הטכנולוגיה הישראלית שתשנה את העולם
כשאומרים טעינה אלחוטית היום, מה שעולה לכם בראש זה להניח את הסמארטפון על משטח מיוחד. לא אצל חברת Wi-Charge הישראלית, שמאיימת לשנות את הדרך בה אנחנו משתמשים בחשמל
אנחנו נמצאים כיום בתחילתו של עידן הטעינה האלחוטי, אבל הוא עדיין בשלב האינדוקטיבי שלו, כלומר טעינה אלחוטית כיום מחייבת הצמדה של מוצר א' (סמארטפון לדוגמה) למוצר ב' (פד טעינה לדוגמה). באופק כבר רואים את השלב הבא בתחום הזה, וזה אולי שלב שישנה לחלוטין את הדרך בה אנחנו טוענים מכשירים חשמליים.
Wi-Charge היא חברה ישראלית העוסקת בתחום החשמל האלחוטי. החברה נוסדה במטרה לאפשר טעינה אוטומטית של סמארטפונים ומכשירים חשמליים נוספים הזקוקים לניידות או מפאת גודלם. הטעינה האלחוטית של החברה פועלת בטכנולוגיית אינפרא אדום ויכולה לספק חשמל להתקנים ניידים מרוחקים במרחק של עד 10 מטרים. החברה פיתחה פתרונות טעינה מרחוק, המאפשרים לטלפונים והתקנים אלחוטיים אחרים לטעון את עצמם מרחוק ללא התערבות המשתמש.
החברה קיבלה לפני מספר חודשים את אישור ה-FDA האמריקאי, כאשר זוהי החברה הראשונה שאי פעם קיבלה אישור בטיחות רגולטורי לטעינה אלחוטית מרחוק. בעוד טכנולוגיה טעינה אלחוטית דורשת מהמשתמש להניח את הסמארטפון על-גבי משטח מיוחד, בטעינה אלחוטית מרחוק, כל המכשירים הנמצאים בחדר מקבלים חשמל, כל עוד הם בטווח עין ממכשיר הטעינה המותקן על גבי התקרה. הדבר יאפשר לבתי קפה או בתי עסק שונים, להתקין את המטען ולאפשר למבקרים לטעון את הסמארטפונים, הטאבלטים והשעונים החכמים שלהם.
Wi-Charge פיתחה טכנולוגיה המאפשרת להתקין נקודות חמות (הוט ספוט) של טעינה בחדר הישיבות במשרד, בבית הקפה או בבית. מדובר במטען המשרת את כל המכשירים הנמצאים באותו אזור. הטכנולוגיה של Wi-Charge מסוגלת להטעין מספר סמארטפונים בו זמנית, באמצעות קרני אינפרה אדום, הבטוחים לשימוש עבור בני אדם וחיות. Wi-Charge משתמשת באינפרא-אדום להעביר אנרגיה מהמטען למכשיר של המשתמש. המטען נתלה על קיר או תקרה, ומספק כיסוי מלא לחדר, כך שניתן לטעון את המכשירים באופן אוטומטי ללא כל התערבות של המשתמש.