אחוז הבדואים האקדמאים: פחות מ־5%
בכנס "להמיס את הקרחון בנגב" לקידום חיי השיתוף בין יהודים וערבים שנערך במכללת קיי, נחשפו ממצאים מדאיגים בנוגע לרמת ההשכלה של החברה הבדואית לצד נתונים אופטימיים המעידים על עלייה משמעותית באחוז הנשים הנקלטות בשוק העבודה
"כל מי שחי בארץ בכלל ובנגב בפרט יודע שהאזור מכיל קהילות שונות, והיכולת שלנו לחיות בשיתוף הינה סוד ההצלחה בחיים האלה" ציינה ישראל בתחילת הכנס. "מכללת קיי, מהווה מופת ודוגמה כבר שנים רבות לדרך שבה יוצרים מרחב משותף לסטודנטים מהקהילה היהודית ומהקהילה הבדואית בנגב. בקיי לומדים זהויות ותרבויות ביחד, מתמודדים עם כל דילמה ומתח שהחיים העכשוויים מזמנים".
בהמשך דבריה הסבירה ישראל את החשיבות של תא ידידים יהודי בדואי. "לפני כחצי שנה, כשיזמנו את הקמת תא ידידים, הדבר המתבקש היה להקים תא ידידים יהודי־בדואי, עם שני יושבי ראש בדואי ויהודי, מחציתו מתנדבים ותורמים מהמגזר היהודי ומחציתו מקרב הבדואים. אם בעוד חמש שנים בצורה הדדית ומכובדת כזו יפעלו כל מסגרות הידידים כך- אולי תחושת השותפות תהיה ממשית ואמתית".
ד"ר איברהים אלבאדור ציין כי "לפני כשנה הקמנו תא ידידים משותף יהודים וערבים, תא ידידים משותף גם ביושבי הראש שלו. במכללת קיי לומדים סטודנטים יהודים ובדואים יחד, הם מבלים זמן רב יחד בכיתות הלימוד ומחוצה להן . מטרות תא הידידים הן לקדם חיים משותפים במכללה וכן לקדם ולשווק את מעמדה בחברה היהודית והבדואית בנגב".
במהלך הכנס שמעו המשתתפים את הרצאתו של ת'אבת אבו ראס, מנכ"ל בשיתוף "קרן אברהם" שציין :"אנו נמצאים בשעת כושר בה הממשלה הנוכחית משקיעה 3 מיליארד דולר במגזר הבדואי ועוד 130 מיליון בהשכלה גבוהה. אלה סכומים שאף ממשלה קודמת לא השקיעה, ויש לנצל את ההזדמנות הזו". עוד ציין אבו ראס בדבריו כי "החברה הבדואית סבלה במשך שנים רבות מהזנחה קשה, וכי המצב קשה גם כיום וחובה לעשות מאמצים על מנת להעלות את רמת ההשכלה במגזר. כיום רק 22% מהבדואים שמסיימים תיכון עומדים בתנאי הסף של ההשכלה הגבוהה ורק ל־4.9% יש תואר אקדמי. דבר זה חייב להשתנות". נתון בעייתי נוסף שהוצג, היה שיעור הבדואיות בשוק העבודה העומד כיום על 24% בלבד, אולם נמצא בעליה משמעותית כאשר לפני עשור 10% בלבד מהבדואיות לקחו חלק בשוק העבודה.
בהמשך דבריו דיבר אבו ראס על החיים המשותפים בקמפוס. "האקדמיה היא המקום הראשון בו יהודים וערבים נפגשים, היא יכולה לשמש כסוכן שינוי וליצור מנהיגות חינוכית, חברתית ופוליטית. על מנת שדברים אלו ייושמו צריכים ראשית כל לחייב את הסטודנטים לקחת קורסים בנושא רב תרבותיות, לדאוג ליצירת מרחב פיזי רב תרבותי - שילוט בערבית וכו', הכרת השפה והתרבות הערבית וכן פעולות אקטיביסטיות משותפות".
אריה קליינמן, יו"ר דירקטוריון המכללה ויוזם הקמת תא הידידים, בירך את באי הכנס והציג את הפעילות הענפה והחשובה של המכללה לכל אוכלוסיית הנגב.
נשיאת המכללה, פרופ' לאה קוזמינסקי, הודתה בראשית דבריה לפעילי תא הידידים וציינה: "לתא הידידים של מכללת קיי שותפים חברים יקרים, תושבי הנגב ברובם, שמכללת קיי יקרה לליבם ושמעוניינים להביא את דברה בפני קהלים רחבים. בראש תא הידידים עומדים גברת חסיה ישראלי וד"ר איברהים אלבדור, המייצגים את החזון של מכללת קיי לחיים משותפים בין הקהילות בנגב, יהודים ובדואים כאחד. אני מודה לכל ידידי מכללת קיי הפועלים לקידום האחריות החינוכית והחברתית שלנו בנגב".
בהמשך הכנס התקיים מופע של תיאטרון פליבייק באר שבע, אשר הציגו חוויות ודילמות של המשתתפים בנושא החיים בשיתוף ורב תרבותיות.