שתף קטע נבחר

 

נגד הגירוש: יותר מ-2,000 הפגינו מול שגרירות רואנדה

מבקשי מקלט מאריתריאה ומסודן הפגינו מול השגרירות בהרצליה פיתוח ומחו על ההסכם לגירושם אליה. הפגנות דומות צפויות להתקיים מול שגרירויות רואנדה במקומות נוספים בעולם

 

 

ההפגנה נגד גירוש מבקשי המקלט    (צילום: משי בן עמי)

ההפגנה נגד גירוש מבקשי המקלט    (צילום: משי בן עמי)

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

 

יותר מ-2,000 מבקשי מקלט מאריתריאה ומסודן הפגינו בצהריים (יום ד') מול שגרירות רואנדה בהרצליה פיתוח. המפגינים מחו על ההסכם שעליו חתמה רואנדה עם ישראל לגירושם לתחומה. הפגנות דומות צפויות להתקיים מול שגרירויות רואנדה ברחבי העולם.

 

המפגינים קראו "לא ניפול לייאוש, נעצור את הגירוש", "הכרה בפליט זו חובה מוסרית", "לא קונים לא קונים תוכניות של גזענים" ו"פליט לא מגרש פליט". המפגינים צעקו "בושה, בושה", Shame on you Rwanda וגם We are not for sale.

 

אחד המפגינים, עוואט אשבר מאריתראה (37), סיפר שהוא הגיע לארץ כבר ב-2008. "אני גר בפתח תקווה, בגלל שהייתי בחולות אסור לי לגור בתל אביב. ביקשתי מקלט ועד עכשיו לא נתנו לי תשובה. אם החברים שלי מגורשים אז גם אני אגורש, בגלל זה אני מפחד".

 

ההפגנה של מבקשי המקלט מול שגרירות רואנדה, היום (צילום: מוטי קמחי) (צילום: מוטי קמחי)
ההפגנה של מבקשי המקלט מול שגרירות רואנדה, היום(צילום: מוטי קמחי)

 (צילום: מוטי קמחי) (צילום: מוטי קמחי)
(צילום: מוטי קמחי)

 (צילום: מוטי קמחי) (צילום: מוטי קמחי)
(צילום: מוטי קמחי)

"אנשים נרצחים ברואנדה, נעלמים בדרך" (צילום: מוטי קמחי) (צילום: מוטי קמחי)
"אנשים נרצחים ברואנדה, נעלמים בדרך"(צילום: מוטי קמחי)

 

 

רפרודוקציה של מבקשי המקלט -  זה מה שמחכה לנו ברואנדה (צילום: מוטי קמחי) (צילום: מוטי קמחי)
רפרודוקציה של מבקשי המקלט - זה מה שמחכה לנו ברואנדה(צילום: מוטי קמחי)

המפגין אמר שאם המדינה תגיד לו ללכת לכלא, הוא יעשה זאת. "אם המדינה מסכימה שאני אהיה בכלא, ברור שאני אהיה, מה אתה יכול לעשות? אתה מבקש מקלט, לא מבקש כלא, אבל אם המדינה אומרת תלך לכלא, אני הולך לכלא, אין לי ברירה".

 

למה הגעת לכאן, דווקא לשגרירות רואנדה?

"באנו לשגרירות רואנדה כי יש הסכם בין רואנדה לישראל. היום יש הרבה הפגנות, גם בגרמניה, בהולנד, בדנמרק, בארה"ב, בקנדה. ההסכם הזה הוא ההסכם שלנו למות. אנחנו אומרים: לא לעשות הסכם עם רואנדה בשביל שאנחנו נמות ונהיה בסכנה".

 

המפגינים מול שגרירות רואנדה. מעדיפים ללכת לכלא ()
המפגינים מול שגרירות רואנדה. מעדיפים ללכת לכלא
 

תומאס יוהנס, בן 29 מאריתריאה, נמצא שש שנים בישראל וכעת הוא שוהה במתקן "חולות". "הגשתי בקשת מקלט לפני כשנתיים ועדיין לא קיבלתי תשובה", הוא אמר. "אני לא אלך לרואנדה. זה קשה גם להיכנס לכלא אבל אין מה לעשות, זו סכנת חיים ברואנדה. שמעתי מאנשים שעזבו מרצון - 'כאילו' מרצון - על מה שקורה שם. אנשים נעלמים שם, אנשים מנסים להגיע לאירופה ונרצחים בדרך. אף אחד מהחברים שלי לא מתכוון לעזוב, כולם ייכנסו לכלא. אני קורא לממשלת רואנדה שלא תיקח שום בן אדם ולממשלת ישראל אני אומר - אסור למכור בני אדם במאה ה-21".

