פרופ' אבי ריבקינד מהדסה יקבל את פרס "יקיר ירושלים"
הפרס מוענק מאז שנת 1967 מדי שנה ל-18 ירושלמים נבחרים בתחומים שונים. פרופ' ריבקינד, מקים ומנהל יחידת הטראומה בהדסה אומר על קבלת הפרס: "כבוד גדול עבורי"
ביום ירושלים הקרוב יקבל פרופ' אברהם (אבי) ריבקינד, מקים יחידת הטראומה של בית החולים הדסה עין כרם את פרס "יקיר ירושלים". אחרי יותר מ-40 שנה בירושלים, אומר פרופ' ריבקינד כי קבלת הפרס מרגשת אותו מאוד.
"אמנם לא נולדתי בירושלים, אבל מאז שהגעתי לפה מראשון לציון כדי ללמוד רפואה, לא הסתכלתי לאחור. אני חי ונושם את ירושלים, וקבלת הפרס מרגשת מאוד. זה כבוד גדול עבורי", הוא אומר ל-ynet.
הפרס מוענק מדי שנה ל-18 ירושלמים מתחומים שונים מאז איחודה של ירושלים בשנת 1967. כל זוכה בתואר מקבל תעודת כבוד, וסיכת זהב בצורת סמל העירייה. השנה, לדברי פרופ' ריבקינד, היה עומס חריג בבקשות למועמדות לפרס. "הבחירה שלי כיקיר העיר בתחום הרפואה מסבה לי הרבה מאוד גאווה. כנראה שאני עושה משהו בסדר".
"יחידת הטראומה של הדסה זו סיירת מטכ"ל"
פרופ' ריבקינד בן ה-69 בוגר האוניברסיטה העברית, הוא מנהל יחידת הטראומה במחלקת כירורגיה כללית במרכז הרפואי הדסה עין כרם, אותה הקים בשנות ה-90. "מדובר ביחידה הראשונה בארץ בתחום. אנחנו יכולים להיות גאים בעבודה שלנו, אנחנו רואים ירידה בתמותה בקרב פצועים ונפגעים. הנתונים הללו פורסמו בעולם וזוכים לתהודה רבה", הוא אומר ומוסיף, "כשקולגה שלי מבית החולים ג'ונס הופקינס במרילנד ראתה את התוצאות, היא אמרה: "כנראה שאתה עושה משהו טובה בהדסה".
הוא מסכם ואומר כי נתונים סטטיסטיים הם אמנם מרשימים, אבל "בסופו של דבר מדובר בהצלת חיי אדם".
לצד פעילותו הרפואית הוא משמש כמרצה בבית הספר לרפואה, ואף פיתח קורס מיוחד בהחייאה מתקדמת (ATLS), שהתקבל על ידי איגוד הכירורגים וחיל הרפואה. "קורס ATLS - Advanced trauma life suport - הוא אחד המוקדים של פעילות היחידה, והוא קורס חובה לכל רופא במקצועות הכירורגיים שרוצה לקבל תואר 'מומחה'". מדובר בקורס של איגוד הכירורגים האמריקני ואנחנו הראשונים אחרי בריטניה שייבאנו אותו מחוץ לארה"ב כבר בשנת 1992".
שני פרויקטים חשובים נוספים שהוקמו על ידי ריבקינד, מציינים 13 שנה לפעילותם. "בעצם זו שנת בר המצווה שלהם", הוא אומר בגאווה, "הפרויקט הראשון הוא פרויקט מניעת תאונות דרכים בשיתוף "אור ירוק" ועיריית ירושלים.
"פעם בשבוע מגיעים תלמידי י"א, י"ב להרצאות על זהירות בדרכים. הקמתי את הפרויקט הזה בעקבות מותם של 3 נערים ממבשרת שנהרגו בתאונה לאחר מסיבת הסיום שלהם. אחד מהם הגיע הנה, ואני לא יכול לשכוח את המראה הזה ולא את מראה הוריו. זו טראומה שאני סוחב עד עכשיו". על יוזמתו זו קיבל השנה את אות יקיר הבטיחות בדרכים.
הפרויקט השני שריבקינד רושם לזכותו הוא ועידת ישראל לרפואה. ועידה שדנה בנושאים שבין חברה לרפואה. "הוועידה היא בשיתוף הר"י, יו"ר הכנסת, הנשיא, בכירים מעולם הרפואה. יום בשנה של הרצאות בנושאים שונים".
הוא אומר כי הוא חב תודה גדולה על הצלחתם של כל הפרויקטים להדסה. "לכל עובדי הדסה בכל הרמות ועד רמת ההנהלה. אי אפשר להגיע להישגים הללו בלי עזרה ושיתוף פעולה. יחידת הטראומה של הדסה זו סיירת מטכ"ל שלנו".
על השאלה האם יתלה את התעודה במשרדו, לצד תמונות בית הורי אמו בביילרוס, צילום של מחנה אושוויץ שצולם מהמטס שנערך מעליו והחולצה של פלה שחתומה על ידו, הוא עונה: "במשרד שלי לא תלויות תעודות, אבל אולי זו תהיה הראשונה".