חיזבאללה בסרטון מאיים: טילים לעבר אסדות הגז
ברקע הצהרת מנהיגי לבנון נגד הקמת חומה ישראלית בגבול בין שתי המדינות, והמאבק על הבעלות על "בלוק 9" בשטחי המים הכלכליים של לבנון, פרסם ארגון הטרור כרוזים וסרטון לצורך המחשת האיום כלפי ישראל: "מי שפוגע באתרים הלבנוניים - ייפגעו האתרים שלו"
בלבנון מסמנים את הסוגיה המרכזית הבאה במתיחות מול ישראל - המאבק על הזכויות הנוגעות לגז הטבעי בחלקה השנויה במחלוקת, "בלוק 9", במים הכלכליים של לבנון ונגד הקמת חומה ישראלית בגבול בין שתי המדינות. הסוגיה גררה תגובות רבות בזירה הפוליטית המקומית, והשיא הגיע היום (שלישי) בהתייחסות משותפת של שלושת האישים הבולטים בפוליטיקה הלבנונית: הנשיא מישל עוון, ראש הממשלה סעד אל-חרירי ויו״ר הפרלמנט נביה ברי, לאחר פגישה שערכו בארמון הנשיאותי בביירות.
גם בחיזבאללה לא התעלמו מהסוגיה והחלו היום להפיץ כרוזי תעמולה שמצטטים דברים שנשא מזכ"ל הארגון, חסן נסראללה, באחד מנאומיו בתקופה האחרונה, בהם הבהיר כי לבנון לא תוותר על זכויותיה במים הכלכליים שלה. בכרוזים גם הביעו איום מפורש כלפי ישראל: "מי שפוגע באתרי הנפט והגז במים הכלכליים של לבנון - יפגעו האתרים שלו, והוא יודע שלבנון יכולה לעשות זאת". בסרטון שפורסם במקביל לכרוזים הוצגה תמונתו של שר הביטחון אביגדור ליברמן ולצדה הוצג קטע מדבריו לגבי הבעלות של ישראל על שטח זה. לאחר מכן, הוצגו תמונות של אסדות הגז הישראליות ושיגורי טילים, לצורך המחשת האיום מלבנון כביכול.
נראה שבארגון לא מעוניינים לפספס את ההזדמנות להרוויח מעט נקודות זכות בזירה הפנימית, בעיקר לקראת הבחירות לפרלמנט שצפויות להיערך בקרוב במדינה לאחר תקופה ארוכה של מגעים בין הכוחות הפוליטיים.
בלבנון בונים על משאבי הטבע שנמצאים בשטחי המים הכלכליים של המדינה, שצפויים להזרים סכומי כסף מכובדים שיסייעו להתניע תהליכים במדינה וכמובן לצמצם את החוב הלאומי. לפי נתונים שפורסמו בכלי תקשורת ערביים, שטח המים הכלכליים של לבנון מוערך בכ-22 אלף קמ"ר, בעוד שגודלו של "בלוק 9", מוקד המחלוקת, הוא 854 קמ"ר. לאחרונה פתחו במדינה מכרזים לקבלת הצעות מחברות זרות לחיפוש נפט בכמה אתרים בחופי לבנון, ובין היתר גם בשטחו של "בלוק 9".
שר הביטחון ליברמן התייחס לסוגיה בשבוע שעבר, האשים את חיזבאללה בפרובוקציות ואמר שישראל נסוגה לגבול הבינלאומי עם לבנון וכי היא מקימה את החומה בשטחה. ליברמן התייחס למכרז הראשון שפרסמה לבנון לחיפוש גז ונפט לחופיה ואמר שתהיה זו טעות מצידן של חברות בינלאומיות להשתתף בו.
דברים אלה של ליברמן עוררו שיח זועם בלבנון, שם התרעמו על הטענה לבעלות ישראלית בשטח זה, שניתן ללבנונים בהתאם לסיכומים בינלאומיים, כך לטענתם. בין הסוגיות המרכזיות שנידונו בפגישה בין הנשיא, ראש הממשלה ויו"ר הפרלמנטו הלבנוני, עלתה גם הצהרתו של ליברמן לגבי הבעלות על בלוק 9 בשטחי המים הכלכליים של לבנון.
"בחנו את הנתונים שעומדים לפנינו לגבי השלכות האיומים מצד ישראל, ואנו רואים בכך פגיעה ברורה בהחלטת מועצת הביטחון מספר 1701, ואיום ישיר על היציבות באזור הגבול מאז שיושמה ההחלטה בחודש אוגוסט 2006, בשיתוף פעולה של צבא לבנון עם כוחות יוניפי"ל. המשתתפים הסכימו להמשיך במאמץ בכל המישורים כדי למנוע מישראל לבנות את גדר הבטון בתוך שטחי לבנון", כך נמסר בהודעת הסיכום של הפגישה.
עוד בשבוע שעבר התייחסו בארגון הטרור הלבנוני להצהרות של ליברמן, ובהודעה רשמית מטעם הארגון נמסר: ״ההצהרות של ליברמן הן ביטוי חדש לתאוות הבצע של ישראל מול העושר של לבנון, אדמתה ושטחה הימי. הן חלק מהמדיניות התוקפנית נגד לבנון, ריבונותה והזכויות הלגיטימיות שלה. אנו תומכים בעמדותיהם של הנשיא, רה"מ ויו"ר הפרלמנט נגד התוקפנות החדשה הזו, ומדגישים כי נתנגד לכל פגיעה בזכויות הנפט והנפט".
מוקדם יותר היום, במהלך סיור שערך עם שרי הקבינט המדיני-ביטחוני בגבול הצפון, אמר ראש הממשלה בנימין נתניהו: "פנינו לשלום, אבל אנחנו ערוכים לכל תרחיש - ואני לא מציע לאיש שינסה אותנו".