לעצור את לוחמי חיזבאללה: חומה מול ראש הנקרה
בגובה של עשרות מטרים, כדי להקשות על פלוגות "רדואן" של חיזבאללה לכבוש יישוב או מוצב ישראלי: לאחרונה החלו עבודות להקמת המכשול סמוך לנקודה הצפונית במישור החוף הישראלי, כחלק מפרויקט החומה בגבול לבנון. כך זה נראה
צה"ל ממשיך בהקמת החומה בגבול הצפון - ובלבנון מחדשים את האיומים: בשבועות האחרונים החלו באזור ראש הנקרה עבודות להקמת חומה, כחלק מפרויקט הנדסי של כמה שנים שמבוצע בפיקוד הצפון לחיזוק התשתית המבצעית לאורך הגבול, מהים התיכון ועד הר החרמון.
הפרויקט כולל הקמת חומות בגובה של כעשרה מטרים ואף יותר, בנקודות מאוימות ובקרבת יישובים. זאת, כדי למנוע שליטה טופוגרפית באש, בתצפית או בעזרת שטחים מתים שמסייעים לייצר נתיבי חדירה מוסתרים. לרוב, חומות אלה מוקמות בקרבת יישובים צמודי גבול כמו מטולה ומשגב עם. ראש הנקרה היא הנקודה הצפונית במישור החוף הישראלי.
בצה"ל הבהירו לא אחת, גם ליוניפי"ל, כי כלל העבודות הללו והקמת המכשול מתבצעים בשטח הישראלי ללא גלישה לקו הגבול או צפונה ממנו. המטרה הכללית של המכשול והחומות היא להקשות על פלוגות "רדואן" של חיזבאללה, המכילות עשרות רבות של לוחמים מיומנים, לחדור לישראל בעימות הבא ולנסות לכבוש מוצב או יישוב ישראלי.
מנגד, טען אתמול (ד') דובר יוניפי"ל כי ישראל החלה להוציא לפועל עבודות מדרום לקו הכחול וציין כי בארגון עוקבים אחר המתרחש. הדובר, שצוטט בכלי תקשורת בלבנון, אמר כי בארגון נמצאים בקשר עם הגורמים משני צדי הגבול במטרה לפתור את הסוגיה ולמנוע מתיחות או הסלמה. רשת "אל-מיאדין" הלבנונית אף דיווחה מפי גורם ביטחוני לבנוני כי צה"ל החל לבנות את חומת הבטון, אך מחוץ לנקודות עליהן לבנון הביעה הסתייגות מראש וסירבה לבנייה בהן.
הקמת החומה אינה המחלוקת היחידה על הפרק בין ישראל ללבנון. בימים האחרונים התגבר העימות סביב שדות הגז. שר האנרגיה יובל שטייניץ התראיין באולפן ynet בנושא, וסוכנות הידיעות רויטרס ציטטה את דבריו ל-ynet. "אנחנו מקווים ומוכנים להגיע לפתרון דיפלומטי בנושא", אמר שטייניץ. זו גם הייתה הכותרת של "אל מיאדין", שהביא אף הוא את דברי שטייניץ ל-ynet.
לצד זאת, הבהיר שטייניץ בראיון: "רק שלא יאיימו, ודאי שלא יחדרו למים הכלכליים שלנו. אם חס וחלילה יתקפו אותנו, התגובה תהיה הרבה יותר חריפה, מהירה וחד-משמעית מבעבר. מדינת ישראל היא המדינה החזקה באזור ואנחנו נגן על המים הכלכליים שלנו, על האסדות ומאגרי הגז הטבעי שלנו". שטייניץ אמר את הדברים לאחר שבכירים במערכת הפוליטית בלבנון וכן חיזבאללה התייחסו לבניית החומה בגבול ולמאבק על הזכויות הנוגעות לגז הטבעי בחלקה השנויה במחלוקת, "בלוק 9", במים הכלכליים של לבנון.
כל זאת, בעקבות האיומים מלבנון. שלושת האישים הבולטים בפוליטיקה הלבנונית - הנשיא מישל עוון, ראש הממשלה סעד אל-חרירי ויו"ר הפרלמנט נביה ברי - הצהירו כי יש לפעול בזירה האזורית הבינלאומית כדי למנוע מישראל לבנות את החומה בגבול, דבר שלטענתם פוגע בריבונותם.
השלושה דנו בפגישה מיוחדת בארמון הנשיאותי בביירות ב"איומים הישראליים" ש"הם רואים בהם איום ישיר ליציבות אזור הגבול". לדבריהם, "בחנו את הנתונים שעומדים לפנינו לגבי השלכות האיומים מצד ישראל, ואנו רואים בכך פגיעה ברורה בהחלטת מועצת הביטחון מספר 1701 ואיום ישיר על היציבות באזור הגבול מאז שיושמה ההחלטה בחודש אוגוסט 2006, בשיתוף פעולה של צבא לבנון עם כוחות יוניפי"ל". השלושה הסכימו "להמשיך במאמץ בכל המישורים כדי למנוע מישראל לבנות את גדר הבטון בתוך שטחי לבנון".
גם חיזבאללה שיגר מסרים לעבר ישראל: הארגון הפיץ כרוזי תעמולה שמצטטים דברים שנשא מזכ"ל הארגון, חסן נסראללה, באחד מנאומיו בתקופה האחרונה, בהם הבהיר כי לבנון לא תוותר על זכויותיה במים הכלכליים שלה. בכרוזים גם הביעו איום מפורש כלפי ישראל: "מי שפוגע באתרי הנפט והגז במים הכלכליים של לבנון - יפגעו האתרים שלו, והוא יודע שלבנון יכולה לעשות זאת". בסרטון שפורסם במקביל לכרוזים הוצגה תמונתו של שר הביטחון אביגדור ליברמן ולצדה הוצג קטע מדבריו לגבי הבעלות של ישראל על שטח זה. לאחר מכן, הוצגו תמונות של אסדות הגז הישראליות ושיגורי טילים, לצורך המחשת האיום מלבנון כביכול.