופינו אותו לבית החולים פוריה בטבריה במסוק של חיל האוויר, תוך מאמצי החייאה. מותו של שגב, אב לחמישה, נקבע הלילה (ו') בבית החולים, לאחר שמאמצי ההחייאה כשלו. הוא יובא למנוחות היום בבית העלמין בקריית מלאכי.
מדובר באחד החילוצים המורכבים של אדם יחיד, שביצעה יחידת חילוץ בישראל. זאת בשל השילוב של החושך, המיקום, הגשם שלא פסק לרדת, המים הסוערים בנחל ועוד. ביחידה ציינו כי חלק מהמחלצים עצמם כמעט לקו בהיפותרמיה, וחלקם עוד שהו בשטח שעה ארוכה לאחר שהסתיים החילוץ בדרכם לנקודת הריכוז. עוד ציינו ביחידה את שיתוף הפעולה עם צה"ל שהוביל בסופו של דבר לחילוץ הגולש ממי הנחל.
מאז אתמול בשעות הצהריים ניסו המחלצים לאתר את הלכוד לאחר שבמשך שעות שמעו את קולו אך לא הצליחו ליצור עמו קשר עין. האירוע החל סמוך לשעה 14:00 כאשר למשטרה הגיע דיווח על גולשי סנפלינג שנקלעו למצוקה ב"נקיק השחור" בזוויתן.
צעיר כבן 18 חילץ את עצמו לאחר זמן קצר וחבר לצוותי החילוץ שהגיעו למקום. הוא דיווח על אדם נוסף שירד עמו, והחיפושים אחריו החלו. למקום הוזעק מסוק של יחידת החילוץ הצבאית 669, וכן כוחות משטרה נוספים, אנשי מד"א ואף פקחים של רשות הטבע והגנים.
החיפושים נערכו תחת גשם שוטף, כאשר אנשי היחידה בוססו בבוץ ובבריכות הנחל בניסיון להגיע אל הנעדר. הטמפרטורות באזור היו נמוכות מאוד לאורך כל היום והגשם לא פסק. ברשות הטבע והגנים הדגישו כי השניים נקלעו למצוקה בעת "שעשו סנפלינג תוך נטילת סיכון ובניגוד לחוק".
יוסי פרידמן, מנהל אגף הבטיחות ברשות הטבע והגנים, אמר כי "פעולות החילוץ המורכבות בנחל זוויתן נדרשו בגלל חוסר אחריות מצד שני המטיילים שבחרו להתעלם מהנחיות הבטיחות והוראות האתר שאוסרות גלישת סנפלינג בתקופה זו של השנה. הכניסה לנקיק השחור אסורה לחלוטין ומסוכנת מ-1 בנובמבר ועד חודש מאי, ומותרת מחדש רק לאחר ירידת מפלס המים, עוצמת הזרימה ועליית הטמפרטורה. גם בתקופת הקיץ, גלישת הסנפלינג שנחשבת לאתגרית, מתאפשרת רק לקבוצות מאורגנות ומודרכות בתיאום ורישום מראש".
לדבריו, "במעשיהם המטיילים סיכנו לא רק את עצמם אלא גם את כוחות החילוץ, בהם פקחי רשות הטבע והגנים, שנדרשו לפעול במזג אוויר סוער וגשום במיוחד ובתנאים מורכבים. אנו קוראים לציבור המטיילים לגלות אחריות ולהקפיד על כללי הבטיחות בטיולים בתקופת החורף, בהם: לא להיכנס ולחצות אפיקי נחלים זורמים, לא לעמוד על גדות הנחל בזמן שיטפון, לא לטייל באתרים שבהם יש סכנת החלקה, לא לקחת סיכונים מיותרים ולהקפיד על כל הנחיות הבטיחות שמצילות חיים".