הלך לעולמו הסייף דן אלון, מניצולי טבח מינכן
אלון נפטר בגיל 72 ממחלת הסרטן, 45 שנה אחרי ששרד את טבח הספורטאים. אז הוא כינס ארבעה מחבריו וברח איתם מהמרפסת. "למה שרדתי? גורל, צירוף מקרים. בגלל שבחרתי בחדר שבו הייתה המרפסת", סיפר
הלך לעולמו 45 שנה אחרי ששרד את הטבח באולימפיאדת מינכן : דן אלון, מהניצולים היחידים מטבח הי"א, נפטר אמש (יום ד') בגיל 72 בביתו בתל אביב, לאחר שסבל בשנים האחרונות ממחלת הסרטן. הוא הותיר אחריו אישה ושלושה ילדים. מועד הלוויה עדיין לא נקבע.
אלון הלך בדרכו של אביו, אלוף סיף בהונגריה, והחל להתאמן בענף כבר בגיל 12. שלוש שנים לאחר מכן זכה לראשונה באליפות הנוער בישראל. הוא התחרה כסייף במשחקים האולימפיים ב-1972 בעת שהיה בן 27 והודח בסיבוב השני, לאחר חמישה ניצחונות וחמישה הפסדים. אבל מאותה אולימפיאדה איש לא זכר את התוצאות הספורטיביות, אלא את הטבח המזעזע.
במשך שנים ארוכות סירב אלון לדבר על הטבח, אבל לפני כעשור החליט לתאר את הזוועה. "ב-4:30 בבוקר התעוררתי, שמעתי רעשים, פיצוצים. חשבתי שאלו חגיגות של משלחת אחרת", הוא סיפר ואמר כי 20 דקות אחר כך הוא כבר שמע יריות. "החדר שלי רעד וקפצתי מהמיטה". אלון הביט החוצה, ראה שני מחבלים לצד גופת מאמן ישראלי ושמע מחבל אחר משוחח בטלפון עם המשטרה הגרמנית.
אלון, שידע גרמנית, הבין את הדרישה - ישראל צריכה לשחרר 200 כלואים פלסטינים כדי למנוע את הרג הספורטאים שנלקחו בשבי. המחבלים לא ראו את אלון והוא כינס בשקט ארבעה מחבריו בניסיון לברוח. "מאוד פחדנו", הוא סיפר. "אבל לא היתה לנו ברירה". החמישה קפצו מהמרפסת היישר לעבר המשטרה הגרמנית וניצלו.
לאחר האסון פרש אלון מהסיף. "מבחינה אמוציונלית הייתי הרוג, לקחתי ואליום מדי יום", אמר. 20 שנה לאחר האסון, בזמן שאימן סייפים צעירים, הוא שוכנע על ידם לחזור להתחרות ובגיל 46 זכה באליפות ישראל ואז פרש שוב. בשנים האחרונות הוא הרצה ברחבי העולם, תיאר את הטבח ואת סיפור ההישרדות שלו ואף כתב את הספר "זיכרונות ממינכן".
"למה שרדתי?", שאל אלון בראיון לפני עשור וענה מיד, "גורל, צירוף מקרים. בגלל שבחרתי בחדר מספר 2, החדר בו היתה המרפסת. לצערי, אנדריי שפיצר לא הקשיב לי". שפיצר, מאמנו של אלון, בחר בחדר ללא מרפסת והיה בסופו של דבר אחד מי"א החללים.
יחד איתו נרצחו גם המתאבק אליעזר חלפין, מאמן הקליעה קהת שור, מרים המשקולות דוד ברגר, המתאבק מרק סלאבין, שופט ההיאבקות יוסף גוטפרוינד, מרים המשקולות זאב פרידמן, מאמן האתלטיקה עמיצור שפירא, מאמן ההיאבקות משה ויינברג, מרים המשקולות יוסף רומנו ושופט הרמת המשקולות, יעקב שפרינגר.