שתף קטע נבחר
 

סלפי ממאדים: הגשושית קיוריוסיטי תיעדה את עצמה

הגשושית של נאס"א שלחה תמונה שצילמה, בעזרת זרוע רובוטית. במקביל, פרסמה נאס"א סרטון שבו נראה האזור שבו פועלת הגשושית בשנים האחרונות

 

 (צילום: נאס"א) (צילום: נאס
(צילום: נאס"א)

 

הגשושית קיוריוסיטי, החוקרת את מאדים כבר למעלה מחמש שנים, שלחה השבוע לנאס"א תמונה שלה, שצולמה ברכס ורה רובין - מקום שבו היא פועלת בחודשים האחרונים. במקביל, פרסמה נאס"א סרטון שבו ניתן לראות את האזור שבו פועלת קיוריוסיטי.

 

צילום: נאס"א

צילום: נאס"א

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

 

 

המטרה של קיוריוסיטי היא לבדוק האם פעם היו תנאים לקיום חיים במאדים. בחודשים האחרונים היא החלה לטפס על הר שארפ. היא תשהה באזור ההר עד שתחדל לפעול.

 

רכב השטח שגודלו כגודל מכונית קטנה יכול לנוע עד כ-200 מטר ביום ולעבור מכשולים שגובהם כחצי מטר. מקור הכוח שלו הוא כור גרעיני זעיר המבוסס על פלוטוניום. בין יתר המכשירים ישנו מעין תותח לייזר המסוגל לאדות סלעים וקרקע עד מרחק של כ-9 מטר, וספקטרומטר רגיש שימדוד את החומרים המשתחררים בעת האידוי.

 

מתקן מיוחד גם יאפשר גילוי של מים עד כמטר מתחת לפני הקרקע. המכשור העיקרי הוא ספקטרומטרים שנועדו לגלות נוכחות של תרכובות אורגניות על פני המאדים ובסלעיו, כל זאת בשילוב מצלמות רגישות ובאיכות גבוהה שיצלמו את סביבת הנחיתה וסביבתו של רכב החלל בסטריאו, באופן שיאפשר גם להפיק תמונות תלת מימדיות של השטח.

 

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים