שתף קטע נבחר
 

החברות שיעשו את העיר שלכם חכמה

השבוע יתקיים יריד MuniExpo, בגני התערוכה בתל אביב לצד ועידת השלטון המקומי וקק"ל שיציג חדשנות, ופיתוחים בתחום הסייבר, פתרונות IT, חממות טכנולוגיות וחברות סטארט-אפ רלוונטיות. הכירו כמה מהחברות הישראליות שיככבו שם ויהפכו את הערים בישראל לחכמות יותר

בשיתוף מרכז השלטון המקומי

 

ישראל ממוקמת בין המדינות המובילות בעולם באחוזי אוכלוסיית ההתיישבות העירונית. 90 אחוז מתושבי המדינה גרים בישובים עירוניים - 75% מתגוררים ב-76 ערים, ו-15% נוספים ביישובים בעלי אופי עירוני. בשנים האחרונות, עם התפתחות טכנולוגית מטאורית והרחבת מושג 'העיר החכמה', כבסיס לפיתוח ושגשוג מקומי, גם במערכות האורבניות וגם בישובים הכפריים גוברים הצורך והעניין במערכות מתוחכמות לשיפור השירות, הקשר, השליטה והבקרה במרחב הקהילתי.

 

ביריד MuniExpo, שמארגן מרכז השלטון המקומי בין התאריכים 13-14.2.18, בגני התערוכה בתל אביב, יתקיים יריד חדשנות אורבנית. באירוע השנתי של מרכז השלטון המקומי בשיתוף קק"ל יוצגו לצד יריד החדשנות, מגוון חידושים ופיתוחים בתחום הסייבר, פתרונות IT, חממות טכנולוגיות וחברות סטארט-אפ רלוונטיות.

 

מוניאקספו 2017 ()
מוניאקספו 2017

 

MuniExpo הוא המפגש הגדול ביותר של השלטון המקומי בישראל והוא נערך בפעם השנייה. יריד זה משתווה לכנסים הבין לאומיים המובילים; יריד החדשנות בברצלונה, כנס Smart Cities בניו יורק וכנס IFAT, שנערך בגרמניה.

 

הכנסים שנערכו עד היום התמקדו בעיקר בחדשנות בתחומים ממוקדים - וואטק- לפתרונות מים, אגרו טק - לחדשנות בחקלאות וכדומה. היריד השנה הוא הכנס הראשון בישראל, שמרכז את הספקים המוניציפאליים, חברות טכנולוגיה עם פתרונות מוניציפאליים, ישתתפו בו בכירי ממשל והדרג המקצועי הבכיר ברשויות המקומיות, וכולו יתרכז בחדשנות האורבנית על כל היבטיה.

 

לצד היריד והתערוכה יתקיימו גם כנס בין לאומי עם נציגים של מעל 80 רשויות מרחבי העולם, כנסים מקצועיים עם כ-120 דוברים מהשורה הראשונה בתחום הציבורי, פורום מנכ"לים ובעלי תפקידים מרשויות ברחבי העולם; מנ"מרים, מנהלי סייבר ועוד.

 

יו"ר השלטון המקומי חיים ביבס על התערוכה    (צילום: אורי דוידוביץ)

יו"ר השלטון המקומי חיים ביבס על התערוכה    (צילום: אורי דוידוביץ)

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

 

כל המשתתפים ידונו בכנס בחדשנות ובפתרון בעיות מוניציפליות גלובליות. בין האורחים מרחבי הגלובוס אפשר יהיה לפגוש את ראשי הערים של מילווקי, ארה"ב, של זנזיבר בטנזניה, בכיר עיריית פיראוס ביוון, ראשי ערים ממלאווי וקמרון באפריקה, מבוליביה, פרו, טאיוואן, פולין ועוד עשרות ערים ברחבי העולם.

