בר-אילן בשת"פ עם גאורגיה; פרסים למרצים בטכניון
חדשות האקדמיה: משלחת מאוניברסיטת בר אילן נפגשה עם בכירים במערכת המדעית בגאורגיה כדי לגבש הסכם על שיתופי פעולה מדעיים, בטכניון הוענק פרס ינאי למצוינות לחמישה מרצים מצטיינים בטכניון והאקדמית גליל מערבי הודיעה על הסכם עם מערכת הביטחון
בר-אילן בשת"פ אקדמי עם גאורגיה
משלחת מאוניברסיטת בר אילן, בראשותו של פרופ' יובל גרעיני מהמכון לננו טכנולוגיה באוניברסיטת בר- אילן, בשיתוף עם פרופ' יצחק מסתאי מהמחלקה לכימיה, פרופ' אורית שפי מהפקולטה להנדסה, ד"ר עמוס שרוני מהמחלקה לפיסיקה וד"ר פילחז נניקשוילי מהמחלקה לכימיה, נפגשה עם בכירים במערכת המדעית בגאורגיה כדי לגבש הסכם על שיתופי פעולה מדעיים. החוקרים מישראל נפגשו עם צמרת החוקרים המובילים של האוניברסיטאות בגיאורגיה בעיר הבירה טבילסי שבגיאורגיה. באוניברסיטת בר-אילן אמרו כי מדובר בשיתוף פעולה אקדמי ראשון של ממשלת גיאורגיה עם אוניברסיטאות בישראל.
פרופ' יובל גרעיני אמר כי המשלחת מבר- אילן התקבלה בכבוד גדול בגיאורגיה. "קל היה להתרשם מן החשיבות שהם מייחסים ליוזמה ומהרצון שיש לאנשי המדע בגיאורגיה לשתף איתנו פעולה", אמר פרופ' גרעיני. הוא הוסיף כי לשיתוף פעולה האקדמי עם גאורגיה יש פוטנציאל גדול בזכות האיכות הגבוהה של המדענים בגאורגיה והקרבה בין שתי המדינות. הקרבה הזו מתקיימת מאז שנת 500 לפני הספירה, אז הוקמה קהילה יהודית בטביליסי. מאז ועד היום יש קשר חזק בין שני העמים, ותושבי גאורגיה תמיד דאגו ליהודים שגרו במדינה וקיימו איתם מערכת יחסים חמה.
חברי המשלחת הישראלית נפגשו עם סגן שר החינוך והמדע ד"ר טאמאז מרשווילי ועם סגנית ה- National Science Foundation, ד"ר נינו גצ'צ'ילדזה. כמו כן נפגשה המשלחת עם מספר רקטורים של האוניברסיטאות המובילות בגיאורגיה, ובהם הרקטור של האוניברסיטה של טביליסי, פרופ' ג'ורג' שרוושידזה, סגן הרקטור, פרופ' מיכאיל צ'קנקלי. סגן הרקטור התמנה בינתיים לשר החינוך והמדע בגאורגיה.
בנוסף, נפגשו החוקרים מישראל עם ד"ר מזיה קוטטלדזה, מנהלת המכון לבקטריופאג'ים, מיקרוביולוגיה ווירולוגיה, פרופ' ווקטנג לג'ווה, הרקטור של האוניברסיטה החקלאית של גאורגיה, סגן הרקטור, פרופ' נטיה סמושיה. ועם פרופ' דוד טקלידזה, ראש המחלקה למחקר באוניברסיטה הטכנית של גאורגיה.
פרסים למרצים בטכניון
פרס ינאי למצוינות בחינוך האקדמי הוענק השבוע בפעם השביעית ברציפות לחמישה מרצים מצטיינים בטכניון ולפקולטה להנדסה אזרחית וסביבתית. בנוסף לפרסי ההצטיינות הוענקו מענק יזמות חינוכית וציון לשבח בהוראה ע"ש ינאי.
הזוכים בפרס לשנת תשע"ז הם: פרופ' מיכאל אלעד - הפקולטה למדעי המחשב, פרופ"ח גיל אלכסנדרוביץ' - הפקולטה לכימיה ע"ש שוליך, פרופ"ח ג'וזואה שניטמן - הפקולטה להנדסה ביו-רפואית, · פרופ"מ רם בנד - הפקולטה למתמטיקה ופרופ"מ מחמוד ג'אברין - הפקולטה להנדסה אזרחית וסביבתית.
את נאומו של נשיא הטכניון פרופ' פרץ לביא, שנעדר מהטקס בשל השתתפותו בהלוויתה של ידידת הטכניון רות רפפורט ז"ל, קראה רעייתו ד"ר לינה לביא. בדבריו כתב פרופ' לביא כי פרס ינאי הפך זה מכבר לסיפור הצלחה. "במהלך שבע השנים שמוענק הפרס חל שיפור משמעותי ויסודי באיכות ההוראה בטכניון. השינוי הזה משתקף בין היתר במשאלי המרצים, שם נרשמה בשנים האחרונות, משנה לשנה, עלייה בציון הממוצע למרצה ובאחוז המרצים הנמצאים בחלק הגבוה של הסקאלה. בנוסף, נרשמה עלייה של הטכניון במדדי שביעות הרצון מאיכות ההוראה בסקר הסטודנטים הארצי. לפרס ינאי, שהפך לשם דבר ומושא להערכה גם מחוץ לטכניון, תרומה נכבדה לשינויים הללו.
האקדמית גליל מערבי זכתה במכרז משרד הביטחון
האקדמית גליל מערבי הודיעה כי זכתה במכרז משרד הביטחון ללימודי B.A בניהול ולוגיסטיקה.
במוסד האקדמי אמרו כי על פי תנאי המכרז מוסכם כי החיילים המשרתים בחיל לוגיסטיקה (בצפון) יזכו לסבסוד מלא במסלול ללימודי לוגיסטיקה, רק בבית הספר לניהול באקדמית גליל מערבי. כתה ראשונה על פי הסדר זה תפתח כבר במהלך שנת הלימודים הקרובה.
הניהול הלוגיסטי הוא תחום מתפתח העוסק בניהול ביצועים, הערכת סיכונים, קבלת החלטות, מדיניות רכש, ניהול שרשרת אספקה והיבטים נוספים בעלי השפעה מרובה על מידת הצלחתו של הארגון/חברה. האופק התעסוקתי במקצוע היישומי הוא אחת הסיבות לכך שלימודי הלוגיסטיקה הופכים לענף אקדמי עם ביקוש הולך וגובר משנה לשנה.
בחוג ללוגיסטיקה, באקדמית גליל מערבי, משולבים תכניות פרקטיקום ותכנים בלעדיים מבין כלל המוסדות האקדמיים בארץ המקיימים מסלולי לימודים ללוגיסטיקה במסגרת תואר הראשון. "אנו חשים גאווה עצומה על האמון שנותן הצבא במכללה ובבית הספר לניהול. אמון המחזק בנו את תחושת השליחות והאחריות", הצהיר ראש בית הספר לניהול, פרופ' דניאל צ'מנסקי, עם פרסום דבר זכיית המכללה במכרז היוקרתי של משרד הביטחון.