שקד נגד אהרן ברק: דרכך מביאה אותנו למחוזות עריצות המיעוט
שרת המשפטים תקפה את נשיא ביהמ"ש העליון לשעבר על רקע ריאיון שהעניק בסוף השבוע ל"ידיעות אחרונות": "עוד לא סיימנו ללקק את הפצעים מהמפכה החוקתית שחוללת. מבחינתך, כל יריב אידואולגי שלך הוא מבחינתך קבוצה ריקה"
שרת המשפטים איילת שקד פרסמה אמש (ש') פוסט נוקב בעמוד הפייסבוק שלה ובו הגיבה לריאיון שהעניק בסוף השבוע נשיא בית המשפט העליון לשעבר, פרופ' אהרן ברק, למוסף "7 ימים" בעיתון "ידיעות אחרונות". בריאיון הביע ברק דאגה מהכיוון שאליו פונה הממשלה. הוא אף מתח ביקורת אישית על שקד, באומרו כי "דמוקרטיה אינה מבוססת על כך שנבחרי העם יכולים לעשות מה שהם רוצים. לדעתי שרת המשפטים לא מבינה את זה".
שקד כתבה: "קוראי הריאיונות איתך אינם יכולים לפספס את העובדה המצערת שעבורך אוכלוסיית העולם מתחלקת לשתי קבוצות: הקבוצה שמסכימה איתך והקבוצה שלא מבינה (לא חלילה אותך; פשוט לא מבינה)". לדבריה, "מצער לגלות כל פעם מחדש שיריב אידיאולוגי שמבין משהו, ואולי אף מחזיק בתפיסה שונה של צדק, הוא קבוצה ריקה מבחינתך".
שקד הוסיפה: "משפט אחד שאמרת בראיון תפס אותי במיוחד ויש בו משהו: 'אם חוק יסוד החקיקה יעבור זה יחזיר את המשפט הישראלי 25 שנה אחורה'. התכוונת בוודאי למהפכה החוקתית שחוללת ושהדמוקרטיה הישראלית עוד לא סיימה ללקק את הפצעים שזו יצרה בה. ובכן, החדשות הטובות הן שלצד חוק זה גם שאר העניינים שאני עמלה עליהם בשלוש השנים האחרונות, מקדמים אותנו לקראת יישור המסילה שהתעוותה לפני חצי יובל".
השרה תקפה את מינויי השופטים לבית המשפט העליון בתקופת כהונתו של ברק, ואמרה: "אתה טוען ששאלת השמרנות לא רלוונטית במינוי שופטים. מדוע? לטענתך כל השופטים עשויים מקשה אחת. אין הבדל בין שמרנות לאקטיביזם. אולי בגלל שב'משפחה' כולם חושבים אותו דבר. ומי שלא - לא מתחתן איתנו. אלא שלאורך שנותיך כנשיא בית המשפט העליון מינוייך היו כל כך מגוונים ונטולי חשיבות לענייני אג'נדה ושאר ירקות, שעמדת על רגליך האחוריות כדי שרותי ('יש לה אג'נדה') גביזון, לא תמונה לשופטת עליון. אחת המשפטניות המבריקות בישראל נפסלה על ידך. מדוע בעצם?".
על הביקורת של ברק נגדה כתבה: "אתה מתפלא מדוע זכויות אדם מיוחסות אך ורק לצד השמאלי במפה הפוליטית. הפליאה הזו בהחלט במקומה, אלמלא היית שותף מרכזי באותו מפעל בעייתי שמבקש באופן עקבי לייצר את המשוואה: שמרנות משפטית = התעלמות מזכויות אדם. הרי לצד אותה 'פליאה' אתה מנסה לצייר לאורך הריאיון תמונה של אשת קש: שרת משפטים שלא מבינה שדמוקרטיה ללא זכויות אינה דמוקרטיה".
"יש דבר אחד שאני מסכימה איתך: אין סתירה בין היותה של ישראל יהודית ודמוקרטית", סיכמה שקד, אולם הוסיפה: "רק שכאן דרכינו נפרדות: אני דבקה בהפרדת רשויות ובדמוקרטיה אמיתית של שלטון הרוב לצד זכויות אדם; אתה תמשיך כנראה לדבוק בדרך של פרשנות מרחיבה ככל הניתן שמביאה אותנו היישר למחוזות עריצות המיעוט".