שתף קטע נבחר

גמילה מעישון עם תרופות לא יעילה. מה כן?

המחקר הישראלי שקבע כי גמילה מעישון באמצעות תרופות משפיעה רק על 8 אחוזים מהמעשנים מעורר תדהמה בקרב מומחים לגמילה מעישון שמסבירים איזה שיטות עשויות להיות יעילות

אתמול (ג') פורסם מחקר ישראלי שקבע כי כדורי הגמילה מעישון עובדים רק על שמונה אחוזים מהמעשנים אחרי שנה. אהוד אברהמסון, מומחה להתמכרויות ושוש קרני, מנהלת המחלקה לקידום בריאות, בחטיבת הרפואה במאוחדת ויועצת ומנחת קבוצות לגמילה מעישון, מתארחים באולפן ynet כדי להסביר את הנתון הזה.

 

 

לדברי אברהמסון, הוא פגש אנשים שנגמלו מעישון בכל מיני שיטות. "העניין עם תרופות וכדורים ואני לא רופא", הוא אומר, "זה שהן מורידות את הדחף בהתחלה ואז בחודשים הראשונים יש ירידה של 40 אחוזים בדחף לעשן, אבל בסופו של דבר כל אחד מגיב אחרת לכדורים".

 

הוא מוסיף ואומר כי הנתון של שמונה אחוזי הצלחה, הוא נתון שחשוב להתייחס אליו. "מה קורה להם אחרי שנה, למה הגמילה לא מחזיקה. יש משמעות לכוח של הקבוצה ותמיכה נפשית, מעבר לכדורים כפי הנראה".

 

קרני, מוסיפה ואומרת שהשילוב של השתתפות בתהליך קבוצתי שתומך במטופלים לגמילה מעישון יחד עם טיפול תרופתי מכפיל את סיכויי ההצלחה שלהם. "הנתון הזה  מאוד הפתיע אותי מכיוון שאני לא מכירה נתון כזה. הנתונים אצלנו בגמר השתתפות בקבוצת תמיכה למשך שמונה שבועות הם 60 אחוז מהמשתתפים בקבוצות נגמלים מעישון. גם כעבור שנה".

 

היא מסבירה: "הסדנאות שלנו מתבססות על מחקרים שנעשו בעולם והמידע שנאסף תומך בתמיכה ארוכת טווח שמאפשרת לאנשים תהליך של שינוי התנהגות. שינוי התנהגות לא עושים ביום אחד. אנחנו בהחלט ממליצים על טיפול תרופתי כמשלים לכל התהליך. הכוח הקבוצתי של פגישה עם עוד אנשים שמתמודדים עם אותם קשיים ביחד, מחזק את האנשים וליווי של מנחה צמוד מחזק אותם ונותן להם את האפשרות לעשות את השינוי".

  

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: shutterstock
להיגמל מעישון
צילום: shutterstock
ד"ר רק שאלה
מחשבוני בריאות
פורומים רפואיים
מומלצים