שתף קטע נבחר
 

כך הצילו צלמי טבע אוח פצוע בשלג בגולן

צלמי הטבע רוני אלוש ואורי שמש מקיבוץ מרום גולן יצאו לצלם בסוף השבוע את הטבע המושלג בגולן ונדהמו לפגוש בשעת בוקר מוקדמת באוח עיטי, דורס הלילה הגדול בישראל כשהוא נח על סלע. ההתרגשות מהמפגש הפכה במהירות למבצע חילוץ בשיתוף רשות הטבע והגנים כשהתברר כי האוח פצוע בכנף ומתקשה בתעופה

 

צילום: אורי שמש, עריכה: ארז ארליכמן

צילום: אורי שמש, עריכה: ארז ארליכמן

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

 

צלמי הטבע רוני אלוש ואורי שמש ממרום גולן השכימו אמש (שבת) לפני הזריחה כדי לתעד את הנופים בגולן מכוסים בלבן.

 

 (צילום: רוני אלוש) (צילום: רוני אלוש)
(צילום: רוני אלוש)

 

אלוש, מורה לחינוך גופני בבית הספר האזורי "אביטל" בצפון הגולן, מצלם טבע ובעלי חיים מזה כעשור, תיעד לפני כשלוש שנים יחד עם תלמידו לשעבר, אורי שמש, שועל מצוי בשלג שניזון מפגר של צבי. השניים פגשו הפעם את דורס הלילה הגדול ביותר בישראל, האוח העיטי.

 

"בזמן שצילמנו את הטבע המושלג, לקראת שבע בבוקר, פתאום הבחנתי תוך כדי נסיעה באוח עומד על סלע קטן מתחת לעץ. הוא היה במרחק של כ-50 מטר ממני ובינינו הפרידו גדרות ותעלה. זה חלום לצלם עוף דורס בשלג והתרגשתי מאוד לראות אותו", מספר רוני ל-ynet.

 

 (צילום: רוני אלוש) (צילום: רוני אלוש)
(צילום: רוני אלוש)

 

דורסי הלילה הגדולים בישראל

האוח העיטי הוא עוף גדול וחזק עם מוטת כנפיים שמגיעה לכמעט שני מטר ולגובה של כ-75 ס"מ. הוא טורף בטבע בעיקר עטלפים, קיפודים, שפני סלע, ארנבות ומכרסמים שונים, בעלי כנף קטנים וגם עיטים, ינשופים ותנשמות. האוח העיטי פעיל בלילה. הוא מקנן בקירות עפר באזורי מחצבות לא פעילות, מערות וכוכים.

 

האוחים הם דורסי הלילה הגדולים ביותר בישראל. הם צדים כמויות גדולות של בעלי חיים מדי לילה ובמהלך תקופת הקינון, בזמן שהנקבה דוגרת, הזכר יוצא לחפש מזון. התעופה שלהם חשאית והם לא בוחלים להרוג כל דבר שזז, החל מעורבים, דורסים אחרים ואף מתמחים בציד ינשופי עצים, תנשמות ובזים מצויים.

 

 (צילום: רוני אלוש) (צילום: רוני אלוש)
(צילום: רוני אלוש)

 

צלמי הטבע החלו להתקרב באיטיות לעבר העוף הדורס במטרה לצלמו. "התחלתי לחשוד שמשהו לא תקין קרה לאוח, כי הוא לא זז כשהתקרבנו אליו תוך כדי נסיעה איטית ברכב", הוא מגלה. "לרוב הם בורחים ממרחק של כ-50 מטר והצלחנו להגיע אליו ברגל למרחק של כעשרה מטר. הוא ניסה לעוף ובקושי הצליח להתרומם לגובה של מטר, דידה על רגליו ונעמד על הקרקע המושלגת".

 

האוח הועבר להתאוששות בשמורת גמלא

צמד הצלמים דיווחו על הדורס הפצוע לאלון רייכמן, אקולוג הטורפים במחוז צפון המתגורר במרום גולן והוא הגיע למקום במהירות, כשהוא מצוייד בכפפות, מגבת וכלוב נשיאה. "הצלחנו לתפוס את האוח ביחד, לאחר שזרקנו עליו מגבת והוא הוכנס במהירות אל כלוב הנשיאה", מסכם אלוש את המבצע.

 

אוח עיטי בגולן לפני כשנתיים. יתכן כי מדובר באותו פרט (צילום: רוני אלוש) (צילום: רוני אלוש)
אוח עיטי בגולן לפני כשנתיים. יתכן כי מדובר באותו פרט(צילום: רוני אלוש)

 

"אני מעריך כי מדובר באותו אוח עיטי שצילמתי בשנתיים האחרונות באזור ואני משתדל שלא להפריע לעוף הדורס במהלך תקופת הקינון שלו כדי לא לגרום נזק לגוזלים".  

 

 (צילום: אלון רייכמן, רשות הטבע והגנים) (צילום: אלון רייכמן, רשות הטבע והגנים)
(צילום: אלון רייכמן, רשות הטבע והגנים)

 

האוח העיטי הועבר להתאוששות בתא מוגן בשמורת גמלא. דורס הלילה סובל מפגיעה בכנף וברשות הטבע והגנים יבחנו את מצבו בימים הקרובים. במידה ולא יתאושש, הוא יועבר לשיקום בבית החולים לחיות בר של הספארי ברמת גן ורשות הטבע והגנים.


פורסם לראשונה 27/01/2018 23:48

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: רוני אלוש
חילוץ אוח עיטי בשלג בגולן
צילום: רוני אלוש
מומלצים