נעילה שלילית בבורסת ת"א; טבע איבדה 4.9%
ת"א 35 ות"א 125 ירדו ב-0.7%; חברת התרופות מומנטה דיווחה כי היא מעריכה שתשיק בקרוב את הגירסה הגנרית שלה לקופקסון, שעלולה לפגוע בנתח השוק של טבע; מיילן נחלשה ב-4.5%
המסחר בבורסת ת"א ננעל בירידות במדדים המובילים: ת"א 35 ות"א 125 ירדו ב-0.7% כ"א; טבע איבדה 4.9% לנוכח התחרות הגוברת הצפויה בקופקסון, מיילן נחלשה ב-4.5%; פרוטרום בלטה לחיוב עם עלייה של 3.6%, אלוני חץ התחזקה ב-0.8% על רקע הדיווח כי החברה עוברת לידיו של דודי ורטהיים.
מניות מובילות
טבע נופלת ב-6% על רקע התחרות הגוברת הצפויה בקופקסון, מיילן יורדת ב-4.2%: חברת מומנטה דיווחה שה-FDA הסיר את המגבלות על מפעל פייזר שבו מיוצרת אריזת הגרסה הגנרית שמומנטה וסאנדוז מפתחות (יחד) לקופקסון במינון 40 מיליגרם. מומנטה מעריכה שהאישור יתקבל בקרוב ושהשקת הגרסה הגנרית תתבצע עוד במחצית הראשונה של השנה הנוכחית. השקה זו צפויה להגביר את התחרות לקופקסון במינון 40 מיליגרם, שכעת מתמודד בארה"ב רק עם גרסה גנרית יחידה של מיילן - כניסת מתחרה נוספת עלולה לפגוע הן בנתח השוק של הקופקסון של טבע והן במחיר התרופה.
סאטקום מערכות השלימה בהצלחה את המכרז המוסדי לגיוס אגרות חוב (סדרה ב') וכתבי אופציה (סדרה 2). החברה זכתה לביקושים של כ-100 מיליון שקל וגייסה בשלב המוסדי כ-35 מיליון שקל.
ג'רי קוטישטנו, מנכ"ל קרנות הנאמנות של אפסילון אמר כי אחרי פתיחה טובה של השנה, שב שוק המניות הישראלי לפגר אחרי העולם - כמו בשנה שעברה. "שוק האג"ח, לעומת זאת מקרין עוצמה", הוסיף קוטישטנו, "עם הנפקות רבות - מקומיות ומיובאות. אחרי שנים רבות של עדנה בשוק האג"ח הממשלתי והקונצרני בארץ, גם 2018 נפתחה עם רווחים יפים. גם כאן יש אפשרות למימוש טבעי בטווח הקצר, אך בארץ אין העלאת ריבית באופק ולכן, למרות עליית התשואות בעולם, נמשיך לדעתנו לראות שוק אג"ח מקומי חזק".
מימון ישיר מקבוצת ביטוח ישיר השלימה בהצלחה הנפקת אג"ח באמצעות הרחבת סדרה א'. במסגרת המכרז התקבלו ביקושים גבוהים בהיקף של כ-435 מיליון שקל מתוכם גייסה החברה כ-250 מיליון שקל. התשואה צמודת מדד של 2.35%.
חברת האנרגיה נובל אנרג'י דיווחה הלילה על השלמת עסקת המכר במסגרתה היא תדלל את חלקה במאגר תמר בכ-7.5%, אותן היא תמכור לתמר פטרוליום. בתמורה לעסקה נובל צפויה לקבל כ-560 מיליון דולר במזומן, שמקורם בין השאר בגיוס חוב שתבצע תמר פטרוליום. עוד תקבל נובל כ-43% בתמר פטרוליום תוך דילול חלקם של השותפים האחרים שם. סך העסקה נאמדת בכ-800 מיליון דולר, ולאחריה נובל תחזיק במאגר תמר רק 25% לעומת 36% במקור.