 

פיתוחים מתקדמים לשרות האזרח

בשלושת ימי הכנס יתארחו ראש הממשלה בנימין נתניהו, שרי הממשלה, חברי כנסת, מנכ"לים של חברות ענק במשק, בכירים בצה"ל, מומחי סביבה, ראשי ערים ומועצות מקומיות, אנשי תקשורת ובכירים נוספים במשק, שרואים את התמונה הגדולה של המרחב המוניציפלי. במסגרת הכנסים המקצועיים יתקיימו מושבים בנושאי מהפכת השירות בעיר בעידן הדיגיטלי, פתרונות תחבורה מתקדמים בעידן הפקקים, תכנון אורבני חדש, סוגיות רווחה ועוד.

 

ארי שטיינברג, המשנה למנכ"ל מרכז השלטון המקומי מציין כי אמנם הוקצו תקציבים בכמה תכניות ממשלתיות לטובת הפיכת הערים לחכמות, אך ללא הבנה של הצרכים בשטח ובדרכי היישום, הקצאות הכספים אינן אפקטיביות. "כיום הערים מחפשות בעיקר גורם מקצועי שיוכל להוביל את הטמעת המערכות הנדרשות, ולסייע להן במימוש התקציבים כדי ליישם את נושא החדשנות הלכה למעשה בניהול העירוני.

 

לדבריו, מרכז השלטון המקומי מחזיק בכלים המתאימים, ולו ההבנה של צרכי הרשויות וקשרים עם משרדי הממשלה. "המרכז יכול לתכלל את הנושא וללוות כל רשות בדרכה לאמץ את מודל העיר החכמה. הממשלה צריכה לשתף פעולה עם השלטון המקומי, כדי להבטיח שהדברים אכן יצאו לפועל בהתאם לצרכי הרשויות. ללא שיתוף פעולה בנושא, התקציבים שמשרדי הממשלה מקצים לטובת הדיגיטציה יחזרו לקופת האוצר וירדו לטמיון".

 

ארי שטיינברג, המשנה למנכ"ל מרכז השלטון המקומי.  (צילום: יח"צ) (צילום: יח
ארי שטיינברג, המשנה למנכ"ל מרכז השלטון המקומי. (צילום: יח"צ)

 

ביריד יפגשו אלפי המבקרים מאות חברות טכנולוגיה וחדשנות ישראליות, שמציגות הישגים ופיתוחים בישראל ובעולם, שמשפרים כבר עכשיו את חיי האזרח, במגוון תחומים, משרות לתושב, עבור בחיי הרווחה הקהילתיים ועד פיתוחים משני תפיסה בתחומים הביטחוניים בעורף. עם חלק מאותן חברות, נפגשנו לקראת היריד.

 

פתרונות מיפוי תלת מימדיים

סימפלקס היא חברת שירותי צילום ומיפוי אווירי, שמתמחה בצילום תלת ממדי, ברזולוציה מהגבוהות בעולם, עבור ערים שלמות. החברה מציעה גם מגוון שירותי GIS לרשויות מקומיות כגון מענה לתיקון 116, פענוח, תצלומים אנכיים ואלכסוניים. אבי אפללו, שותף ומנכ"ל החברה מספר שהחברה הוקמה כחברת סטארט-אפ עם שותפים, שניהם דוקטורים לגיאו אינפורמציה מהטכניון ויחד, שלושתם המציאו את הטכנולוגיה.

 

- איך משרת צילום תלת ממדי את הסביבה העירונית?

"המערכת היא מערכת צילום עם יכולות עיבוד משוכללת לתלת ממד מלא. רמת הדיוק של התרגום לצילומים שלנו, מגיעה לרזולוציה של 3 ס"מ (כל פיקסל מייצג 3 ס"מ במציאות) וזה מייצר מודל תלת מיימדי מאד מתקדם. יש לזה ערך רב לתכנון עירוני, לפיקוח עירוני, לשליטה בעת חרום ויכול להוות בסיס לתכנון ערים חכמות.

 

"אנחנו יודעים איך תראה שכונה עתידית, איך ישפיע בניין על סביבתו אבל המערכת שלנו יכולה לתת שירותים גם לתחום הארכיאולוגיה, לעזרת כוחות הביטחון, לערים חכמות ולשליטה עירונית".

