עם הפנים לעתיד: 25 אלף תלמידים בכנס התעשייה וצה"ל
יריד התעשייה וצה"ל לקידום החינוך הטכנולוגי משך אליו תלמידים רבים, ששוקלים לבחור במגמה טכנולוגית. נשיא התאחדות התעשיינים: "החינוך הוא המפתח לסגירת פערים בחברה והוא הגורם להגדלת יכולת ההשתכרות"
בשיתוף התאחדות התעשיינים
עשרות אלפי תלמידים מרחבי הארץ הגיעו השבוע ליריד התעשייה וצה"ל לקידום החינוך הטכנולוגי, שנערך בחולון. הכניסה לירידה הייתה מחשמלת עם אווירה חדשנית,תאורה אפלולית, מסכי מחשב בוהקים, ומוזיקת מועדונים.
נשיא התאחדות התעשיינים, שרגא ברוש, נהנה לצפות בבני הנוער במצב של פעילות שיא ואנרגיה טובה, ממלאים את הביתנים השונים ביריד הגדול, שואלים הרבה שאלות, משחקים עם רובוטים, מורידים אפליקציות ובוחנים את האפשרויות לעתיד. "אתה רואה מה הם עושים פה עם האפליקציות והמחשבים - זה העתיד של התעשייה הישראלית. החינוך הוא המפתח לסגירת פערים בחברה והוא הגורם להגדלת יכולת ההשתכרות".
ברוש הוסיף: "אנחנו רוצים להציע לבני הנוער לבוא ולהשתלב בתעשייה. אתם דור העתיד של התעשייה ומדינת ישראל בפרט. אני מבטיח לבני הנוער, גם בנים וגם בנות, שמאוד כדאי להם להשתלב בלימודים טכנולוגיים, השתלבות במקצועות טכנולוגיים - זה להשתתף בקדמה".
באולם התצוגה הראשון של היריד התקיימה פעילות רבה של המבקרים הצעירים בביתנים והדוכנים השונים, בשילוב עם הורדת אפליקציות אל המכשירים האישיים. המעברים בין האולמות ביריד מעוצבים ומוארים עם תאורות בסגנון של חללית מסרט מדע בדיוני. באולם הגדול עשרות חברות תעשייה מהגדולות והידועות בישראל הציגו בפני התלמידים את אפשרויות לתעסוקה בעתיד.
מנכ"לית תעשידע, אביבה מישאל, סיפרה על הצלחת היריד: "לכנס הגיעו כ-25,000 תלמידים. מטרת הכנס היא לחשוף את תלמידי התיכון בכיתות ט' לאפשרויות הרבות שמציע החינוך הטכנולוגי. בכנס משתתפות גם 35 תעשיות, שבאו מתוך ציונות לחשוף בפני התלמידים - את מה שמחכה להם בסיום הלימודים".
חברות התעשייה הבולטות בישראל הפכו את היריד המרהיב לבמה לפעילותן הטכנולוגית, בשיתוף עם אמצעי המחשה ברמה מקבילה לתערוכות בינלאומיות בתחום. התלמידים התנסו בהתלהבות במשקפי מציאות מדומה, הפעלת רובוטים מכל הסוגים, טיסה בסימולטור של מטוס קרב ואפילו צליית עוף ממחושבת.
ד"ר עופר רימון, סמנכ"ל טכנולוגיה במשרד החינוך, גאה באפשרויות הרבות ללימודי בגרות בתחום הטכנולוגי שנפתחו בפני התלמידים. "בכיתה ט', כשתלמיד צריך לבחור מגמה, אנחנו רוצים שהוא יפתח את הראש, שיראה מה זה: תעשיית הרכב, ייצור ממוחשב, הנדסת תוכנה, אלקטרוניקה, בנייה ואדריכלות. התלמיד יראה את המגמות האלה וייקח בחשבון להתמחות ולפתח את העתיד שלו בתחומים האלה".
בשיתוף התאחדות התעשיינים