איזנקוט לשרים: "לא רואה שילוב בנות בחוד המסתער של צה"ל"
במסגרת סקירה ביטחונית שהעביר לחברי הממשלה התייחס הרמטכ"ל לביקורת על שילוב נשים ביחידות לוחמות בצה"ל: "כל דבר צריך להיות במידה". השר חיים כץ אמר לו: "בטניס נשים משחקות רק 3 מערכות". השר אריאל: "בשביל מה כל הכתבות על ההומואים והטרנסג'נדרים בצבא?"
הרמטכ"ל רב-אלוף גדי איזנקוט העביר היום (א') סקירה ביטחונית לשרי הממשלה ובמהלכה התייחס לשיח הציבורי והפוליטי סביב סוגיית הנשים בצה"ל – ובמיוחד לטענות של גורמים שלפיהן שילוב נשים ביחידות קרביות עלול לפגוע בכושר הלחימה. "ניסו להאשים אותי בפמיניזם אבל אני לא שוביניסט ולא פמיניסט", אמר. "יש שילוב, אבל כל דבר צריך להיות במידה הנכונה. אני לא רואה כרגע שילוב בנות בחוד המסתער של צה"ל. חלק מההתבטאויות שנשמעות בהקשרי השירות המשותף נובעות מחוסר ידיעה ומאג'נדות של בעלי עניין".
הדיון בנושא התעצם בחודשים האחרונים על רקע כמה אירועים. בין השאר, בתחילת דצמבר הסתיימה הכשרתן של 13 לוחמות טנקים ראשונות במערך הגנת הגבולות. בחודש שעבר נרשמה היסטוריה כשמפקד חיל האוויר, אלוף עמיקם נורקין, מינה את רב-סרן ט' לתפקיד מפקדת טייסת תעופה ולאישה הראשונה בתפקיד זה.
רב-אלוף איזנקוט הדגיש בדבריו שלצה"ל דבק באג'נדה אחת והיא להיות חזק ולנצח במלחמה. לדבריו מדיניות מתן ההזדמנות לנשים תימשך גם ביחידות לוחמות, ועל כך אמר לו שר הרווחה חיים כץ: "עובדה שבטניס נשים משחקות שלוש מערכות וגברים חמש מערכות".
שר החקלאות אורי אריאל העיר: "כולנו יודעים שיש בצבא מכל המינים. אבל בין זה לבין להפוך את זה לתפארת מדינת ישראל המרחק רב. אני לא מבין למה יש הפרזה בכתבות שמתפרסמות על טרנסג'נדרים, הומואים ולסביות ושירות בנות. אני רואה פה שלושה עמודים במוספים, ופה חמישה עמודים, עם הכותרת 'בנות בצריח'. רואים שדובר צה"ל הוציא את התמונות. למה צריך את זה? אתם יודעים שזה שנוי במחלוקת. הדובר שלך מקדם את האג'נדות שלך ושלו".
הרמטכ"ל הגיב בחיוך: "הוא לא דובר שלי. הוא מוגדר דובר צה"ל".
השר אריאל: "אז אני אסדר לך פגישה איתו ותשאל אותו כמה כתבות פורסמו ותראה שיש הפרזה שהיא מיותרת ופוגעת בחיילים אחרים. מצד אחד יכול להיות שמישהו מקבל את זה, אבל יכול להיות שמצד שני יש מי שנפגע מזה. אני ממליץ שתגיד לדובר צה"ל שיפסיק עם זה. ריבוי הכתבות על זה לא מועיל". הרמטכ"ל איזנקוט ציין כי תופעת הטרנסג'נדרים בצה"ל היא בטלה בשישים ולא משמעותית.
מאוחר יותר הדגישו בסביבתו של אריאל כי הוא לא מתנגד לשירות נשים, ולראיה בנותיו שירתו בצה"ל. עמדתו של השר היא כפי שנקבע מאז ימי בן גוריון: לכל אישה יש אפשרות לתרום באחת בשירות לאומי או בשירות צבאי.