 

אפללו מסביר לנו, שהמוצר של סימפלקס עשה רק ב-2017 הדמיות ל-7 ערים שונות בארץ, חלקן – כמו ירושלים ונתניה – גם יציגו את ההדמיות ביריד. "אנחנו מתחרים במוצרים דומים במהירות העיבוד שלנו, ברמת הרזולוציה ובמחיר", הוא אומר. "עובדה שאנחנו עובדים בעוד מקומות בעולם כמו בארה"ב, בקנדה, בסין, בהודו ובדרום אמריקה".

 

- תסביר איך היישום משפר פעילות מוניציפלית

"לאחרונה שמה המשטרה בירושלים מצלמות חדשות. פעם זה היה נעשה פיזית וזה היה מאד מסוכן עבור המודדים. עכשיו, מול ההדמיה, הם יכולים לעשות הכל מהמשרד ולהבין מה רואים ומהיכן ובהתאם להתקין את המצלמות".

 

פארקים אתגריים לרכיבה נכונה וחווייתית

חברת "עז הרים" קבעה לעצמה יעד - הנגשת כל ישוב בישראל לחוויה של רכיבת אופניים אתגרית וסקייטבורד. הפארקים הציבוריים שהיא בונה מיועדים לבילוי של כל המשפחה ויש בהם אפילו מתחמי בימבות לקטנטנים.

המתחמים, שבונה החברה, מעודדים פעילות גופנית באוויר הפתוח, בפארק אתגרי, תקני, בטיחותי וסגור והכל במטרה אחת - פיתוח מיומנויות הרכיבה ועידוד הספורט.

 

להנגשת חווית הפעילות האתגרית לכל ילד.  ()
להנגשת חווית הפעילות האתגרית לכל ילד.

בועז גורן, מייסד ומנכ"ל החברה מספר ש"עז הרים" קיימת כבר 15 שנה וכבר עשור היא מפתחת מוצרים חדשים, ביניהם הפארקים. את החברה מאייש צוות מקצועי ומאד מנוסה, שמגיע מעולם הספורט והעשייה האתגרית. "העבודות שלנו ברשויות המקומיות הן פרי פיתוח של שנות ניסיון ברמת החווייתית של הנדסה אזרחית עם תכנון, אדריכלות נוף וערך של חווית הרכיבה", הוא מספר.

 

החברה בנתה בארץ כמעט 50 פאמפימנג טרק - מסלולי רכיבה ללא דיווש שנעזרות בתנועות גוף בלבד. המסלולים האלה מהווים את לב הפארקים. היא גם הקימה יותר מ-15 סקייט פארקינג ובשנה האחרונה הקימו פארק לסקייטבורד קארבר, שהוא סקייטבורד שמדמה תנועה של גלישת גלים, באשקלון." זה הפארק הראשון מסוגו בעולם", מספר גורן בגאווה.

 

"הקונספט שעומד מאחורי כל זה הוא הרצון להנגשת חווית הפעילות האתגרית לכל ילד, בכל ישוב והכל בחינם. אנחנו בקשר עם הרשויות והמועצות, שמזמינות את העבודות ואותם נפגוש בתערוכה. ויש עוד עניין, הרשויות מזמינות את העבודות מתקציבים למתקנים ומשחקים, המדינה בונה דרכנו פארקים שמחזירים לציבור. זו פעילות הוליסטית למשפחה כולה. עכשיו אנחנו עם הפנים לאירופה, שם אנחנו מתקדמים לקראת שיתופי פעולה", הוא מסכם.

 

גנים מוזיקליים לקהל הרחב

חברת "גן וצליל" היא חברה של השותפים והחברים מילדות, ישראל בן עמי ורועי ביטון. החברה מקימה גנים מוזיקליים, שמורכבים מכלי נגינה עמידים לתנאי מזג אוויר שונים ומוצבים במרחב הציבורי ובבתי הספר. הגנים מעלים את הנגישות למוזיקה לציבור הרחב כולו.

