מחברים בין עולם ההנדסה לעולם העסקים והיזמות
מסלול אקדמי חדש: תואר שני ביזמות טכנולוגית מוצע לראשונה בישראל
החל משנת הלימודים הבאה, תשע"ט, תציע עזריאלי מכללה אקדמית להנדסה בירושלים, תואר שני ביזמות טכנולוגית, ולמעשה תהיה הראשונה בישראל המאפשרת לימודים אלה במסגרת לימודי הנדסה ולא כחלק מלימודי מנהל עסקים.
מטרת התוכנית היא להעניק לבוגריה את היכולת להוביל ולקדם פרויקטים טכנולוגיים או הנדסיים עד להבאתם למימוש עסקי מוצלח. התכנית הוקמה על מנת להקנות לסטודנטים ידע עיוני והנדסי- מערכתי, ניסיון מעשי בייזום טכנולוגי ובחשיפה לעולם העסקים, ובכך למעשה מהווה את החיבור הנדרש בין העולם ההנדסי לעולם העסקי.
לקחת רעיון ולהפוך אותו לביזנס
ייחודה של התכנית לתואר שני ביזמות טכנולוגית היא במתן הכלים המקצועיים להיות מובילים בפיתוח יוזמות, ולמעשה מאפשרת לבוגריה ללמוד ולהתנסות כיצד לקחת רעיון ולהפוך אותו לביזנס הנשען על פיתוח טכנולוגי. לסטודנטים במסלול זה ניתנת הזדמנות למבט הנדסי רב-תחומי ומערכתי, וחיבור לאקסלרטור AtoBe - שהינו המאיץ העסקי למיזמים טכנולוגיים בעזריאלי המכללה להנדסה ואשר ילווה את הסטודנטים כחלק אינטגרלי מהתוכנית.
טכנולוגיה, עסקים וליווי מקצועי
את התוכנית ילוו יזמים טכנולוגיים מובילים בארץ. ישולבו בה סיורים לימודיים בתעשיות ההיי-טק והביו-טק בארץ וסמינרים על טכנולוגיות ביזמויות. לאורך שני סמסטרים יעבדו הסטודנטים על פרויקט גמר, אותו ינחו וילוו גורמים מובילים בתעשייה בישראל.
התואר יתפרש על פני 4 סמסטרים לאורך שנתיים. בין הקורסים שיועברו במסגרת לימודים אלה, קורסים העוסקים בליבת עולם העסקים, כגון: כלכלה ליזמים, קבלת החלטות, היבטים משפטיים, אסטרטגיה עסקית ושיווק, בצד קורסים תיפקודיים: ניהול יזמות, הנדסת מערכות, משא ומתן בתנאי אי-ודאות. בנוסף, יוצעו קורסים ייחודיים מעולם היזמות, דוגמת: מימון יוזמות, פיתוח וניהול מוצרים טכנולוגיים, ניהול חדשנות, ניהול קניין רוחני, יצירתיות בעבודת המהנדס ושיווק דיגיטלי.
התוכנית לתואר שני ביזמות טכנולוגית נקראת על שמו של היזם מבוני ירושלים עוזי וכסלר ז"ל, אשר ייסד את עזריאלי מכללה אקדמית להנדסה בירושלים וכיהן בה כנשיא. בראש התכנית עומד תא"ל (במיל') ד"ר אלון דומניס, אשר כיהן כראש להק ציוד בחיל האוויר, בעל תואר הנדסת אווירונאוטיקה מהטכניון, ודוקטורט מאוניברסיטת Purdue בארצות הברית. דומניס הקים וניהל את החממה הטכנולוגית ואן ליר בירושלים, כיהן כמנכ"ל חברת ההשקעות ההולנדית דוקור, ואף היה מעורב בהקמה של למעלה מ-80 חברות שחלקן הגיעו למימוש מכובד (כדוגמת MEDIGUIDE, PROTALIX SECURE-ISLANDS) ועוד.