 

אחד ממבקשי המקלט המוחים אמר: "אנחנו מבקשים מרואנדה - אל תשתפי פעולה עם זה. אנחנו בני אדם, אנחנו לא חפץ. אם אתם אומרים שאין הסכם, למה בישראל אומרים שיש? אומרים שאנחנו עוזבים מרצון, אבל אף אחד לא יעזוב מרצון, מכריחים אותנו. אנחנו מבקשים מהישראלים להבין אותנו. לא הגענו מרצון ולא נעזוב מרצון".

 

"זה נגד המוסר היהודי"

בהפגנה השתתפו גם ישראלים שמתנגדים לגירוש. גידי אייזן (26) מתל אביב אמר: "יצאתי מהעבודה ובאתי להפגין כי זו מטרה מאוד חשובה. אלה הפנים של המדינה וזה מאוד עצוב מה שאנחנו עושים להם. הם פליטים שבאו לכאן, למדינת היהודים, כדי לקבל הגנה ואנחנו בתגובה רוצים לגרש אותם למקום שבו ייחטפו, ייהרגו ואולי יפגשו את דעאש. זו לא ההפגנה הראשונה שלי למענם, אני מעורב במאבק הזה ופעיל במאבק. קשה לי עם כל השקרים שמופצים, יש פה אנשים שאם יקשיבו לסיפורים שלהם יגלו היסטוריה של זוועות. האטימות של המדינה שהוקמה על ידי ניצולי שואה היא מקוממת".

 

חווה, מפגינה ישראלית אחרת, הוסיפה: ״אני בת של פליטים, ומה שאנחנו עושים זה לא אנושי ונגד המוסר היהודי ומה שגדלנו עליו. באתי היום להפגנה בפעם הראשונה, כי נראה לי לא בסדר לשלוח אנשים אל מותם. יש מספיק עדויות משם שגונבים מהם את הכסף, שהם צריכים לברוח ממקום למקום ושחייהם בסכנה".

 

השר לשעבר פרופ' אמנון רובינשטיין אמר היום לאולפן ynet: "אנחנו חתומים על אמנת הפליטים שמחייבת שני דברים: לבדוק את הבקשה באופן אינדיבידואלי, ועשינו את זה רק לגבי חלק קטן מהשוהים כאן. דבר שני, לא להחזיר אותם למדינות שבהן צפויה להם סכנה. אלה שני הדברים שאנחנו חייבים לעשות, ואנחנו יכולים. בשבילנו מספר כזה של 40 אלף אנשים הוא לא בעיה כלכלית. יש בעיה של ריכוז בדרום תל אביב, אני יכול להבין את השכנים, אבל אם תיתן להם הכשרה מקצועית הם יתפזרו בארץ".

 

בחודש ינואר האחרון הפגינו כ-2,000 מבקשי מקלט מול השגרירות רואנדה בהרצליה פיתוח בדרישה שהיא לא תשתף פעולה עם ישראל בגירושם אליה.

 

רואנדה הכחישה בחודש שעבר כי חתמה על הסכם עם ישראל לקלוט את מבקשי המקלט. "רואנדה מוכנה לסייע בכל דרך שתוכל, מוגבלת ככל שתהיה, בקבלה מסבירת פנים של כל מי שיגיע לגבולותיה מרצון וללא כל כפייה וזקוק לבית", נכתב בציוץ שפורסם בחשבון הטוויטר הרשמי של ממשלת רואנדה. "בהתייחס לשמועות שהתפרסמו לאחרונה בכלי התקשורת, ממשלת רואנדה מבקשת להודיע כי מעולם לא חתמה על שום הסכם סודי עם ישראל בנוגע ליישוב מחדש של מהגרים אפריקנים".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: מוטי קמחי
ההפגנה בהרצליה, היום
צילום: מוטי קמחי
מומלצים