מאות מכוניות בשיירה נגד הכפייה הדתית באשדוד: "רוצים מעשים בשטח"
המחאה נגד פעולות עיריית אשדוד לסגירת בתי עסק בעיר בשבת נמשכת, ומאות כלי רכב יצאו בשיירה מחוף ט"ו בעיר. ראש העיר לסרי טען שיציג בקרוב פתרון לסוגיה שאותו הוא מכנה "לחיות ביחד". תושבים: "לא רוצים יותר סיסמאות ריקות מתוכן"
שיירה של מאות כלי רכב יצאה לדרכה בצהריים (יום ו') מחוף ט"ו באשדוד במחאה על מה שהגדירו המארגנים "הכפייה הדתית בעיר". המחאה מגיעה במקביל לפוסט בפייסבוק שפרסם היום ראש העיר יחיאל לסרי, שבו הודיע כי הוא פועל למציאת מתווה לפתרון הבעיה.
תושבי העיר מוחים על פעולות העירייה לסגירת בתי עסק בעיר, וחלוקה של מכתבי התראה לכ-150 מהעסקים הפתוחים בשבתות. ראש העיר לסרי כתב בדף הפייסבוק שלו כי יציג בתקופה הקרובה את הדרכים האפשריות לפתרון: "אני קורא לזה 'לחיות ביחד'".
הפתרון של לסרי, "לחיות ביחד", שאליו צירף סרטון ואפילו האשטג #לחיות_ביחד, לא הרשים את מובילי המחאה, שהעלו פוסט משלהם ובו טענו כי הצהרותיו של ראש העיר הן "סיסמאות ריקות מתוכן". אורית אלמוזלינו-רייז, ממובילות המחאה, אמרה כי "תושבי אשדוד לא רוצים לשמוע יותר סיסמאות ריקות מתוכן. תושבי אשדוד רוצים מעשים בשטח".
אלמוזלינו-רייז הוסיפה כי "כמו שראשי עיר אחרים השכילו לתקן את חוק העזר העירוני, כך אנו מקווים שראש העיר אשדוד יעשה כן ויפעל לטובת רוב תושבי העיר. אנחנו לא מבינים למה ראש העיר צריך לשגר פוסטים לפייסבוק במקום להשמיע את קולו בראיונות, בדיבורים עם התושבים. עד היום לא נעשתה ולו פניה אחת למובילי המאבק, ואיננו מבינים על אילו שיחות ראש העיר מדבר".
עופר צחר, תושב העיר, אמר כי "אני חושב שזה לעג לרש. כולנו מבינים מה קורה בעיר הזו. כולנו אשדודים. לא ניתן אחרי ששברו את כל הכלים לנסות להחזיר אותם. מאסנו בדיבורים וסיסמאות. אנחנו דורשים לשרטט את הסטטוס קוו מההתחלה ולקיים את חוק העזר העירוני שמתייחס לכל מוקדי הבילוי, הפנאי והתרבות בעיר".
הוא הוסיף: "ראש העיר הציע בעצם לחזור למה שהיה לפני שלושה שבועות. אבל זה לא יקרה. הציבור דורש שכל השירותים העירוניים, מרכזי התרבות והפנאי, יהיו זמינים לו בשבת. בשביל זה הוא משלם. לא יכול להיות שהמשכן לאמנויות הבמה בעיר יהיה סגור. צעירים צריכים לנסוע לתל אביב. למה צריך לנסוע מחוץ לעיר? אני חושב שאנחנו תורמים לאחדות. אף פעם לא ראיתי את האשדודים מאוחדים סביב מטרה אחת. אנחנו הרוב הדומם, עד עכשיו שתקנו. אבל הרגשנו שלאט לאט החבל מתהדק סביב הצוואר. בסוף השבוע שלי אני רוצה ליהנות ממה שיש לי בעיר. אבל הכול סגור".
לסרי, שעד עתה לא התראיין, כתב בפוסט בפייסבוק שלו כי "בשבועות האחרונים החלטתי לנהוג באיפוק. לא נגררתי להשמצות, לא הגבתי להסתה הפרועה נגדי, לא הסכמתי לתת יד לפילוג העיר ולפגיעה הקשה בתדמיתה, ועיקר מאמציי התרכזו והושקעו בבניית פתרון שיעמוד במבחן הציבורי והמשפטי. היום אני כבר יכול לומר באופטימיות זהירה, שמתגבש כיוון לפיתרון כזה".
לדבריו, הוא נפגש מדי יום עם נציגי הקהילות השונות, ועם תושבים רבים שמייצגים את כלל מרקם האוכלוסייה בעיר, שומע דעות ורעיונות לפתרון, ו"שמח להיווכח שרובם ככולם, משני הקצוות, מסכימים ורוצים לשמור על צביונה המכיל והמאחד של העיר, שיאפשר לכולם להמשיך את שגרת החיים ביחד שאשדוד התברכה בה מאז ותמיד".
יש לציין כי למרות הצהרתו, לא נפגש לסרי עם איש ממובילי המחאה. לדבריהם, כאמור, מעולם אף לא פנה אליהם.
עוד כתב לסרי בפוסט כי "בתקופה הקרובה אציג בפניכם תמונה רחבה של הסוגיה הסבוכה הזו, עם הדרכים האפשריות לפתרון, עם אמונה עמוקה שאשדוד תהווה דוגמא ומופת ליכולת להתגבר על הפערים הגדולים באורח החיים בין הקבוצות השונות באוכלוסייה, תוך הכרה בערכים החשובים והבלתי מתפשרים של כל קבוצה ברעותה. אני קורא לזה, 'לחיות ביחד'".