שתף קטע נבחר

 

1,350 עובדים סוציאליים נגד גירוש מבקשי מקלט: "הם שורדי מחנות עינויים"

נמשכת המחאה נגד תוכנית "המדינה השלישית". מספר חסר תקדים של עובדי לשכות חברתיות, עמותות, בתי חולים וסטודנטים חתמו על עצומה ושלחו אותה לנתניהו ולדרעי: "אנו פוגשות אותם, את נפשם וגופם המצולקים"

 

מחאת מבקשי המקלט נגד הגירוש (צילום: AFP) (צילום: AFP)
מחאת מבקשי המקלט נגד הגירוש(צילום: AFP)

גל העצומות נגד גירוש מבקשי המקלט מישראל: 1,350 עובדות ועובדים סוציאליים - מספר חסר תקדים במחאה עד כה - חתמו על עצומה שפורסמה היום (א') במחאה נגד התוכנית לגרש עשרות אלפי נתינים אפריקנים לרואנדה. הם גם שלחו מכתב שממוען לראש הממשלה בנימין נתניהו, שר הרווחה חיים כץ, שר הפנים אריה דרעי ויתר שרי הממשלה וחברי הכנסת.

 

  • לקריאת העצומה של העובדות הסוציאליות - לחצו כאן
  • למכתב שנשלח לראש הממשלה ולנשיא - לחצו כאן

 

"כעובדות סוציאליות, אנו פוגשות במסגרת עבודתנו מדי יום ביומו את מצוקתם של תושבים ותושבות ישראלים, בהם תושבי ותושבות דרום תל אביב ופריפריות גיאוגרפיות וחברתיות אחרות", נכתב. "אנו פוגשות גם את מבקשי המקלט ואת מצוקותיהם, את נפשם וגופם המצולקים לאור האירועים הקשים שעברו במדינות המוצא ובדרכם לישראל. רבים מהם הינם שורדי מחנות העינויים בסיני. מתוך ראיית מצוקה זו, אנו קוראות – גירוש אינו פתרון".

 

על המכתב חתומים עובדים ועובדות סוציאליות מרחבי הארץ, אנשי לשכות חברתיות, עמותות ובתי חולים, סטודנטיות וסטודנטים לעבודה סוציאלית, וכן חברות וחברי סגל אקדמי מרחבי הארץ. "כעובדות סוציאליות, אנו מחויבות להגנה על אנשים בסיכון, לפעולה למען שוויון וצדק חברתי ברמת הפרט והקהילה, ולמניעת אפליה כנגד כל אדם או קבוצה על בסיס גזע, צבע, מין, ומוצא לאומי", הוסיפו. "אנו פונות לממשלת ישראל: עצרו את הגירוש - מצאו פתרונות הוגנים לסוגיה".

 

המחאה נגד גירוש מבקשי המקלט:

 

 

 

ניצולת שואה: "לא לגרש פליטים למותם"    (צלם: טל שמעוני)

ניצולת שואה: "לא לגרש פליטים למותם"    (צלם: טל שמעוני)

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

 

החותמים מתייחסים גם לטענה שלפיה גירושם של מבקשי המקלט יסייע לתושבי דרום תל אביב: "מצוקתם של תושבי ותושבות דרום תל אביב היא תוצר של הזנחה ארוכה וממושכת מצד הרשויות, אפליה בחלוקת משאבים והיעדר תשתיות, מוסדות ומענים הולמים למחיה. ריכוזם של מבקשי המקלט בדרום העיר מכביד על תושביה הוותיקים ומייצר מצג שווא של מלחמה על משאבים. יש לשים סוף להכוונת אוכלוסיות מדוכאות להיאבק זו בזו ולדאוג לרווחת כולם.

 

"כעובדות סוציאליות אנו יודעות שלסוגיות חברתיות מורכבות אין פתרונות פשוטים, אך אנו מאמינות כי ניתן למצוא פתרונות אשר יטיבו הן עם הישראלים תושבי הארץ הוותיקים והן עם הפליטים שהגיעו לכאן. לא נעמוד מנגד לאור הכוונה לגרש אנשים הזכאים להגנה אל סכנת רדיפה ומוות.

 

בתוך כך, כ-120 עובדים סוציאליים חתמו על עצומה אחרת, שאותה יזמו אקדמאים בבית הספר לעבודה סוציאלית באוניברסיטת תל אביב: "כעובדים סוציאליים, רבים מאיתנו מכירים את המצוקה הקשה בקרב אוכלוסיית הפליטים בערים השונות בארץ. חייהם ללא מעמד מוסדר מייצרים קשיים בלתי נסבלים בכל הנוגע לזכויות בסיסיות של תנאי העסקה, גישה לטיפול רפואי ונפשי, לזכות לחינוך ולשירותים סוציאליים.

 

"ממשלת ישראל מביאה את המדיניות הפוגענית וארוכת השנים כלפי מבקשי המקלט בישראל לשיא חדש של ניכור, חוסר אנושיות ושנאת הזר. המדינה אשר יזמה את אמנת הפליטים הבינלאומית וחתומה עליה מתעלמת באופן שיטתי מבקשות המקלט, והתנהלותה הנוכחית מצמררת במיוחד. יהודים - שיודעים מהן רדיפה ופליטות - מפנים עורף, דוחים ומגרשים ללא מצפון".

 

החתומים כותבים כי כאנשי מקצוע הם מציעים לממשלת ישראל לבצע שורה של מהלכים, בהם הקפאת מהלכי הגירוש עד שיסתיימו כל הבדיקות בדבר הבקשות להכרה במבקשי המקלט כזכאים לכך; תיקון חוק ביטוח בריאות ממלכתי כך שיאפשר מתן טיפול רפואי תוך חובת תשלום מס בריאות (גם אם גבוה יותר מזה הנגבה מאזרחים ישראלים); שילוב בעבודה של מבקשי המקלט במסגרות תעסוקתיות שאינן מצליחות למצוא עובדים מתאימים, בדרך של הקמת לשכת תעסוקה ייחודית עבורם; ושליחת צוות ממשלתי המשולב בנציגי ארגוני החברה האזרחית למדינות היעד כדי לבחון את קליטת המגורשים והכנת דו"ח מפורט שיציג את העובדות לאשורן.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: AFP
ארכיון. מחאת מבקשי המקלט
צילום: AFP
מומלצים