אוברדרפט: ההרגל המגונה שעולה לנו ביוקר
ממשיכת הייתר שהשתרשה אצל הישראלים, מרוויח רק הבנק. אוברדרפט הוא הלוואה גרועה בריבית גבוהה, אבל הציבור ממשיך לצרוך אותו ובכמויות
בשיתוף מימון ישיר
אצל רבים מאתנו קיימת תחושה שהכניסה לאוברדרפט, או בעברית משיכת יתר, היא מצב בלתי נמנע. המציאות היומיומית היא שבמשפחות רבות היקף ההוצאות עולה על ההכנסות ונראה שאין מנוס מכניסה למינוס, שלרוב רק מחמיר בכל חודש שעובר.
מסתבר שהמונח "אוברדרפט" כפי שאנחנו מכירים, הוא המצאה שאומצה בחום בישראל אי שם כבר בשנות החמישים והחלה להתרחב בשנות השבעים כשחברות צ'קים שיווקו אפשרות לקבלת אשראי למשקי בית. בארה"ב, למשל, לקיחת האשראי נעשית באמצעות חברות כרטיסי אשראי. בבנקים לא מאפשרים להיכנס ליתרת חובה ומי שבכל זאת מגיע למשיכת יתר, משלם שם קנסות וריביות מטורפות.
בהסתכלות נכונה, מי שנכנס לאוברדרפט בעצם מקבל הלוואה גרועה מידיי חודש ומשלם ריבית גבוהה במיוחד . תכל'ס זה פשוט לפנק את הבנק על חשבונכם.
בניגוד אולי להלוואות אחרות, אוברדרפט היא הלוואה שקל לקחת משום שאין צורך לעשות פעולת התקשרות אקטיבית (כמו פניה, חתימה, בקשה וכדו') זה פשוט נעשה מתוך הרגל, בלי לדעת בכלל כמה משלמים על ההרגל המגונה הזה.
ברוב המקרים הלוואה מוסדרת תהיה זולה יותר ממשיכת היתר והריבית שתוצע תהיה נמוכה יותר. ולמרות כל זאת, עדיין שליש מהציבור נמצא במינוס כרוני.
לקבלת הלוואה לכל מטרה
צילום: shutterstock
מומלצים