שתף קטע נבחר

 

הפועל באר שבע: "שיר צדק נפל קורבן לטעות בייצור"

מספר ימים לאחר שעונש ההשעיה של שיר צדק לשמונה חודשים הפך לחלוט, פרסם המועדון הודעה בעניין שמציגה את גרסתו בפרשת החומר האסור: "החומר ניתן לשחקן על ידי המועדון. בגרסה המשווקת לשוק הישראלי לא היה אמור להיות אוקטופמין"

 

כך נשמעו אלונה ברקת ושיר צדק במסיבת עיתונאים אחרי מציאת החומר האסור    (צילום: רועי עידן)

כך נשמעו אלונה ברקת ושיר צדק במסיבת עיתונאים אחרי מציאת החומר האסור    (צילום: רועי עידן)

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

מספר ימים לאחר שתמה התקופה האפשרית לערעור על עונשו של שיר צדק וההשעיה לשמונה חודשים הפכה לסופית, הפועל באר שבע הוציאה הערב (חמישי) הודעה לעיתונות בעניין עם גרסת המועדון לפרשה. לאחר שבגופו של הבלם נמצא החומר האסור אוקטופמין, התגברו הביקורות נגד הקבוצה על כך שאינה מדווחת כיצד הגיע החומר לגופו, וכעת החליטו במועדון לפרסם את ממצאי התחקיר שערכו.

 

במרכז הודעת המועדון נטען שהחומר האסור שהתגלה בגופו של צדק הגיע בשוגג ובגלל פגם בייצור לתוסף המזון שהבלם צרך, תוסף שאושר על ידי משרד הבריאות ככזה שלא היו אמורים להימצא בו חומרים אסורים.

 

שיר צדק. המועדון אישר שהוא סיפק את החומר (צילום: הרצל יוסף) (צילום: הרצל יוסף)
שיר צדק. המועדון אישר שהוא סיפק את החומר(צילום: הרצל יוסף)

 

לפי המועדון, קביעה זו מסתמכת על מנהל מפעל תוספי המזון שטען כי בתוסף שמיועד לשוק הישראלי אין את החומר אוקטופמין, זאת בניגוד לתוסף שמיועד לשוק האמריקני. לטענת הקבוצה, התוסף לשוק האמריקני הגיע בטעות לבקבוק המוצר ששווק בארץ, וזאת הסיבה לכך שהחומר האסור נמצא בגופו של השחקן. הצהרת מנהל המפעל האמריקני הייתה קצת פחות נחרצת: "הימצאות האוקטופמין נבעה ככל הנראה מטעות בייצור".

 

"הממצאים, שהתקבלו במלואם על ידי בית הדין של אופ"א, הוכיחו מעבר לכל ספק ששיר צדק נפל קורבן לטעות בייצור", נכתב בהודעת אלופת המדינה. "לאחר קבלת הבדיקה של שיר צדק מאופ"א, השחקן והמועדון ערכו יחד תחקיר מקיף ועמוק, בסיוע צוות מומחים בעלי שם עולמי מתחומים שונים, כדי לזהות את מקור החומר האסור אוקטופמין שנמצא בגופו. תוצאות התחקיר, שהיו הבסיס לקו ההגנה בתיק של שיר צדק ואשר התקבלו במלואם על ידי בית הדין, גילו שמקור האוקטופמין היה תוסף מזון נוזלי בשם 'אקסטרים שוק', שניתן לשיר צדק על ידי המועדון, ושהחומר האסור הגיע לתוסף כתוצאה מטעות בייצור".

 

אלונה ברקת. העמימות מצד המועדון גררה ביקורות קשות (צילום: אורן אהרוני) (צילום: אורן אהרוני)
אלונה ברקת. העמימות מצד המועדון גררה ביקורות קשות(צילום: אורן אהרוני)

"התוסף אקסטרים שוק מיוצר בארצות הברית בשתי גרסאות: גרסה שמיועדת לשוק האמריקני ואשר עד לאחרונה הכילה אוקטופמין, ולצידה גרסה שונה באופן מהותי, שמשווקת בשוק הישראלי ולא מכילה אוקטופמין. משרד הבריאות אכן אישר שהתוסף שאושר לשיווק בישראל אינו מכיל אוקטופמין, ואכן בתווית שעל הבקבוק הישראלי ששיר שתה לא מצוין שהוא כולל אוקטופמין", נכתב בהמשך. "התוסף שהקבוצה רכשה, שיובא על ידי המשווק המורשה בישראל, הוא המוצר הישראלי שכאמור לא אמור להכיל את החומר".

 

עוד נכתב כי "במכתב שהתקבל מיצרן הבקבוקים בארצות הברית הודה מנהל המפעל שהימצאות האוקטופמין בבקבוק הישראלי נבעה ככל הנראה מטעות בייצור, ושליחה בטעות של בקבוקים 'אמריקאים' עם תווית ישראלית במקום בקבוקים 'ישראלים'. כלומר - מי שקנה את הבקבוק הישראלי היה יכול להיות בטוח שמדובר בתוסף שאינו מכיל את החומר האסור. כפי שהוצג בפני בית הדין - בסיום משחק הקבוצה מול בשיקטאש עבר שיר צדק בדיקת סמים זהה לזו שעבר בסיום המשחק מול מאריבור ויצא נקי לגמרי, על אף שצרך את אותו תוסף בדיוק והצהיר עליו בטופס הבדיקה".

 

צדק. הפועל באר שבע טענה שהיה צריך לזכות אותו לחלוטין (צילום: ראובן שוורץ) (צילום: ראובן שוורץ)
צדק. הפועל באר שבע טענה שהיה צריך לזכות אותו לחלוטין(צילום: ראובן שוורץ)

 

במועדון הדגישו שכל שחקני הפועל באר שבע שנבדקו עד היום נמצאו נקיים מחומרים אסורים. "לפיכך ברור שהתוסף שקיבל שיר צדק בפועל נופל תחת ההגדרה המשפטית של 'חומר מזוהם', כלומר תוסף שהיה אמור להיות נקי מחומר אסור וזוהם בשלב הייצור כתוצאה מתקלה", נכתב, "לא השחקן ולא המועדון היו יכולים להיות מודעים לתקלה, ולכן שיר צדק לא יכול היה לדעת שהוא נוטל תוסף המכיל חומר אסור והמועדון לא יכול היה לדעת שהוא מספק לשיר צדק תוסף המכיל חומר אסור".

 

לסיכום נכתב בהודעת המועדון: "בית הדין של אופ"א קיבל את גרסת שיר צדק והקל בהתאם את העונש שהטיל עליו, על אף שאנו סבורים שבנסיבות אלו, שיר צדק נפל קורבן של ממש ומן הראוי היה לזכותו כליל. לצערנו, בתיקים מסוג זה האחריות ורף הענישה כובלים את ידי בית הדין לעונשים גם בנסיבות כה ברורות כמו בתיק של שיר. שיר, בעצה אחת עם עורכי דינו, החליט שלא לערער על העונש, מאחר שהליך הערעור אמור היה להסתיים לאחר תום תקופת השעייתו, מה שייתר לחלוטין את הגשתו".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: אורן אהרוני
שיר צדק
צילום: אורן אהרוני
מומלצים