 

"רועי תמיד בנה כלי נגינה מיניאטוריים", מספר בן עמי. "אני הגעתי מהעיתונות ואת החברה הקמנו לאחר שלרועי היה חזון לכלי נגינה בכל גודל רצוי ובכל מקום. אני נזכרתי בפסטיבל הפסנתר, שהתקיים בזמנו בתל אביב ומכאן בא הרעיון לכלי נגינה במרחב הציבורי".

 

החברה שלהם קיימת כחמש שנים והיא הקימה כבר כ-100 פינות נגינה בכ-100 מוסדות חינוך וכ-15 פארקים במרחבים ציבוריים בכל רחבי הארץ, שפתוחים לקהל בחינם. בתערוכה הם רוצים להעמיק את החשיפה לעוד מועצות מוניציפליות.

 

מערכת שליטה ובקרה עירונית

במסגרת תערוכת MUNI-Expo תציג מוטורולה סולושנס ישראל את חזון החברה לעיר חכמה ובטוחה. בין השאר תוצג מערכת שליטה ובקרה עירונית המשלבת יכולות ניתוח מתקדם של מגוון מקורות מידע בעיר, כגון: מצלמות אבטחה, לחצני מצוקה, חיישנים ועוד. המערכת מסוגלת לבצע ניתוח וניטור וידאו אוטומטי ולהתריע במגוון מקרים כגון התקהלות חריגה, שוטטות באזורים המועדים לפשיעה ועוד. בדוכן יוצגו אף מגוון פתרונות בתחום הIIoT שפותחו במוטורולה: בקרת מים חכמה, ניטור מזג אוויר, ניהול חניות חכם ועוד.

 

מערכת שליטה ובקרה עירונית.  ()
מערכת שליטה ובקרה עירונית.

 

בנוסף, תציג מוטורולה פתרון תקשורת 'לחץ-דבר' (PTT) בשם WAVE המאפשר קשר אישי וקבוצתי על גבי כל רשת אינטרנט (WiFi, LTE, סלולר) ומתממשק עם מערכות תקשורת רדיו קיימות.

 

פתרונות קשר לעת שגרה וחירום גם יחד

קבוצת ארומיד היא חברה ותיקה בתחום הקשר האלחוטי, פתרונות תקשוב בעולם, בתחומי הקשר האלחוטי על רשת הסלולר או באמצעות אינטרנט אלחוטי. ארומיד מלווה את המועצות והעיריות הרבות שאיתן היא עובדת, בהקמה ובתפעול שוטף, בשגרה ובחרום.

 

החברה הוותיקה נותנת פתרונות בטחון ועובדת עם משרד הביטחון, השב"ס, משרדי הממשלה, בתחום קשר הרדיו. מה שטוב לאלה, טוב גם למרחבים המוניציפליים. במישור הבין לאומי מייצגת החברה את מכשירי הקשר של קנווד העולמית. בנוסף, מחזיקה החברה ציוד ושינוע של אותות וידאו ואודיו בזמן אמת ובצורה רציפה. היא מייצגת חברת לוויינים אמריקאית ויש לה פס ייצור למכשירי קשר ומכשירי סלולר יחודיים.

 

גיל פלד, סמנכ"ל פיתוח עסקי בחברה מספר שבתערוכה יתמקדו בהצגת שלושה תחומים:

 

1. עולם קשר הרדיו אלחוטי האנלוגי והדיגיטלי ברמה רציפה (טראנקינג), שיכול לשמש גם בשגרה וגם בחרום.

2. עולם הסלולר האלחוטי, שמאפשר לאנשי המועצות להיות בקשר ביניהם ומאפשרים קשר לא טלפוני עבור מאבטחים, פקחי אכיפה, אנשי תפעול ועוד. אלה מכשירים מאד אמינים מבחינת תפקוד ומשמשים כרשת מנהלתית.

3. מערכות קשר אמינה ושרידה בשגרה ובחרום, שמשמשות את הרשות המקומית כיחידה ביטחונית לכל דבר.

  

בשיתוף מרכז השלטון המקומי

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים