שתף קטע נבחר

 

בנט בעקבות ההסלמה: "אנחנו במערכה כוללת נגד התבססות איראן בסוריה"

שר החינוך נפתלי בנט אמר במשדר ynet כי "אנחנו עוסקים בתמנון איראני ששולח את זרועותיו ללפות אותנו בלבנון, בסוריה, בעזה". לדבריו, "הפעלנו רק את קצה היכולות שלנו בתצוגת תכלית לא רעה". השר גלנט: "בתקיפות היו פגיעות משמעותיות באתרים איראניים וסוריים"

 

 

השר נפתלי בנט על המתיחות בצפון    (צילום: עופר מאיר)

השר נפתלי בנט על המתיחות בצפון    (צילום: עופר מאיר)

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

 

שר החינוך נפתלי בנט התייחס בוקר (א') באולפן ynet להסלמה בצפון, אחרי יירוט המל"ט האיראני, נפילת מטוס f-16 של חיל האוויר והתקיפות בסוריה: "אנחנו כבר במערכה כוללת נגד התבססות איראן בסוריה. אנחנו לא מאפשרים להם להתבסס, עובדה שאין להם אוגדות, חטיבות או אפילו גדודים בסוריה, במרחבים הרלוונטים. אין להם שדות תעופה ונמלים ולכן אני חושב שעם כל אי הנעימות של האירוע אתמול, התמונה הרחבה היא שהמדיניות של מדינת ישראל היא נכונה, ואנחנו נמשיך בה".

 

לדברי בנט, "אנחנו יודעים לעצור אותם הרחק בעומק והפעלנו רק את קצה היכולות שלנו. אני חושב שזו תצוגת תכלית לא רעה". לדבריו, "אם לא היינו פועלים והיינו מאפשרים לאיראן, תמורת שקט עכשיו בהווה, להביא אוגדות של מיליציות איראניות ורבבות טילים לגבול רמת הגולן - היינו במצב אחר לגמרי. אנחנו לא נאפשר להם להיכנס, לא נחכה שהם יגיעו לגדרות".  

  

השר בנט. להתרכז בראש התמנון (צילום: מוטי קמחי) (צילום: מוטי קמחי)
השר בנט. להתרכז בראש התמנון(צילום: מוטי קמחי)

 

"אם אנחנו חפצים ברוגע וביציבות, הדרך לפעול היא דווקא בתקיפות ושיטתיות", הוסיף השר בנט. "אתה יכול לקנות קצת שקט בטווח הקצר אם לא תעשה שום דבר וליהנות מכמה חודשי שקט, אבל זה יהיה בבחינת לטמון את הראש באדמה, כי בחסות השקט הזה איראן תקים פה בסיס קדומני. אחר כך כשניאלץ כבר לפעול המחיר יהיה הרבה יותר כבד. נכון להיום הנוכחות שלהם בסוריה דלילה, קטנה. מה שבעצם עשינו בימים האחרונים זה לקלף את שכבות ההגנה של הנ"מ הסורי סביב דמשק, חשפנו את אסד ככה כשהוא עירום ופגיע וזו באמת רק דוגמית למה שאנחנו מסוגלים לעשות. אנחנו נפעל באופן שיטתי וכך יובטח פה שקט לאורך זמן".

 

יכול להיות שישראל פגעה מאוחר מדי בהגנה האווירית של סוריה, שלא הבנו עד כמה הנ"מ הסורי מפותח?

"לא, אנחנו מודעים להכל ואני לא מציע להעצים את זה יתר על המידה. זה בהחלט אירוע לא נעים אבל לא מעבר לכך. מדינת ישראל שומרת על חופש פעולה מלא לפעול בכל מקום כדי להגן על עצמה, עוד הרבה הרבה לפני שהם מתקרבים אלינו, מה שנקרא 'הקם להורגך השכם להורגו'. בכל פעולה שלנו בשנים האחרונות הם יורים עלינו טילי נ"מ, לא הייתה פה פעולה חריגה מהצד שלהם, אנחנו רגילים לזה. קרה פה אירוע נקודתי שלא מעיד על איזושהי בעיה סיסטמית. אנחנו לומדים מה קרה". לגבי האפשרות שהאיראנים ניסו לטמון מלכודת לחיל האוויר כדי להפיל מטוס ואולי לשבות טייס, בנט אומר כי "אין לזה בסיס".

 

מערכות ההגנה האווירית בסוריה ושברי ה-f-16 ()
מערכות ההגנה האווירית בסוריה ושברי ה-f-16

השמדת קרון השליטה של המל"ט האיראני (צילום: דובר צה"ל) (צילום: דובר צה
השמדת קרון השליטה של המל"ט האיראני(צילום: דובר צה"ל)

המל"ט האיראני שיורט על ידי חיל האוויר (צילום: דובר צה"ל) (צילום: דובר צה
המל"ט האיראני שיורט על ידי חיל האוויר(צילום: דובר צה"ל)

השר בנט התייחס לחופש הפעולה שישראל מקבלת מרוסיה בשמי סוריה: "לא אחשוף בדיוק מה הדיאלוג בין המדינות, רק אגיד מה השורה התחתונה, שגם צבאית וגם מדינית יש לנו חופש פעולה מלא לפעול. צריך להבין משהו יותר רחב: אנחנו בעצם עוסקים בתמנון איראני ששולח את זרועותיו ללפות אותנו בלבנון, בסוריה, בעזה, בעוד ראש התמנון שזו איראן - חסין, וזה קורה תקופה ארוכה. התפיסה שאני מקדם היא דוקטרינת ראש התמנון שאומרת שאנחנו צריכים לנהל מערכה עיקשת ורציפה, דיפלומטית, כלכלית, סיכולית, מודיעינית וגם יותר, נגד כוחות אל קודס ונגד איראן, אחרת אתה בעצם נלחם בזרועות תמנון, כשהיית יכול לנטרל אותן על ידי ניטרול ראש התמנון".

 

מה זה אומר, להיכנס למלחמה ישירה עם איראן?

"לא זה מה שאמרתי, אמרתי יצירת קואליציה בינלאומית באיזור שלנו לפעולה מדינית, כלכלית, סיכולית מודיעינית ואם צריך גם יותר. חמינאי מאוד נדיב בחיים של הלבנונים, של המיליציות האיראניות שמגיעות מפקיסטן, מאפגניסטן. הוא גם נורא נדיב בלהקריב את חיי העזתים אבל ברגע שמדובר על איראנים שמשלמים בחייהם - הוא לוקח את הזנב ובורח החוצה, כמו מה שקרה בסוריה. צריך לייצר משוואה שגם הוא משלם מחיר".

 

אז אתה אומר לפגוע ספציפית באיראנים כדי לתת להם להבין שגם הם ישלמו מחיר?

"אני אומר בדיוק את מה שאני אומר, ולא יותר מזה. לסמן את איראן ובעיקר את כוחות אל קודס של סולימני. לנהל נגדם לא מערכה חד פעמית או פעולה נקודתית של הפצצה כזאת או אחרת, אלא מערכה סיסטמטית, עקבית ושיטתית במשך שנים כדי לנטרל ולהחליש בסופו של דבר את ראש התמנון".

 

הקבינט מתכנס היום, יהיה עוד משהו על הפרק חוץ מהעניין הסורי?

"אנחנו מסתכלים על התמונה הכוללת. יש לנו את סוריה ולבנון אבל באותה נשימה יש לנו גם מתיחות ובעיה שמתפתחת בעזה, בעיקר בעיה אזרחית, ואנחנו צריכים להתמודד איתה בתבונה כדי להמנע ממצב שיפגע בנו". לגבי חוק הריבונות שיעלה שוב לדיון אמר בנט: "נתניהו עמד לפני הבחירות ליד מעלה אדומים עם הצהרות שהיא חלק ממדינת ישראל. היום לתושב במעלה אדומים אין את אותן זכויות, כמו למשל חוק הנגשת נכים, ולניצול שואה שחי מעבר לקו הירוק יש בעיות קשות במימוש זכויותיו. אני מקווה מאוד שהחוק יעלה. אני מודיע כאן מראש שאנחנו כמובן נתמוך בחוק וזה צעד חשוב ומתבקש".

 

גלנט: לא נסכים שאיראן תבנה צבא בסוריה

 

השר גלנט במשדר בעקבות ההסלמה בצפון

השר גלנט במשדר בעקבות ההסלמה בצפון

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

 

שר השיכון יואב גלנט אמר במשדר המיוחד באולפן ynet כי בתקיפות הישראליות בסוריה היו "פגיעות משמעותיות, גם באתרים איראניים וגם באתרים סוריים, והדבר הזה מפגין את החולשה גם של סוריה וגם של איראן בסוריה. היכולת שלהם לפגוע בישראל משטח סוריה היא נמוכה. דבר אחד צריך להיות ברור, אנחנו נשבור את משולש הרשע הזה, איראן-חיזבאללה-סוריה. אנחנו נכה אותם". הוא הבהיר כי "אנחנו לא נסכים לכך שאיראן תבנה צבא בסוריה, לא נסכים לפתיחת חזית שנייה ברמת הגולן".

 

גלנט הזהיר כי האיראנים עלולים לסמן את השלטון בירדן כיעד: "אנחנו המדינה החזקה ביותר באזור הזה, ואי אפשר להשלים עם זה שאיראן הולכת ומבססת טבעת חנק סביב ישראל. בעיראק, סוריה ולבנון, אני מניח שהיעד הבא שלהם יהיה ניסיון לגרום לקריסת המשטר בירדן דרך הפעלת סוכנים שיעיים, כפי שהם עושים בכל מקום אחר. הדבר הזה הוא סכנה ברורה ומיידית, אנחנו לא נאפשר את זה".

 

על הפגיעה במטוס ה-F-16 שהופל, אמר השר גלנט: "בקרב יש לצערנו נפגעים גם בצד שלנו. הטייסים הם לוחמים, הטיל כמו שאתם יודעים פגע כנראה סמוך למטוס והתפוצץ בירי קירבה, והתוצאה היא הפגיעה במטוס. זה דבר חשוב ללמוד את הלקחים, להסיק מסקנות. אני מעריך שחיל האוויר ימצא פיתרון בשילוב שבין שיפור התפקוד האנושי ושיפור היכולת הטכנית ומניעת טעויות".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: מוטי קמחי
השר נפתלי בנט
צילום: מוטי קמחי
מומלצים