שתף קטע נבחר
 

הקרב השקט

המתח בין נתניהו לאדלשטיין עולה על פני השטח, היחסים האיומים כבר שברו לפחות מסורת ממלכתית אחת בכנסת. אבל הצרות הפוליטיות הגדולות של ראש הממשלה עלולות לבוא מפרשת הצוללות

פרשת הצוללות היא הפרשה המסוכנת ביותר מבחינת ראש הממשלה בנימין נתניהו. בעוד שאר הפרשות נחשבות בבסיס הפוליטי של נתניהו לזוטות ("לא מפילים ממשלה על סיגרים ושמפניות"), הפרסומים בימים האחרונים על עדותו הצפויה של ראש הממשלה בפרשה, ואולי אף חקירתו באזהרה, כפי שדיווח אמנון אברמוביץ', עלולות להכתים את נתניהו בכתם עמוק במיוחד.

 

ב"ידיעות אחרונות" וב-ynet חשף השבוע אלי סניור את שמות הקוד שבהם השתמשו גיבורי הפרשה לפי טענת עד המדינה מיקי גנור. את נתניהו הם כינו "החבר". ממה שעולה עד כה נראה שזו אינה עוד פרשת שוחד. אין מדובר בהטיית מכרזים לסלילת כבישים, אלא בקודש הקודשים – ביטחון המדינה. אם שמו של נתניהו ישתרבב, הלכה למעשה, לפרשת הצוללות, בעדות או חלילה בחקירה פלילית – הנזק הפוליטי הצפוי לו יהיה עצום.

 

מהי פרשת הצוללות?

מהי פרשת הצוללות?

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

 

גם אם יתקבל קו ההגנה המשפטי של נתניהו ("לא ידעתי"), הוא עלול להסב לו נזק ציבורי כבד אם הפרשה תבשיל להמלצות ואף לכתבי אישום. כיצד קרה שעל הרכש הביטחוני החשוב ביותר, כנראה, שהיה פה בשנים האחרונות, רכש שהוא ניהל בעצמו ומקרוב, חגגה לכאורה סביבתו הקרובה - ורק הוא לא ידע?

 

או כמו שאמר יאיר לפיד באחרונה מעל דוכן הכנסת: "אני מכיר את נתניהו 20 שנה, פעם דבר כזה לא היה עובר לו מתחת לרדאר".

 

הנוהג שהתמסמס

מלבד הצרות הגדולות יש לנתניהו גם צרות קטנות. השבוע דלפה קלטת שבה נשמע יו"ר הכנסת יולי אדלשטיין מדבר על נתניהו בשפה לא בדיוק ממלכתית.

 

אדלשטיין היה מעדיף כמובן לשמור בחדרי חדרים מה שהוא חושב על ראש הממשלה, אבל הקלטתו חשפה שמאחורי הקלעים כבר מתחולל קרב בין חברי סיעת הליכוד סביב השאלה מי יחליף את נתניהו ללא בחירות אם פתאום ייאלץ לפרוש. המערכת הפוליטית זוכרת היטב את מקרה אהוד אולמרט. אף אחד לא חשב שהוא יכול להיות ראש ממשלה לפני שאריק שרון קרס, אבל אחרי חודשים ספורים אמרו: "בעצם, הוא עושה את זה מצוין".

אדלשטיין, ריבלין ונתניהו (צילום: גיל יוחנן) (צילום: גיל יוחנן)
אדלשטיין, ריבלין ונתניהו(צילום: גיל יוחנן)
 

הקרב השקט - ואולי הרועש, החל מהשבוע - בין אדלשטיין לנתניהו, נסוב גם סביב יום העצמאות ה-70 הקרב ובא: האפשרות שהעלתה מירי רגב, שלפיה ראש הממשלה ינאם בטקס המשואות, אף שמסורתית הנואם הבכיר בו הוא יו"ר הכנסת.

 

ביטוי למתיחות בצמרת ראינו בשבועות האחרונים בכנסת. לאורך השנים, בכל אירוע רשמי שהתקיים במשכן, נהוג היה שראש הממשלה, נשיא המדינה, יו"ר האופוזיציה, נשיא/ת העליון, יו"ר הכנסת ובני הזוג נפגשים בלשכת היו"ר ומשם עולים יחדיו למליאה. אלא שבקרב החבורה הזו – נתניהו, אדלשטיין וריבלין – לא שוררת אהבה גדולה, והנוהג הוותיק והמכובד התמסמס בחודשים האחרונים בכל האירועים הרשמיים.

 

בגלל היחסים האיומים נשברה מסורת רבת שנים. כך קרה באירוע פתיחת מושב, כך קרה בביקורו הרשמי של סגן נשיא ארה"ב מייק פנס בכנסת, וגם בחגיגות ה-69 לכנסת שצוינו השבוע. ריבלין שהה אומנם ביוון הפעם, אבל אדלשטיין ונתניהו כבר חוסכים זאת מעצמם בדרך קבע.

 

המתח הזה מתחיל להזכיר את הקרב שניהל לפני כמה שנים אותו נתניהו עם יו"ר כנסת אחר מהליכוד, ראובן ריבלין. הקרב עלה לריבלין בהדחה מתפקיד יו"ר הכנסת לטובת אותו אדלשטיין. אם לשפוט לפי החוקיות הזו, אדלשטיין עוד עשוי להחליף את ריבלין גם בתפקידו הנוכחי.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: ירון ברנר
מורן אזולאי
צילום: ירון ברנר
מומלצים