פרשת ביטן: הוארך מעצרו של המשנה לראש העיר ת"א
בית משפט השלום בראשון לציון קבע כי ארנון גלעדי, שעל פי החשד קיבל פנייה מח"כ דוד ביטן כדי לסייע בקידום פרויקטים של בנייה בתל אביב, יישאר במעצר חמישה ימים. קודם לכן שוחרר אחד הקבלנים שעוכב לחקירה למעצר בית
בית המשפט האריך היום (א') בחמישה ימים את מעצרו של ארנון גלעדי, המשנה לראש העיר תל אביב, לאחר שעוכב לחקירה בפעם השנייה במסגרת חקירת פרשת השחיתות בעיריית ראשון לציון.
"יש תשתית ראייתית המבססת חשד סביר נגד החשוד", אמר השופט עמית מיכלס על גלעדי. "החשד הסביר מבוסס על מספר מקורות חקירתיים. החלקים המרכזיים שבהם התווספו לחקירה בהמשך, לאחר חקירתו הראשונה של החשוד". סנגורו של גלעדי, עו"ד אריה שרעבי, מסר: "מרשי חף מפשע ואני מאמין שהדבר יתברר בימים הקרובים".
עורכת הדין דפנה וינברג, המייצגת אף היא את גלעדי אמרה ש"סיפק גרסה מלאה לשוטרים עוד בחקירתו הראשונה ולכן אנו מופתעים מהבקשה להארכת מעצר. אין לנו ספק שבעוד כמה ימים תתבהר התמונה במלואה וגלעדי יחזור במהרה לשליחותו הציבורית כנציג תושבי תל אביב-יפו".
גלעדי עוכב הבוקר על ידי המשטרה יחד עם עוד שלושה חשודים נוספים במסגרת חקירת תיק 1803, שבו חשוד גם ח"כ דוד ביטן (הליכוד). שני חשודים נוספים הם קבלנים, וחשודה אחרת היא הלוביסטית והפעילה הפוליטית, מירב שמולי, המשמשת גם כפעילה בליכוד. מעצרה הוארך ב-5 ימים. אחד הקבלנים, בני סולימני, שוחרר למעצר בית בן 10 ימים. המשטרה מייחסת לארבעה חשד לביצוע עבירות שוחד, הלבנת הון, חוק מע"מ ופקודת מס הכנסה.
במשטרה ציינו כי מתבצעים חיפושים בבתי החשודים, שהובאו לחקירה במשרדי להב 433. הוחלט לעכב את הארבעה בעקבות העדות שמסר היזם דרור גלזר, שנחשד בפרשה במתן שוחד לדוד ביטן.
עיכובו הבוקר לחקירה בפעם השנייה של גלעדי, מגיע בעקבות העדות שגלזר - שחשוד במתן שוחד בסך 250 אלף שקלים לביטן - מסר לחוקרי להב 433. עד כה התמקדה החקירה של המשטרה בעיקר בפרויקטים שדוד ביטן טיפל באזור ראשל"צ. אולם בעקבות עדות מפורטת שהעניק גלזר, התברר שזרועותיו של ביטן הגיעו עד לעיר תל אביב. על פי החשד, את קידום הפרויקטים שם הוא ביצע באמצעות גלעדי.
מפרטי החקירה עולה כי ביטן ביקש מגלעדי לעזור לגלזר לקדם פרויקט מגורים לסטודנטים בתל אביב, שבגינו אמור היה גלזר לגרוף כמיליון שקלים לכשיתקבל היתר הבנייה. על פי חשד החוקרים, מטרת העזרה הייתה בין היתר להגדיל את מספר יחידות הדיור.
גלזר כבר חתם על חוזה מול היזמים ולפיהם קיבל 150 אלף שקלים לתחילת העבודה, ועוד מיליון שקלים היה אמור לקבל עם קבלת ההיתר. פרויקט אחר בנחלת בנימין, שם על פי החשד ביקש גלזר להגדיל את מספר יחידות הדיור בבניין מ-10 ל-14 באמצעות פיצול דירות.